Renault Megane E-Tech Electric anmeldelse — 1. inntrykk

Jan 5, 2023 | Elbil og elbil ladere


Renault trenger ingen introduksjon. Det begynte å jobbe mot elektrisk mobilitet for alvor for over to tiår siden. Jepp, det er før Tesla ble grunnlagt. På samlingene til jordens mektige, som den berømte i Davos, ble dens administrerende direktør annonsert som “Mister EV.” Zoe-modellen var den bestselgende BEV i Europa, med litt over 100 000 kjøretøy levert i 2020.

Akk, disse glansdagene er over. Ny ledelse har forsøkt å gå veien for PHEVs samtidig som markedet sier farvel til denne teknologien. De driver med hydrogenbrenselcelleteknologi som et mulig alternativ for batterielektrisk. Den eneste delen av transporten hvor det er en teoretisk nisje for HFCEV-drivlinjer, tunge lastebiler, ble for lenge siden solgt til Volvo.

Etterfølgeren til den aldrende Zoe er ventet i 2024, en retromodell som forhåpentligvis vil få en vennlig mottakelse i Renaults hjemland Frankrike. Twingo ZE er en liten bybil som er morsom å kjøre. Den lider av et batteri som er for lite og ingen DC hurtiglading, noe som gjør det kun egnet for urban bruk. Å oppgradere den med et større batteri og bedre ladesystem fra kusine Dacia Spring kan doble eller tredoble salget.

Fødsel av BEV

Renault Megane E-Tech skal lade på en Fastned-stasjon. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault og alliansens partnere Nissan og Mitsubishi utviklet en ny dedikert plattform for batterielektrisk kjøretøy (BEV) for C-/D-segmentet. Dette CMF-EV modulære verktøysettet forventes å være plattformen for minst 15 modeller Renault–Nissan–Mitsubishi Alliance bringer på markedet senere i dette tiåret. De to første modellene er Renault Megane E-Tech helelektrisk og Nissan Ariya.

Renault kalte sine hybrid- og plug-in-hybridmodeller E-Tech-modeller og de helelektriske modellene ZE eller Zero Emission-modeller. Nå brukes navnet E-Tech for alle “elektrifiserte” modeller. Det er en måte å forvirre kundene på. Det er sannsynligvis fra en markedsføringsdrone som tror at den kan selge én versjon på grunn av ryktet til en annen versjon, uten å innse at folk liker å vite hva de kjøper, og at det aldri er bra for salg å forvirre kundene dine.

CMF-EV-verktøysettet inneholder to batterimoduler, en med et 63kWh batteri og en med et 87kWh batteri. Det er batteriene du kan finne i Ariya. Renault-markedsføringsguttene bestemte at for Europa ville batterier på 40kWh og 60kWh være gode nok.

De hadde til og med den lyse ideen om å tilby 40kWh-versjonen uten DC hurtiglading. Denne konfigurasjonen var ikke velkommen i de fleste (alle?) land.

Renault Megane E-Tech. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault-ingeniørene har vist at de vet hva det er å bygge et elektrisk kjøretøy. På mange aspekter jobbet de sammen med Renault F1-teamet. Det ser ut til at alt som ikke var under kontroll av markedsavdelingen er utmerket.

Den ble nummer to i fjorårets European Car of the Year-konkurranse, midt mellom de nye modellene Kia og Hyundai. Den scoret på alle beregningene som gamle skolebiljournalister verdsetter. Publikum er mindre imponert over det. Det lille batteriet og den svake motoren er ikke det folk ser etter i C-segmentet biler. Mange konkurrenter har batterier som er 40%+ større.

Spesifikasjoner:

  • Batteri — 40/60 kWh, med omtrent 158/208 miles rekkevidde.
  • Motor — 96/160kW og 250/300Nm, forhjulsdrift.
  • Lading — 90/150kW DC og 22kW AC.
  • Sikkerhet — Euro NCAP ***** (5 stjerner)
  • Lengde * Bredde * Høyde — 165,4″ * 73,2″ * 59,3″

Det er litt forvirring om størrelsen på batteriet. Det er en nominell og en brukbar størrelse med de fleste batterier. Forskjellen er stort sett 5% til 10%. Renault bruker samme nummer for begge. EV-Database mener det er 55kWh for det større batteriet. Hvis Megane er så effektiv som påstått, er batteristørrelsen 55kWh.

Adaptiv cruisekontroll, utvidet parkeringsassistent og varmepumpe er alle alternativer, noen kun tilgjengelig på de høyere trimnivåene. De fleste av konkurrentene har noen eller alle av disse som standard, i hvert fall i de høyere utstyrsnivåene.

Kjøremaskin

Det er en førerbil. Det er kritikerne enige om. Påvirkningen fra F1-ekspertene og valget om å gå for en bil så nær en ICE-bil som mulig resulterer i en lett og lettkjørt bil. Men det ofrer rekkevidde.

