Nyheter: 2024 Toyota Grand Highlander

Feb 10, 2023 | Elbil og elbil ladere


Nyheter: 2024 Toyota Grand Highlander

En ny, større SUV

Hvis Toyota Highlander ikke er stor nok for familien din, kan den helt nye 2024 Grand Highlander være det du leter etter. I likhet med Highlander har Grand Highlander tre rader, men den tredje raden er nå mer imøtekommende. Toyota trakk arket av Grand Highlander ved Chicago Auto Show 2023og viser ikke bare en strukket versjon av deres populære SUV, men også noen førsteklasses detaljer som gjør den “stor” på flere måter enn lengde.

2024 Toyota Grand Highlander
Større bak

Fremdriftsalternativer

2024 Toyota Grand Highlander
3 alternativer under panseret: 2 turboer og 2 hybrider

2024 Grand Highlander har tre fremdriftsalternativer. Den grunnleggende 2,4-liters 4-sylindrede turboladede bensinmotoren driver enten forhjulene eller alle fire hjulene, og det samme gjør 2,5-liters ikke-turbo-hybridoppsettet som har en elektrisk motor bak som gir ytterligere 100 hestekrefter og øker drivstofføkonomien til en estimert 34 miles per gallon (en mpg mindre enn Highlander Hybrid). Til slutt er Hybrid Max den kraftigste av de tre, og produserer 362 hestekrefter og et dreiemoment på 400 fot-pund, med firehjulsdrift standard og forhjulsdrift som valgfritt. Hybrid Max har en estimert tid på 0-60 mph i det lave sekssekunders området, og den kan taue opptil 5000 pund.

Alle tre motoralternativene bruker en 8-trinns automat med kjøremoduser – Eco, Normal og Sport. De firehjulsdrevne modellene har Multi-Terrain Select som tilbyr tre kjøremoduser – Mud & Sand, Rock & Dirt og Snow.

Raffinert eksteriør og interiør

2024 Toyota Grand Highlander
Mykere berøringer og superteknologi

Det er tre Grand Highlander trimnivåer – XLE, Limited og Platinum, med Platinum som får mest mulig funksjoner og innhold. Selv om den deler mye av sin eksteriørdesign med Highlander, er det noen få forskjeller. Taket er lengre og mer formelt, sidevinduene bak er lengre, sidene og bak er mer oppreist, grillen er senket, og totalt sett ser det mer eksklusivt og ferdig ut. Hybrid Max får skreddersydde nedre støtfangere foran og bak; 18-tommers felger er standard, 20-tommers er et alternativ. Den elektriske løfteporten er kickoperert på klassene Limited og Platinum.

Den ombygde dashbordet med myk berøring klatrer innover og har en 12,3-tommers multimediaskjerm. På de to øverste klassene er det et 11-høyttalers JBL premium-lydsystem, og en head-up-skjerm (HUD) på Platinum.

Berøringsskjermen rommer panoramaskjermen, navigasjonen og SiriusXM/AM/FM-radioen med Apple CarPlay og Android Auto. USB A- og C-porter og trådløs telefonlading er standard. Grand Highlander har stemmeaktivering ved å bare holde “Hei, Toyota!” og deretter be den finne en kanal, justere volumet, ringe, få veibeskrivelse og mange andre. Ren flåterapport har brukt dette stemmegjenkjenningssystemet på andre Toyota-modeller med god suksess på nøyaktigheten.

Setene på XLE er dekket av Softex syntetisk stoff, og skinntrimmet på Limited og Platinum. Frontene er oppvarmede og ventilerte, det samme er seter på andre rad på Limited- og Platinum-kvalitetene. Sidevinduets solskjermer, leselamper, ladeporter bak og ventilasjonsventiler er et pluss.

2024 Toyota Grand Highlander
Hovedhistorien: Nå er voksne velkommen tilbake

Sikkerhet og bekvemmelighet

2024 Grand Highlander kommer med aktive og passive avanserte førerassistentsystemer (ADAS), inkludert flere kollisjonsputer, og gjennom Toyota Safety Sense teknologi. Denne pakken inkluderer rekkeviddedeteksjon gjennom sensorer for et førkollisjonssystem som inkluderer syklist i svakt lys, motorsyklist på dagtid og autovern, fotgjengerregistrering, filskiftevarsling med styreassistent, adaptiv cruisekontroll.

Pris og tilgjengelighet

Priser er ikke utgitt for 2024 Grand Highlander som er planlagt å være i forhandlere i slutten av 2023.

2024 Toyota Grand Highlander
Bor stort

Observasjoner: 2024 Toyota Grand Highlander

Toyota sier 2024 Grand Highlander er «den ultimate familie-SUV», muliggjort av den ekstra lengden for baksetepassasjerer og last, de tre motoralternativene inkludert to hybridalternativer, og valget mellom for- eller firehjulsdrift.

Ren flåterapport vil skrive en mer dyptgående anmeldelse etter at vi har hatt muligheten til å kjøre Grand Highlander en gang senere i 2023.

Sørg for å melde deg på Ren flåterapport nyhetsbrev (øverst til høyre på siden) for å bli varslet om alle nye historier og anmeldelser av kjøretøy.

Historie av John Faulkner. Bilder av Toyota.

Vår tid med den “lille” høylanderen:

Veiprøve: 2020 Toyota Highlander Hybrid Platinum

Veiprøve: 2018 Toyota Highlander Hybrid Limited

Veiprøve: 2017 Toyota Highlander Hybrid

Veiprøve: 2014 Toyota Highlander Hybrid AWDSe Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...