SkillELECTRIC UK Champion annonsert – Profesjonell elektriker

Nov 28, 2022 | Diverse


SkillELECTRIC UK Champion annonsert

23 år gamle Craig Fairweather har blitt kåret til 2022 SkillELECTRIC-mester etter en utfordrende to-dagers finale i Storbritannia på Middlesbrough College.

Ansatt av McDonald & Munro i Moray, Skottland, og opplært av Moray College og SECTT, utmerket Craig seg i en komplisert oppgave med å installere en rekke første og andre reparasjonsartikler, inkludert PVC/PVC-overflateklipping, plastrør, kanal og brannsikker kabel.

Andrew Horne fra A. Campbell Electrical Services, Lews Castle College og SECTT tok andreplassen og en sølvmedalje. Tredjeplass og en bronsemedalje ble tildelt Tommy Adlam fra MMES 2012 Ltd og Bridgwater & Taunton College. En spesiell “Highly Commended”-omtale gikk til Lyam Thorpe fra College of West Anglia og DJB Electrical Services for en utmerket ytelse sammen med de tre medaljevinnerne.

I en første for dette året, var konkurrenter i stand til å bli hands-on med smart belysning og kontroller gjennom kabling og drift av Scolmores ClickSmart+-system, som gjorde at de kunne se hvordan fremtidige installasjoner kan se ut og mulighetene til smarte systemer.

Dommerne måtte vurdere hvor godt konkurrentene presterte på områder som målenøyaktighet (innen 2 mm), horisontal og vertikal justering, elektriske avslutninger, funksjonalitet, inneslutningssymmetri, inspeksjon, testing og sikker arbeidspraksis, inkludert anvendelse av helse- og sikkerhetskrav.

Alle finalistene mottok en rekke fantastiske premier, inkludert kabelkuttere og nøkkellys fra CK Tools, en spenningstester og prøveenhet fra Megger; en bok med ledningsbestemmelser, låsesett og DeWalt trådløs drill fra NICEIC og en Scolmore goodiebag som inneholder forskjellige Click-produkter fra Aquip, Deco, Polar og Metal Clad ledningstilbehør, en Unicrimp-produktpakke, et ESP Fort Smart Security Kit og en rekke varer.

Som vinner mottok Craig også en Megger Multi-Function Tester, en iPad fra NICEIC og en premiepakke med et 10-delers Electricians Tool Kit med ryggsekk, MightyRod Pro Cable Rod Kit, Automatic Wire Stipper, Voltage Detector og Trimming Knife fra Electric Center, som også donerte premier til vinnerne av andre og tredje plass.

SkillELECTRIC er organisert av veldedighetsorganisasjonen National Electrotechnical Training (NET) med støtte fra Scolmore Group, Electric Center og NICEIC.

Alex Robinson, NICEICs tekniske treningsutvikler, dømte konkurrenter i de nasjonale heatene og finalen i Storbritannia: «Jeg tror det gamle ordtaket «mer hastverk, mindre fart» kan bidra til å oppsummere Craigs prestasjoner i konkurransen. Han hadde en plan, som ga ham et klart fokus fra av. Han utførte planen sin i et tempo som gjorde at han kunne fullføre oppgaven innenfor tidsbegrensningene uten å kompromittere kvaliteten på arbeidet hans, sa Alex.

“Craig var metodisk i sin tilnærming, noe som førte til færre unngåelige feil som til slutt kan utgjøre en forskjell når man konkurrerer mot andre som også jobber etter en så høy standard.

“Samlet sett har kaliberet av konkurrenter vært fantastisk i år, spesielt når du tenker på forstyrrelsene, de har måttet trene under pandemien, så å komme ut på den andre siden med et så omfattende ferdighetssett viser reell motstandskraft. Fra det jeg har sett, er det min overbevisning at alle konkurrentene vil være en ressurs for den elektriske industrien.»

Craig mottok den gode nyheten etter å ha sett WorldSkills UK live-sendingen: «Det har fortsatt ikke sunket inn ennå for å være ærlig, det var veldig nervepirrende å vente på at de elektriske resultatene skulle komme opp, og da det til slutt gjorde det, var jeg enda mer nervøs når bronse- og sølvmedaljene var klare! sa Craig. «Men jeg var over månen da navnet mitt ble lest opp for gullmedaljen, det er en stor ære å vinne finalen i Storbritannia.

“Det har definitivt vært en opplevelse en gang i livet, alle hjemme er ekstremt stolte av arbeidet jeg har gjort for å komme til dette punktet, og jeg kunne ikke ha gjort det uten hver og en av dem.”

Finn mer om SkillELECTRIC ved å klikke herKilde