Renault Megane E-Tech infotainment, ratt og frontpanel. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Siden jeg var vant til Zoe, den 10 år eldre, men likevel mindre, søsteren til Megane, merket jeg ikke mye forskjell i kjøreopplevelsen. Det er trist.

I min kjørestil er ikke vekten på bilen så veldig viktig, det er smidigheten. Mercedes EQS og Volvo C40 var klart bedre kjøremaskiner, det samme var MG5. Men igjen, jeg er ingen biljournalist. Å kjøre bil er rett og slett ikke spennende for meg. Avslappet reise er det jeg liker.

Å sykle – nå er det annerledes. På to hjul, gå gjennom et hjørne, sykle langs et elvedike uten en rett strekning lengre enn 10 meter – det er gøy. Det er som å danse på to hjul. Du må finne den rytmen som passer for veien og hastigheten din. Men dessverre, jeg er for gammel for den slags moro.

Infotainment og kjøreassistent

Renault Megane E-Tech infotainment. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault og Nissan utviklet begge sine egne infotainment- og kjøreassistentsystemer. Å slå sammen to forskjellige systemer er omtrent det verste du kan gjøre innen IT-utvikling. Å forkaste den ene og velge den andre var en ikke-starter etter borgerkrigen mellom partene. Det er nå våpenhvile, og fred ser ut til å være oppnåelig.

De gjorde det fornuftige, forkastet begge systemene og gikk videre med et ferdig system fra et programvareselskap. Google var den heldige som ble valgt til å selge sin serie med bilsystemer til Alliansen. Det gjør min anmeldelse av infotainmentsystemet veldig enkelt. De fleste vet mer om Google-funksjonalitet enn meg.

Kjøreassistentsystemene er på topp. Men du må betale ekstra for dem. Du må bruke minst €3000 på toppen av listeprisen. For en fin farge eller prangende felger er €5000 i sikte.

Brukervennlighet

Renault Megane E-Tech setekontroller. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Som en av de opprinnelige pionerene innen elektrisk kjøring, trengte ikke Renault å se til Tesla. Den hadde sin egen erfaring og perfekte forhold til en rekke erfarne biljournalister. Men de journalistene kritiserer ikke hånden som mater dem. Da Tesla viste sin Model 3 til publikum, var publikum eksisterende og fremtidige Tesla-sjåfører. Før natten var over var det tydelig at bagasjerommet ikke var lett tilgjengelig. Løftet om å rette opp denne feilen ble gitt i løpet av få dager. Bagasjerommet på Megane er kun praktisk tilgjengelig for vektløftere. Terskelen er for høy. Eldre mennesker og mindre kvinner vil ha problemer med å få inn og ut dagligvarer eller bagasje.

Ikke prøv å reise på ferie med denne bilen. Den har ikke rekkevidden den trenger. Selv med hurtiglading vil den hoppe fra ladestasjon til ladestasjon. Effektiviteten er på grunn av dens lave masse. Fullastet mister du den fordelen, men du sitter fast med det lille batteriet.

Når du prøver å lage et helelektrisk kjøretøy som er akkurat som et kjøretøy med fossilt brensel, er det fare for å ende opp med det verste av begge verdener. Renault bør glemme sin F1-ekspertise, og gleden ved å kjøre en Alpine to-seters sportsbil. Slutt å hør på journalister som driver for moro skyld. De fleste kunder leter etter et sted å overleve noen timer med daglig trafikkork og nå et feriemål uten at barna dreper hverandre.

Renault Megane E-Tech bakseter. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Jeg var en av de første som kjørte den originale Megane Scénic. Jeg har hatt tre av dem. Jeg elsket min Twingo, akkurat som min kone elsket hennes og mine svigerforeldre elsket deres. Jeg er fortsatt glad for å kjøre Zoe (treårsjubileet var for to dager siden) og forventer å gjøre det i ytterligere to år. Jeg er ikke en komplett Renaultofile (Renault-elsker), men jeg liker det mye mer enn BMW, Audi eller Toyota. Bare for å nevne noen uinteressante merker.

Jeg forstår virkelig ikke hva Renault gjør for øyeblikket. Salgstallene og markedssignalene bør være et veldig sterkt insentiv til å endre dagens politikk om å glede journalister og regulatorer, men ignorere kunder.

Her er noen flere bilder av Renault Megane E-Tech:

Renault Megane E-Tech luftkondisjoneringsventiler og USB-C-porter. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech baksete. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech bagasjerom. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech ladekabel i bagasjerommet. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech infoblad. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech skal lade på en Fastned-stasjon. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech lader på en Fastned-stasjon. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech forseter. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.

Renault Megane E-Tech inngangsdør. Foto av Maarten Vinkhuyzen | CleanTechnica.


 

Fullfør vår CleanTechnica-leserundersøkelse for 2022 for å få sjansen til å vinne en elsykkel.


 


 


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


 


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...