Sikkerhetsstrategier for ditt lastebilselskap

May 8, 2023 | Elbil og elbil ladere


Sikkerhetsstrategier for ditt lastebilselskap

En trinn-for-trinn-guide for å holde folk og kjøretøy i bevegelse

Denne artikkelen kan inneholde tilknyttede lenker.

Lastebiltransport er en farlig virksomhet. Årlig 388.000 lastebilrelaterte ulykker, noe som resulterer i personskade, dødsfall og skade på eiendom. For å sikre sikkerheten til din lastebilvirksomhet og dens ansatte, er det viktig å etablere strategier for å redusere risikoen for ulykker og andre uhell. Denne trinnvise guiden vil gi deg strategier og tips for å forbedre sikkerheten til ditt lastebilselskap. Fra inspeksjoner før turen til sjåføropplæring, vi veileder deg gjennom trinnene du må ta for å gjøre din bedrift så trygg som mulig. Med den riktige tilnærmingen og verktøyene kan du bidra til å beskytte dine ansatte og kunder og holde virksomheten i gang.

Tunge lastebiler
Sjekk før du går

Inspeksjoner før turen

En av de beste måtene å sikre sjåførenes sikkerhet på er å utføre inspeksjoner før turen. Disse inspeksjonene lar deg evaluere tilstanden til hvert kjøretøy, identifisere potensielle sikkerhetsproblemer og iverksette korrigerende tiltak før kjøretøyet skal ut på tur. Skulle kjøretøyet trenge reparasjoner, vil inspeksjoner før tur hjelpe deg med å avgjøre om det er egnet for bruk eller bør tas ut av drift.

Inspeksjoner før tur er avgjørende for alle typer kjøretøy. Dette inkluderer tilhengere, traktorhengere, busser, lastebiler og andre kjøretøyer som brukes til å transportere varer og mennesker. Å gjøre dette kan hjelpe deg med å identifisere potensielle sikkerhetsproblemer før de fører til ulykker og andre problemer. Med den riktige inspeksjonssjekklisten før turen kan du standardisere inspeksjonsprosessen og sikre at hvert kjøretøy får den inspeksjonen det trenger. Avhengig av din bransje, invester i et datastyrt inspeksjonsverktøy for lastebiler som kan automatisere inspeksjonsprosessen.

Føreropplæring

Studier viser at mangel på riktig opplæring er en betydelig årsak til lastebilulykker. For å redusere risikoen for ulykker og sikre sikkerheten til dine ansatte, er det avgjørende å gi regelmessig, grundig opplæring til sjåførene dine. Sjåføropplæring kan dekke ulike emner, inkludert riktige kjøreteknikker, prosedyrer for lasting og lossing, drivstoffstyring og vedlikehold. Når du velger et føreropplæringsprogram, se etter et med sterkt fokus på sikkerhet. Sørg i tillegg for å sjekke programmets statlige og føderale samsvarssertifiseringer for å bekrefte legitimiteten. For å få mest mulig ut av sjåføropplæringsprogrammet, kommuniser viktigheten til de ansatte og håndhev det som en standard praksis.

Vedlikehold av kjøretøy

Ford E-Transit Penske Truck Leasing
Sjåfører trenger opplæring

Regelmessig vedlikehold er avgjørende for sikkerheten til flåten din. Ved å investere i vedlikeholdsinspeksjoner kan du fange opp problemer før de blir betydelige problemer og redusere risikoen for kjøretøyhavari og mekaniske feil. Regelmessige vedlikeholdsinspeksjoner kan også forlenge kjøretøyets levetid og redusere driftskostnadene. Når du velger en vedlikeholdsleverandør, se etter et selskap med en sterk sikkerhetsrekord og en grundig erfaring med å jobbe med lastebilindustrien. Du kan også finne måter å redusere kostnadene ved regelmessige vedlikeholdsinspeksjoner ved å velge riktig vedlikeholdsleverandør. For eksempel tilbyr noen vedlikeholdsleverandører en rabattert pris for flåteeiere som vedlikeholder et visst antall kjøretøy.

