Psykisk helse innen byggebransjen | Venner i tankene

Aug 11, 2022 | Diverse


Psykisk helse innen byggebransjen |  Venner i tankene

Mates in Mind utfordrer byggebransjen til å starte samtalen om psykisk helse

I fjor viste tidlige funn fra vår store studie av mental helse til selvstendig næringsdrivende bygningsarbeidere og de som jobber i små firmaer bekymringsfulle resultater. Over 300 respondenter antydet at nesten en tredjedel nå lever med alvorlige nivåer av angst hver eneste dag.

Byggearbeidere fra en rekke bransjer fortalte forskere fra Mates in Mind og Institute for Employment Studies (IES) at det vedvarende stigmatiseringen av psykiske lidelser hindrer dem i å diskutere det utover nære venner eller familiemedlemmer. Over to tredjedeler av de spurte mener det er et stigma rundt mental helse som stopper dem fra å snakke om det, og 44 prosent mener at arbeidsmengden deres er for høy.

På spørsmål om hvordan de hadde reagert på dårlig humør i løpet av de siste seks månedene, vurderte over 40 % av respondentene å slutte eller bytte jobb, 35 % fant at de drakk mer alkohol enn vanlig og over 15 % tok reseptfrie legemidler.

I Storbritannia har menn tre ganger større sannsynlighet for å dø av selvmord enn kvinner. Og i bygg og anlegg – en mannsdominert bransje – er det tre ganger større sannsynlighet for at menn igjen tar sitt eget liv. I følge Chartered Institute of Building (CIOB) dør to personer som jobber i den britiske byggebransjen av selvmord hver dag, over 700 mennesker i året.

Inntil folk føler seg komfortable med å snakke om at de lider av stress eller trenger hjelp, er det vanskelig å identifisere problemer og ta grep for å gjøre endringer. Foreløpig vet vi at folk ofte er motvillige til å åpne seg i frykt for å virke “svake” eller skade karrieremuligheter.

Vi må alle være proaktive for å starte samtalen med noen som kan slite. For en person kan det å vite at noen er der klar til å støtte og bryr seg om deres velvære være en enorm hjelp for deres mentale helse.

Her er noen grunnleggende tips for hvordan du kan starte samtalen med noen som kanskje sliter:

Spør to ganger

‘Hvordan har du det?’ kan ofte føre til et standardsvar med “jeg har det bra” eller “jeg er ok”. Den enkle handlingen å spørre igjen, med interesse, viser en genuin vilje til å snakke og lytte til personen. Hvis du er bekymret for noen, neste gang de sier at de har det bra, kan du prøve å spørre “Hvordan har du det egentlig?” eller ‘Er du sikker på at du er ok?’. Dette kan oppmuntre dem til å åpne opp for deg om hvordan de har det. Det er viktig at vi får i gang samtalen.

Hold det uformelt

Du trenger ikke sette av timer for å snakke med noen, 10 minutter kan være nok, men bare pass på at det ikke blir forstyrrelser. Kanskje det å slå av telefonen og minimere andre distraksjoner vil hjelpe deg med å fokusere på personen og det de måtte trenge. Å snakke når du gjør noe annet som å gå en tur i en pause eller mens du tar en kaffe kan også ta litt av det første presset – det trenger ikke være en formell sittesamtale.

Vær støttende

Gjør det klart at du er der for å lytte og støtte dem, uten å dømme. Snakk om mental helse på samme måte som fysisk helse. Dette normaliserer mentale og følelsesmessige vansker, og gjør det lettere for folk å snakke om dem.

Bruk åpne spørsmål

De beste spørsmålene er åpne fordi personen kan svare på det de føler seg mest komfortabel med. For eksempel “Hva slags tanker har du?” eller “Hvordan kan jeg hjelpe?”

Lytte

Ta deg tid til å lytte til hva de har å si – la dem gjøre det meste av samtalen. Hvis de ikke vil snakke, ikke press dem. Respekter deres grenser og prøv igjen en annen gang.

Du trenger ikke ha løsningen

Etter at de er ferdige med å snakke, ikke trekk for konklusjoner eller fortell dem hva de bør gjøre. Motstå trangen til å tilby raske løsninger som ofte kan føre til at folk føler seg avvist. Noen ganger søker ikke folk råd, men vil i stedet bare at noen skal lytte til bekymringene deres.

Følge opp

Vis at du bryr deg ved å følge opp senere, selv om de ikke ønsker å fortsette samtalen akkurat i det øyeblikket.

Ta vare på deg selv også

Å velge å snakke kan gjøre en positiv forskjell for noens liv, men det kan også være veldig vanskelig. Sørg for at du tar vare på din egen personlige velvære og mentale helse eller søk støtte hvis du trenger det.

Koble dem til informasjon og støtte

Oppmuntre dem til å søke profesjonell hjelp hvis de føler at de ikke kan takle det eller hvis problemet påvirker deres daglige liv. Hjelp dem å finne psykiske helsetjenester i deres område, for eksempel rådgivere eller støttegrupper. Du kan til og med tilby å gå med dem til deres første avtale eller hjelpe dem med å knytte dem til noen som kan støtte dem gjennom prosessen.

For mer informasjon om Mates in Mind, klikk herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...