Segway Ninebot KickScooter GT2: Den nye racerscooteren

May 14, 2022 | Elbil og elbil ladere


Segway KickScooter GT2 kommer – med tohjulsdrift og en toppfart på 70 km/t

På en digital pressekonferanse i mars 2022 introduserte Segway en ny e-scooter, KickScooter GT2 – en modell som ser ut til å slå rekorder over hele linja. Ifølge produsenten har denne scooteren en utrolig rekkevidde på opptil 90 km og en maksimal hastighet på ikke mindre enn 70 km/t. En hastighet på nesten 50 km/t kan nås på bare 4 sekunder!

Det skal være klart at en e-scooter med slike spesifikasjoner sannsynligvis aldri vil være gatelovlig i Tyskland. Dette betyr at du i beste fall kan nyte 70 km/t på privat eiendom eller på spesielle racerbaner. Det er bare et spørsmål om du virkelig vil ha det – så høy hastighet er egentlig ganske ekstremt for en e-scooter… Til syvende og sist er nok denne modellen mer et prestisjeobjekt fra Segway, for den egner seg virkelig til hverdagsbruk Scooter definitivt ikke.

Imidlertid bør den mulige P100D eller P60D være interessant for veibruk. Heller ikke her er markedsinntreden for Tyskland enda sikkert.

Segway Ninebot GT2
Segway Ninebot GT2

Segway KickScooter GT2 er sammenleggbar, men den har en enorm egenvekt på 52,6 (!) kg. Ha det gøy å bære den opp trappene 😉 Du skal ikke kunne ta med deg en slik tungvekter på busser eller tog, og til og med å hive den inn i bagasjerommet burde ikke være gøy…

Til syvende og sist er det imidlertid ikke rart at en e-scooter med disse ytelsesdataene er så tunge. Scooteren har både forhjuls- og bakhjulsdrift, med to 1500 watt motorer – totaleffekten ville derfor vært opp mot 3000 watt. Gradientvinkelen bør være minst 30 %. Et 1512 Wh batteri, som skal ha en ladetid på opptil 8 timer (dobbel lading), skal sørge for den enorme rekkevidden.

Tohjulsdriften til GT2 skal forøvrig styres via en spesiell app, slik at du kan bytte fra ett til to hjul.

Scooteren har tross alt en lastekapasitet på 150 kg, så den egner seg også for tunge sjåfører.

Ninebot Segway GT2-skjerm
Ninebot Segway GT2

Ninebot KickScooter GT2: Et edelt utstyr

Bortsett fra de rene ytelsesdataene, ser Segway GT2 ut til å ha mye å by på.

Han kjører på fine store 11 tommers dekk, som forøvrig er slangeløse luftdekk med selvforseglende gelelag inni. I tillegg er det dobbeltarmsfjæring foran og bak med justerbar, hydraulisk dempet fjæring. Dekkene er også ekstremt brede på 92 mm.

Et virkelig høydepunkt er den integrerte traction control, kalt “Segway Dynamic Traction Control (STDC)”, som er ment å gi mer grep på ujevn vei og ved svinging.

Takket være alle de nevnte faktorene skal scooteren fortsatt være ekstremt komfortabel å kjøre selv på ujevne, vanskelige underlag.

Ninebot GT2 detaljer
Ninebot GT2 detaljer

Ikke bare 2 skivebremser foran og bak sørger for sikkerhet, men også den imponerende belysningen. GT2 har en innebygd antirefleks 9W LED-hodelykt og LED-kjørelys. Det er selvfølgelig også bremse- og baklys. Integrerte blinklys foran og bak er ment å sikre maksimal sikkerhet på veien – men man må selvfølgelig ikke glemme at denne modellen garantert aldri vil bli godkjent for veitrafikk i Tyskland uansett.

Med sitt futuristiske utseende er GT2 ekstremt imponerende fra utsiden, et ekte blikkfang. Den gjennomsiktige, lettleste OLED-fargeskjermen i midten av styret er eksepsjonell. Den gir deg all relevant kjøredata mens du er på farten. Ulike kjøremoduser kan også stilles inn, nemlig PARK, WALK, ECO, SPORT, RACE og BOOST.

Scooteren har også cruisekontroll.

GT2
GT2

Motstridende informasjon om maksimal hastighet

Merkelig nok ser Segway selv ut til å være litt usikker på de eksakte ytelsesdataene til KickScooter GT2 – Segway-oversiktssiden for modellen nevner en toppfart på 70 km/t, mens “Tekniske data” bare sier 25 km/t …h… Vi antar at Segway snart bør gi mer klarhet her. Men det vil trolig utgjøre 70 km/t. Faktum er at Segway definitivt snakker om 70 km/t i den “digitale pressekonferansen” (fra minutt 25:15).

ytelsesdata

modell GT2
Maksimal hastighet 70 km/t (43,5 mph)
Maks rekkevidde 70 km (43,5 miles)
motorkraft 2 x 1500 watt
akselerasjon 48,2 km/t (30 mph) på 4,2 sekunder
batterikapasitet 1512 wattimer
ladeport Dobbel ladeport
skjerm Gjennomsiktig PMO LED-skjerm
suspensjon Justerbar luftfjæring
bremser Dobbel kaliper skivebrems og elektrisk brems
vekt 52 kg
maksimal vekt tillatt 150 kg
klokke elektrisk
dekk 11 tommers selvforseglende slangeløse dekk
IP-klasse IPX5
indikator Foran og bak
utgivelse august 2022

Når lanseres Segway KickScooter GT2 – og hvor mye bør den koste?

I følge vår informasjon vil ikke Segway GT2 bli lansert før i tredje kvartal 2022. Segway har ennå ikke annonsert noen pris. Om det kommer til det tyske markedet er fortsatt usikkert.

KickScooter GT2-konklusjon:

Segway KickScooter GT2 er en kraftig Ninebot e-scooter som kommer med virkelig ekstreme ytelsesdata. En ekte kraftpakke med flotte funksjoner og en rekkevidde på opptil 90 km. Men om du virkelig trenger en e-scooter med en makshastighet på utrolige 70 km/t gjenstår å se. Dette kjøretøyet vil garantert aldri bli godkjent for veibruk i Tyskland – selv om toppfarten bare er 25 km/t. Med en vekt på over 50 kg er denne e-scooteren rett og slett for tung til praktisk bruk. Vi antar derfor at interessen for Segway GT2 trolig ikke blir for stor – selv om de rene ytelsesdataene virkelig er imponerende.

Segway Ninebot GT2
Segway Ninebot GT2

Segway Ninebot GT1

Ninebot Segway GT1
Segway Ninebot GT1Se her

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...