Prius Prime-leieavtale, Silverado EV-serie, Cayenne E-Hybrid-anmeldelse: The Week in Reverse

May 21, 2023 | Elbil og elbil ladere


Hvilken populær pickup blir hybrid, men ikke elektrisk ennå?

Hvilken amerikansk by tilbyr robotlading av elbiler på flyplassparkeringen?

Dette er vårt tilbakeblikk på uken i revers – her på Green Car Reports – for uken som slutter 19. mai 2023.

I en anmeldelse av 2024 Porsche Cayenne E-Hybrid, så vi på hvordan denne modellen i hovedsak bidrar til å bygge bro mellom rollen til V-8-motorer i denne SUV-familiens utvalg og den helelektriske Cayenne som er forventet i 2026. Vil den tjene opp nok av en elektrisk pendling til å gjøre avgjørelsen verdt?

2024 Chevrolet Silverado EV Arbeidsbil

2024 Chevrolet Silverado EV Arbeidsbil

2024 Chevy Silverado EV har en offisiell EPA-vurdering på 450 miles, rapporterer GM, med sin større batteripakke. Størrelsen på batteripakken er ennå ikke avklart, men bilprodusenten sier at papirene er inne. Det er på vei til å starte leveranser våren 2023 som planlagt – noe som høres ut som akkurat nå.

Toyota Prius Prime plug-in hybrid koster mindre å lease enn Prius hybrid – selv om Prime har en høyere klistremerkepris. Det er fordi Toyota bruker føderale skattefradragsmidler for denne laget i Japan plug-in som gjelder for leieavtalen, men ikke for kjøp.

Mercedes-Benz planlegger en elektrisk luksusvarebil til USA pluss en rekke varebilbaserte elbiler, inkludert en bobil, leveringsbiler og til og med spesialbygde kjøretøy som ambulanser. Det hele er en del av Mercedes’ Van.EA-plattform for elektriske varebiler som er skissert denne uken.

Van.EA - last og passasjer

Van.EA – last og passasjer

Hybridmodellene er overskriften på en Toyota Tacoma pickup fra 2024 som ble avslørt torsdag kveld. Men som med Toyotas større Tundra-pickuper, prioriterer hybridversjoner tauing, trekking og utskifting av større motorer mer enn de går for peak mpg. Og til tross for ryktebørsen og hva Toyotas konseptkjøretøy kan antyde, er det ingen tegn til en Tacoma EV ennå.

De som kjører en Porsche Taycan har nå et bredere utvalg av navigasjonsvalg. Apple Maps vil benytte seg av Taycans energibruk og ladetilstand, og, i likhet med elbilens innebygde ladeplanlegger, anbefaler ladestopp underveis. Skifting av nav til iPhone og CarPlay vil imidlertid ikke få batteriforbehandling før de høyeste ladepausene.

Apple Maps i Porsche Taycan

Apple Maps i Porsche Taycan

Dieselgate drar utover i domstolene, selv med toppsjefer. Tidligere Audi-sjef Rupert Stadler innrømmet tirsdag skyld og gikk med på å betale en bot på 1,2 millioner dollar for å fortsette å selge biler med programvare for utslippsjuks etter at skandalen brøt. Stadlers arv er imidlertid ikke helt oppslukt av dieselrøyk, da han presset på med planer om å elektrifisere Audi som fortsetter den dag i dag.

To elektriske kjøretøy avslører at målet Europa igjen fikk oss til å lure på: Hvorfor ikke USA? Honda avslørte en vanlig kompakt elektrisk SUV for Europa – en som vil gå opp mot Hyundai Kona Electric og andre. Så viste Ford E-Tourneo Courier, en seriøst liten elektrisk varebil som kan være en veksler på det amerikanske markedet, kontra Hyundai Kona Electric eller Kia Soul.

Ford E-Tourneo Courier elektrisk varebil for Europa

Ford E-Tourneo Courier elektrisk varebil for Europa

Ford kunngjorde også hva som utgjør den viktigste vurderingen av hydrogenbrenselcelleteknologi på 15 år eller mer. Med et treårig prøveprosjekt i Storbritannia, ser Ford på brenselcelle E-Transit-varebiler som brukes i stedet for sine tyngste kommersielle varebiler – av den typen som ellers fortsatt kan kreve dieselmotorer i dag.

Bare denne uken kom Honda med flere hydrogenrelaterte kunngjøringer også. På den ene siden bekreftet den planene om å demonstrere en brenselcelle tung lastebil med Isuzu neste år, med en markedslansering i 2027. På den annen side ser den på den potensielle rollen til hydrogendrevne forbrenningsmotorer i små mobilitet, med Suzuki, Kawasaki og Yamaha – selv om disse selskapene også utvikler en batteribytteordning.

Det store batterianlegget som bygges av joint venture-selskapet Stellantis og LG i Ontario, Canada – og flankert av et nærliggende senter for batteriekspertise – har blitt satt på vent, ifølge Stellantis, fordi den kanadiske regjeringen ikke har levert insentivene den opprinnelig enige om. Vil dette påvirke tidslinjen for kommende Stellantis EV-er som Ram 1500 REV elektrisk lastebil?

2023 Rivian R1S

2023 Rivian R1S

Mens Rivian fortsetter å øke produksjonen, bekreftet den forrige uke at ventetiden på enkelte versjoner av R1T elektrisk pickup er nede på bare 14 dager i noen tilfeller. Det er ingen grunn til et priskutt, ifølge selskapet og dets administrerende direktør, men det er billigere modeller på vei.

Det regionale verktøyet Rocky Mountain Power kunngjorde onsdag planer for 80 hurtigladestasjoner på 20 steder i Utah, med støtte fra Electrify America. Det søker føderal NEVI-finansiering for stasjonene, som vil bidra til å fylle ut ladekorridorer slik at elbilsjåfører kan krysse staten.

Ziggy EV laderobotkiosk

Ziggy EV laderobotkiosk

Og Ziggy-robotladeren vil snart bli testet på en flyplassparkering ved Dallas Fort Worth International Airport (DFW), som en del av et pilotprogram som ser på innovative ladeløsninger. Vil det bidra til å øke parkeringsfleksibiliteten og omgå “ICEing”-drama?

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter

Se Kilden