Narwal T10 robotmopp og støvsuger

Sep 9, 2022 | Smarthus


Støvsuging

Når du går inn på dette, må du vite at dette produktet ikke er laget for bruk på tepper. Støvsugefunksjonen er ment for harde gulv. Så, kommer det til å suge opp støv fra dypt inn i et teppe? Nei. Men dette ville ikke være ditt førstevalg for det.

Når det er sagt, har Narwal T10 1800 Pa med sterk sugekraft. Dette er nok for harde gulv, og sikkert litt til. Selv da er støvsugemodusen også imponerende stillegående.

De to trekantede børstehodene feier smuss og rusk rett inn i sugeporten, mens enheten beveger seg gjennom et organisert rutemønster, og dekker praktisk talt hver kvadrattomme av tilgjengelig gulv. Dette er mye mer effektivt enn det noe tilfeldige mønsteret noen andre modeller viser.

Selv om det i utgangspunktet ser ut til at T10 har en ganske bred svingradius, vil du raskt innse at den ved hver sving rygger for å dekke hjørnet grundig mens den justerer seg for å ta neste pass.

Det viser seg at støvbeholderen har god plass til å få utført omtrent hvilken som helst planløsning. Du vil imidlertid ønske å dumpe den mellom bruk, noe som bare tar et sekund. Det vedlagte filteret er HEPA (MERV-klassifisert 10) og skal fungere godt til å fange opp små partikler og usynlige allergener.

Jeg testet den for å inkludere to typer tepper*. Den første er omtrent 0,5 tommer tykk med en løkkepeldesign. Vakuumet gjorde det ganske bra på det, absolutt verdt å la T10 inkludere det i rensenettet.

Det andre teppet var faktisk litt tynnere på 0,25″, men med en cut and loop design. I dette tilfellet slet T10 med det shaggere materialet. Resultatet var en mindre effektiv rengjøring, og luftstrømmen ble midlertidig begrenset i vakuumporten, noe som fikk T10 til å tro at støvbeholderen måtte tømmes. Dette korrigerte seg umiddelbart når det nådde det harde gulvet igjen.

T10 slet også noen ganger med å nå skitt fra sømmene mellom teppet og det harde gulvet. Dette er ganske vanlig med robotstøvsugere, etter min erfaring. Vi snakker en flekk eller to her eller der. Resultatet er bare at du kanskje må håndtere det manuelt fra tid til annen. Jeg brukte en måned på å teste det, og jeg tror at den gjennomsnittlige brukeren kanskje ikke har lagt merke til dette hvis de ikke aktivt søkte etter ytelsesproblemer.

*Igjen, Narwal T10 er spesielt ment for harde gulv. Jeg valgte å inkludere området tepper, siden de fleste hjem kanskje må navigere i denne situasjonen. Du kan lage en forbudssone for din, eller du kan plassere noen magnetiske striper rundt omkretsen, som vil avvise roboten din fra det rommet.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...