Ny Toyota-sjef anser hydrogen som en prioritet til tross for EV-fokus

Mar 20, 2023 | Elbil og elbil ladere


Toyotas nye administrerende direktør, Koji Sato, har bekreftet at hydrogen fortsatt vil få mye oppmerksomhet fra bilprodusenten. Dette til tross for at Toyota økte innsatsen for å utvikle og produsere mer overbevisende helelektriske kjøretøy.

Satos kommentarer ble delt på sidelinjen av et utholdenhetsløp på Suzuka Circuit i det vestlige Japan nylig. “Vi ønsker å sikre at hydrogen forblir et levedyktig alternativ. Vi trenger en produksjons- og transportforsyningskjede. Med mindre vi ser utvikling der, kan vi ikke forvente en volumøkning i energibruken, sa Sato.

Litt ironisk nok hadde Toyota planlagt å konkurrere i løpet med en ny GR Corolla racerbil drevet av flytende hydrogen, som nevnt i en Bilnyheter rapportere. Kjøretøyet tok imidlertid fyr under en testkjøring på grunn av en lekkasje i drivstoffledningen for hydrogen. Hydrogen racerbilen ble til slutt erstattet med en forbrenningsdrevet GR Yaris.

Den påtroppende administrerende direktøren i Toyota Motor Corp har fremhevet behovet for at den japanske bilprodusenten tar i bruk en “EV-first”-tankegang. Toyota jobber for tiden med en ny plattform dedikert til elektriske kjøretøy for 2026, som skal tilby bedre ytelse til lavere kostnader. Selskapet forventer å selge rundt 3,5 millioner elektriske kjøretøy over hele verden i 2030.

Mens Toyota uten tvil er selskapet som innledet den vanlige aksepten av hybridbiler med sin Prius, har selskapets innsats på hydrogenbiler vært langt mindre vellykket. Selskapet tilbyr for tiden Mirai, en hydrogendrevet nullutslippssedan som for tiden er i sin andre generasjon. Toyota var så trygg på Mirais andre generasjon at den økte produksjonskapasiteten til 30 000 enheter per år, en 10 ganger økning. Til dags dato har Toyota imidlertid bare solgt 21 700 enheter av begge de første og andre generasjon Mirai.

Til tross for selskapets tilsynelatende mislykkede innsats på hydrogenteknologi, har Sato bemerket at hydrogen fortsatt vil spille en nøkkelrolle i Toyotas flerstrengede tilnærming i selskapets innsats for å oppnå karbonnøytralitet. “Vi gjør en fullverdig innsats på alt,” sa den kommende administrerende direktøren, og la merke til at Toyota vil utnytte fulle elektriske biler, hybrider og hydrogenbiler som en del av sin overordnede strategi.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til [email protected] å gi oss en heads up.

Ny Toyota-sjef anser hydrogen som en prioritet til tross for EV-fokus
Se Kilden