Nyheter: 2024 Hyundai Kona | Ren flåterapport

Apr 10, 2023 | Elbil og elbil ladere


Nyheter: 2024 Hyundai Kona

EV tar ledelsen som redesignet liten SUV-debuter

Hyundai introduserte den helt nye 2024 Kona på New York internasjonale bilutstilling denne siste uken. Tilbys i tre modeller med bensin eller elektrisk fremdrift, vil den oppdaterte Kona være en viktig del av det voksende Hyundai elektrifiserte utvalget.

2024 Hyundai Kona Electric
En EV-first filosofi

EV First Designet eksteriør

Hyundai sier at Kona har et “EV-sentrisk eksteriør” som også er grunnlaget for den gassdrevne Kona. Denne designstrategien er motsatt av hva de fleste tradisjonelle bilselskaper har gjort, som er design først for en bensinmotor, og deretter tilpasse den til et elektrisk kraftverk. Ved å starte med Kona Electric i tankene, har aerodynamikken blitt senket til en luftmotstandskoeffisient på 0,27 med aktive grillskodder, en elegant nese, hjulbuer, løfteport og integrert bakspoiler.

Strøm og oppstart

2024 Hyundai Kona Electric
2 batterialternativer + eksporterbar strøm

Kona EV vil ha i-Pedal-kjøring, regenerativ lading, 400-volts ladearkitektur som vil flytte bilen fra 10 % til 80 % batterilading på 43 minutter på en DC hurtiglader, og to batterialternativer. Batteriet på 64,8 kilowatt-timer (kWh) har 201 hestekrefter (hk) og 188 pund-fot dreiemoment (lb.-ft.), mens 48 kWh-batteriet yter 133 hk og 188 lb.-ft. av dreiemoment. Begge motorene driver forhjulene med anslagsvis 260 miles kjørerekkevidde for det større batteriet og 197 for det mindre, basert på Hyundais interne tester.

Kona EV har også Vehicle-to-Load (V2L)-kapasitet der elektrisk kraft kan eksporteres og lade e-sykler, camping- og friluftsutstyr, eller drive et kontor mens du reiser. Den kan også gi strøm til et hjem under et strømbrudd.

Kona Limited har en 2,0-liters 4-sylindret bensinmotor med 147 hk og 123 lb.-ft. av dreiemoment. Kona N Line har en 1,6-liters turboladet motor som tåler 190 hk og 185 lb.-ft. av dreiemoment.

2.0L er koblet til en konstanthastighetstransmisjon (CVT) som Hyundai kaller en Intelligent Variable Transmission (IVT). 1.6L er koblet til en 8-trinns automat. Begge girene driver forhjulene.

2024 Hyundai Kona Electric
Et eksklusivt utseende

Innbydende interiør

Hyundai sier at Kona har et “førersentrert, boareal” interiør. Nøkkelfunksjonen er en flytende horisontal strek med doble 12,3-tommers panoramaskjermer. Dette skjermoppsettet på Kona er en fin touch av Hyundai, siden denne konfigurasjonen og teknologien inntil nylig kun fantes på premium- og luksusbiler.

Forsetene er redusert i størrelse med 30 prosent for ekstra benplass bak. Lasterommet bak er 25,5 kubikkfot med baksetet oppreist, men vokser til svært brukbare 63,7 kubikkfot når det er lagt sammen.

Pris og tilgjengelighet

Priser vil ikke bli annonsert før nærmere høsten 2023 på salgsdato.

Observasjoner: 2024 Hyundai Kona

2024 Hyundai Kona Electric
Kommer til høsten

Ren flåterapport forventer at 2024 Kona blir en populær liten SUV. Det elektriske alternativet kan være et stort salgsargument for Kona, siden det mest sannsynlig vil bli priset aggressivt når det debuterer. Vi forventer at også forbrenningsversjonen blir populær.

José Muñoz, president og administrerende direktør, Hyundai Motor North America, forteller oss: “De helt nye Kona og Kona Electric fortsetter å bygge på vår ekstremt suksessrike førstegenerasjonsmodell. Den nye Kona Electric representerer neste skritt fremover innen miljøvennlige mobilitetsløsninger.”

Når vi får litt seriøs setetid i Kona vil vi rapportere i detalj om alle aspekter av interiøret, underholdningssystemet, førersikkerhetssystemer, ytelse, drivstofføkonomi eller helelektrisk rekkevidde (avhengig av hvilken modell vi er i).

Så du vet referansepunktet vi skal starte med, her er våre anmeldelser av forrige generasjon Kona Electric og IS.

Sørg for å melde deg på Ren flåterapport nyhetsbrev (øverst til høyre på siden) for å bli varslet om alle nye historier og anmeldelser av kjøretøy.

Historie av John Faulkner. Bilder av Hyundai.Se Kilden