Ny generasjon fagfolk vil være avgjørende for en netto null fremtid, sier Baxi

Feb 11, 2023 | Diverse


Ny generasjon fagfolk vil være avgjørende for en netto null fremtid, sier Baxi

For å markere den nasjonale lærlingeuken, fremhever en industrileder for varme og varmtvann fremgangen som må gjøres for å oppmuntre flere unge til bransjen.

Med regjeringsmandater for reduksjon av klimagassutslipp på vei, øker bekymringen rundt mangelen på nye talenter som kommer inn i varmeteknikk- og produksjonssektoren, og forhindrer netto null fremgang.

Å skape en tiltalende og tilgjengelig vei til ingeniørarbeid for neste generasjon varmefagfolk vil være nøkkelen til å sikre at gapet lukkes. Lærlingeplasser, enten hos produsenter eller gjennom nettverket av varmeingeniører i Storbritannia, vil være avgjørende.

Karen Boswell, administrerende direktør for Baxi Storbritannia og Irland, forklarer: “Vi vet at lavkarbonteknologier som varmepumper, varmenettverk, hybridsystemer og hydrogenapparater vil være nødvendig for å dekarbonisere varme i Storbritannia. Men hva skjer hvis det ikke er noen til å forske på, utvikle, produsere og, avgjørende, installere og vedlikeholde systemene inn i fremtiden?

«Vår nåværende populasjon av varmeingeniører sies å ha en gjennomsnittsalder på over 50, så det er klart at en yngre talentmasse er nødvendig for å opprettholde industriens fremtid og holde tritt med kundenes etterspørsel. Lærlingplasser med attraktiv lønn og muligheter for å utvikle seg til en lang, givende karriere i en så dynamisk sektor må fremheves for skoleelever. Utover det må det være støtte for å ta inn lærlinger for installatører over hele Storbritannia for å gi ingeniørstudentene den praktiske erfaringen de trenger for å kvalifisere seg.»

For å spille sin rolle i å utstyre neste generasjon med ferdigheter, har Baxi i dag 37 lærlinger på tvers av ulike deler av virksomheten. Det har også gitt støtte for Baxi-godkjente installatører for å ta lærlinger og fortsetter å samarbeide med høyskoler over hele Storbritannia for å støtte spirende installatører.

Alex Mather, en gradslærling ved Baxi, sier: «Læretiden min hos Baxi gir meg virkelig innsikt og forståelse av industrien som er det perfekte supplement til studiene mine ved University of Central Lancashire. I løpet av de siste fire og et halvt årene har jeg jobbet i nesten alle sektorer av nettstedet hos Preston, utviklet nye ferdigheter, møtt et stort utvalg mennesker og jobber for tiden i den avgjørende rollen som ERP Data Management. Utvalget av erfaring jeg får er rett og slett uvurderlig.»

Madison Dowding er en serviceingeniørlærling hos Baxi. Hun forteller: «Jeg begynte i tjenestelærling rett etter skolen. Jeg ble skremt til å begynne med, men støtten fra bedriften, kollegene og mentorene mine har vært strålende og har virkelig presset meg til å utmerke meg i rollen min – så mye at jeg vant årets lærling på college og nå er jeg klar for neste steg i karrieren min.”

Baxi mener også det er viktig å øke interessen for ingeniørfag i en tidlig alder, og derfor tar han skritt for å jobbe med skoleprosjekter, for eksempel primæringeniør. Prosjektet gir lærere ferdigheter og utstyr til å holde morsomme og engasjerende ingeniørtimer for elevene sine, med håp om at de vil bli inspirert til å satse på en karriere innen ingeniørfaget senere.

Karen legger til: «Vi erkjenner at det å inspirere fremtidens varme- og ingeniørlærlinger må starte i en veldig tidlig alder, med støtte fra foreldre, lærere og til og med forelesere underveis. Hvis beslutningstakere og bedrifter kan gå sammen om å støtte neste generasjon gjennom kvalifiseringen og inn i vellykkede karrierer, vil det sette oss i en mye sterkere posisjon til å avkarbonisere varme. Med en rekke spennende teknologier under utvikling, har det aldri vært et bedre tidspunkt å tiltrekke den yngre generasjonen til varmeindustrien.»

For mer informasjon om læreplasser hos Baxi, klikk herKilde