Etablering av sikkerhetsprotokoller

Hvis lastebilselskapet ditt betjener passasjerer, må du overholde sikkerhetsforskrifter fastsatt av Department of Transportation (DOT). Dette inkluderer å sikre at kjøretøyene dine er trygge for passasjerer og å gi sjåfører hvilepauser etter behov. Hvis du kjører busser, må du også overholde forskrifter fastsatt av Federal Highway Administration (FHWA). For å overholde disse forskriftene bør du vurdere å etablere sikkerhetsprotokoller som dekker alt fra kjøretøymodellen du bruker til kvalifikasjonene til sjåførene dine. I tillegg til DOT- og FHWA-forskriftene, kan det hende du også må oppfylle sikkerhetsforskrifter fastsatt av staten der du opererer. Ved å gå gjennom DOT- og FHWA-forskriftene og statlige forskrifter, kan du identifisere dine forpliktelser og lage et sett med sikkerhetsprotokoller som oppfyller alle gjeldende krav.

Overvåking av drivere

For å forstå sjåførenes helse og evner, må du overvåke ytelsen deres i en mangefasettert tilnærming. Det kan for eksempel være lurt å implementere elektronisk loggingsenhet (ELD) overvåking for å spore sjåførenes turer. ELD-er kan hjelpe deg med å bekrefte at sjåførene dine følger føderale kjøreregler, inkludert det maksimale antallet timer de har lov til å kjøre i løpet av en dag. I tillegg kan du bruke GPS-sporing til å overvåke sjåførenes oppholdssted med jevne mellomrom. For å overvåke sjåfører med GPS, må du investere i en GPS-sporingsenhet. Mange GPS-sporingsselskaper tilbyr et utvalg enheter spesialdesignet for bruk i et lastebilmiljø. Disse enhetene er ofte mer holdbare enn forbrukeralternativer og tåler de tøffe forholdene i lastebilindustrien.

tunge lastebiler parkert
Du bør spore alt

Investering i teknologi

Enten du bruker ELD-er, GPS-overvåkingsenheter eller annet teknologi som dynamisk ruting-teknologikollisjonsreduserende programvare eller sette opp forovervendte kameraer, kan du bruke teknologi som CameraMatics bilkamerasystemer for å øke sikkerheten i flåten din. I tillegg kan du bruke databehandlingsverktøy, for eksempel elektronisk loggingsprogramvare, for å organisere data samlet inn av ELD-er og GPS-sporere, noe som gjør det enklere å administrere og tolke dataene. Når du velger teknologi for lastebilvirksomheten din, bør du vurdere dine unike behov og velge produkter som oppfyller disse behovene. Sørg også for at du har ekspertisen til å bruke teknologien effektivt.

Opplæring av kunder og publikum

For å sikre at kundene dine er klar over sikkerhetsstandardene til flåten din, er det viktig å avsløre sikkerhetsinformasjon om flåten din og sikkerhetsprotokoller. Du kan bygge tillit og forbedre omdømmet ditt ved å utdanne kundene dine om sikkerhetsstandarder og -praksis. Du kan vise sikkerhetssertifiseringer fremtredende i flåten din og på nettstedet ditt eller til og med få råd om hva du skal gjøre i tilfelle en ulykke med en lastebil og hvordan du kan få juridisk hjelp, for eksempel å snakke med 18-hjulers ulykkesadvokat D Miller.

I tillegg kan du bruke sosiale medier til å dele sikkerhetsfakta om flåten din og industrien som helhet. Dette kan redusere risikoen for å miste kunder betydelig og styrke merkevaren din. På samme måte kan du bruke din innflytelse som selskap til å utdanne publikum om sikkerhetsstandarder og farer for lastebiltransport. Ved å si fra mot negative stereotyper og fremme den positive effekten av lastebilbransjen, kan du forbedre offentlighetens oppfatning av bransjen og redusere risikoen for ulykker og uhell.

Konklusjon

Som eier av et lastebilselskap er det avgjørende å beskytte de ansatte og redusere risikoen for ulykker til enhver tid. For å oppnå dette, må du implementere sikkerhetsstrategier som dekker alt fra føreropplæring til kjøretøyvedlikehold. Selv om prosessen med å forbedre sikkerheten på tvers av flåten din kan være utfordrende, er fordelene verdt det. Med riktig tilnærming kan du beskytte dine ansatte og redusere risikoen for ulykker, og skape et tryggere arbeidsmiljø for alle.Se Kilden