Opplæringsplassen: hvilken erfaring trenger jeg for å komme inn på vurderingen av erfarne arbeidere? | TESP

Oct 23, 2022 | Diverse


Opplæringsplassen: hvilken erfaring trenger jeg for å komme inn på vurderingen av erfarne arbeidere?  |  TESP

Hvilken erfaring trenger jeg for å komme inn på vurderingen for erfarne arbeidere? Jeg har hørt blandede rapporter fra folk som har snakket med forskjellige opplæringsleverandører.

Siden lanseringen har det vært et betydelig antall personer som har fullført Experience Worker Assessment (EWA); og med de nylig styrkede EAS-kravene kommer enda flere personer nå til å følge denne ruten.

For å ha oppnådd kunnskapen og ferdighetene som trengs for å fullføre vurderingen, bør du ha minst fem år i bransjen som praktiserende elektriker, ikke inkludert tid brukt på hel- eller deltidsopplæring. Mange opplæringsleverandører opererer innenfor dette kravet, men det er en rekke som er altfor fleksible med hensyn til opptakskravene, og enkelte personer blir satt gjennom med utilstrekkelig erfaring.

EWA er ikke en avmerkingsøvelse eller snarvei til å bli kvalifisert. I tillegg til å gjennomføre kvalifikasjonsenhetene, må du også gjennomføre AM2E som er en grundig praktisk vurdering av kompetanse. De som ikke har tilstrekkelig bredde av erfaring eller kunnskap vil neppe oppfylle standarden som trengs.

På kort sikt sjekker NET AM2E-applikasjoner og flagger eventuelle problemer eller mistanker som skal undersøkes av tildelingsorganisasjonene som er ansvarlige for EWA-kvalifiseringen.

Revideringer av vurderingen er i gang, og snart vil det bli mye strammere retning for opplæringstilbydere – hvis de ikke overholder forutsetningene, vil de ikke få lov til å tilby denne ruten.

EWA er en mulighet for folk som kanskje ikke fikk en sjanse til å ta en læretid, men som jobber i bransjen og har betydelig erfaring.

Hvis du ikke har mye erfaring, men er ansatt, kan du vurdere å registrere deg på en læreplass ettersom opplæringen din vil bli finansiert, eller fullføre via den selvfinansierte ruten på TESP-nettstedet, som også kan tiltrekke finansiering for kandidater i England.

Besøk TESP-nettstedet herKilde