Oppnå raske, trygge og sikre tilkoblinger med KNIPEX sin krympetang for trådhylser

May 22, 2023 | Diverse


Oppnå raske, trygge og sikre tilkoblinger med KNIPEX sin krympetang for trådhylser

David Barnes, markedssjef for KNIPEX UK, ser på hvordan nye verktøy bidrar til å møte en økende etterspørsel etter raske, trygge og sikre tilkoblinger.

Med den raske økningen av elektriske drev og nødvendig styringselektronikk øker behovet for raske og sikre koblinger. Pluggtyper som Scotchlok-koblinger, Western-plugger, modulplugger, Cannon-plugger og mange flere er egnet for krymping – sammenføyningsprosessen der tilkoblingen gjøres via plastisk deformasjon ved hjelp av et kompresjonsverktøy.

Kompleksiteten til mulige krympeforbindelser øker kontinuerlig. I tillegg til fleksible og solide ledninger kan fiberoptiske kabler, antennekabler, telefon- og LAN-kabler og mange andre typer kabel nå også bearbeides med krympeverktøy.

Fra en rimelig krympetang for wirehylser som et lett og kompakt håndverktøy, til den kompakte og universelle Multi-Crimp crimp systemtangen og den halvautomatiske, elektrisk drevne eCrimp systemtangen med over 1500 utskiftbare, forskjellige crimpinnsatser, med KNIPEX har du alle tilgjengelige alternativer.

De forskjellige designene av krympetang

På grunn av det store antallet forskjellige pluggforbindelser er det nødvendig med krympetang i mange forskjellige versjoner. Som regel betjenes disse tangene med én hånd – men det finnes også modeller for spesielt store ledertverrsnitt som muliggjør tohåndsbetjening takket være den gunstige utformingen. KNIPEX produserer også en batteridrevet versjon. Allsidighet demonstreres også av modeller som i tillegg til krymping også er egnet for stripping og kutting av kabler.

Krympetang for trådhylser

Krympetang for wirehylser utøver trykk på både hylse og wire fra alle sider via fire krympedeler. På denne måten oppnås en mekanisk fast og elektrisk sikker forbindelse ved valg av riktig krympeprofil eller ved bruk av automatisk krympeverktøy på grunn av plastisk deformasjon.

Som et eksempel er KNIPEX 97 53 14 selvjusterende krympetang for trådhylser designet for å gi pålitelig sekskantet krymping av trådhylser fra 0,08 til 16 mm² (AWG 6) ved ganske enkelt å dreie og stille inn justeringshjulet, og alle doble trådhylser opptil 2 x 10 mm² (AWG 2 x 8).

Verktøyet har en automatisk selvjusteringsfunksjon som sikrer en komplett krympesyklus for konsekvent, pålitelig og rask krymping. Den sekskantede krympelayouten er spesielt egnet for trange forbindelser, da den gir nesten rund form. Verktøyet har også en automatisk tilpasningsfunksjon som justerer seg til trådhylsens størrelse for presis og rask krymping.

Krympetrykket er kalibrert fra fabrikk for presis krymping. Vippespaken sikrer optimal kraftoverføring for tretthetsredusert drift, mens det ergonomiske og komfortable håndtaket gjør operasjonen jevn og lett. Dette verktøyet er også i samsvar med DIN 46228 deler 1+4 for krymping av trådhylser, laget av spesialkvalitets kromvanadium-elektrisk stål som er oljeherdet for økt holdbarhet.

Selvjusterende krympetang

Krympetang, som automatisk kan tilpasse seg tverrsnittet til hylsene som skal maskineres, ble utviklet spesielt for den profesjonelle sektoren. Bruken av riktige presskjever er garantert til enhver tid – noe som gjør krympingen raskere og mer praktisk.

Også ny for 2023, KNIPEX Twistor T (97 53 19) har et krympehode som kan roteres 360° og har åtte låseposisjoner. Den trapesformede krympeprofilen har et høykapasitetsområde fra 0,14 til 10 mm², slik at trådhylsene kan krympes fra nesten alle arbeidsposisjoner. Verktøyet har også en automatisk justeringsfunksjon som tilpasser seg ulike tverrsnitt, noe som gjør det enkelt å bruke for en rekke prosjekter.

Krympeåpningen er tilgjengelig fra begge sider, og kan romme wirehylser opptil 18 mm i lengde i én operasjon, noe som gjør det enkelt å krympe ekstra lange wirehylser. Verktøyet er også egnet for krymping av tvillingtrådhylser opp til 2 x 6 mm². Skrallemekanismen (som kan låses opp) sikrer repeterende, høykvalitets krymping.

Sortimentsbokser

KNIPEX har i tillegg en rekke sortimentsbokser som gir en praktisk og praktisk løsning for oppbevaring og dispensering av trådhylser. Disse boksene har en hendig, gjennomsiktig dispenserboks med et roterende lokk som gir enkel tilgang til de enkelte trådhylsene inni. Lokket har en åpning som gjør det enkelt å fjerne en enkelt trådhylse, uten å måtte ta hele boksen fra hverandre. Trådhylsene er også fargekodet i henhold til DIN-standarder, noe som gjør det enkelt å identifisere riktig størrelse og type hylse som trengs for et spesifikt prosjekt.

Se en videodemonstrasjon av KNIPEX sin selvjusterende krympetang for trådhylser herKilde