Skru opp varmen på bevissthet om kuldestress denne vinteren | CHAS

Jan 17, 2023 | Diverse


Skru opp varmen på bevissthet om kuldestress denne vinteren |  CHAS

Med ekstreme værhendelser øker, ser CHAS på virkningen av kaldt vær på utendørsarbeidere og diskuterer hva som kan gjøres med det.

Selv om det kan se ut til at et oppvarmende klima er uforenlig med tøffere vintre, forekommer fortsatt ekstreme kalde værhendelser. I 2021 var den laveste temperaturen registrert for februar måned siden 1955, med termometeret som falt til så lavt som -23°C. Det er imidlertid ikke bare temperaturen som kan føre til problemer med kulde. Våte og vindfulle forhold spiller alle sin rolle i vinterstormer, og mange fylker så sine våteste vintre som er registrert i 2021. Å være forberedt på å arbeide i ekstremvær er nå viktigere enn noen gang.

Loven

Når det gjelder minimum eller maksimum arbeidstemperaturer, er det ingen faste lover. Derfor påligger arbeidsgiverne å se på å håndtere risikoen på andre måter for å beskytte arbeidstakernes helse og sikkerhet i tråd med deres juridiske ansvar dekket avThe Health and Safety at Work Act 1974. HMS antyder at selskaper mest sannsynlig vil følge loven dersom de jobber i henhold tilrelevante britiske/europeiske standarder.

Hva er kuldestress?

I et nøtteskall er kuldestress et begrep som brukes for å omfatte enhver tilstand forårsaket av at kroppen ikke klarer å opprettholde kjernetemperaturen etter eksponering for kulde. Disse forholdene kan inkludere hypotermi og frostskader, så vel som problemer som forkjølelse og grøftefot.

Hva er symptomene å se etter?

De viktigste symptomene du bør se etter med utbruddet av hypotermi varierer fra tretthet og skjelving, forvirring til avanserte tegn som misfarging av huden, pupillutvidelse og senking av puls, noe som kan føre til bevisstløshet, koma og til slutt dødsfall.

Frostskader, som påvirker ekstremitetene, som fingrene, tærne, ørene og nesen, begynner med nåler og nåler, og hvis venstre, kan det potensielt påvirke ikke bare huden, men muskler, sener, nerver og bein.

I følge Public Health England (PHE) kan eksponering for kalde temperaturer øke blodtrykket og risikoen for koagulering, undertrykke immunsystemet, trange luftveiene og redusere lungenes kapasitet til å bekjempe infeksjon. Alt dette kan da føre til risiko for hjerteinfarkt, hjerneslag, luftveissykdommer, influensa og covid-19.

Umiddelbar behandling

Hypotermi er en medisinsk nødsituasjon, men umiddelbar førstehjelp bør inkludere å flytte den berørte personen inn i et varmt rom eller et sted, fjerne våte klær og pakke dem inn i varme tepper. Frostskader krever kanskje bare en fastlege, avhengig av alvorlighetsgrad. Det er imidlertid fortsatt viktig å ikke gni noen potensielt frostskadde områder, da dette kan forårsake ytterligere vevsskade.

Hvem er mest utsatt?

Kaldestress kan utgjøre en større risiko for personer med eksisterende tilstander som diabetes, hypertensjon og hjerte- og karsykdommer. I tillegg kan de som faller inn i en eldre demografi eller kan være gravide, overvektige eller i dårlig fysisk form også ha større risiko.

Utendørsarbeidere vil jevnlig møte våte og vindfulle forhold samt kalde temperaturer. Derfor kan en vindavkjølingsfaktor eller “føles som” temperatur få kroppen til å føles mye kaldere enn den faktiske lufttemperaturen tilsier, spesielt om vinteren.

Det er ikke bare utearbeidere

Kuldestress er selvfølgelig ikke eksklusivt for utendørsarbeid. Lagre kan være svært dårlig isolert, og arbeidere i fryserom eller kjøleområder vil også bli berørt. I tillegg er loven for utendørs arbeid annerledes enn innendørs, derretningslinjerer mer definerte.

Hvordan kan risikoen håndteres?

The Management of Health and Safety at Work Regulations Act 1999krever at arbeidsgivere foretar en risikovurdering av arbeidsforholdene til de ansatte. Se retningslinjene for HMS risikovurdering for mer informasjon. Å tilby kaldstresstrening hjelper arbeidere til å gjenkjenne risikoen ved å jobbe i kaldere miljøer.

PPE bør være passende for forholdene. For eksempel bør vintersko være isolert og sikre mot vær og vind, spesielt fuktig. Ulisensiert hodeplagg, for eksempel en lue som bæres under en riktig tilpasset hjelme, kan svekke sikkerhetsevnen og potensielt føre til at den svikter.

Arbeidsgivere bør også sørge for mobile fasiliteter slik at arbeidstakere kan ta regelmessige hvilepauser og varme opp med en varm drikke. Det bør alltid vurderes om noe arbeid kan forsinkes og utføres på en varmere tid av året.

Konklusjon

Når det gjelder å håndtere risikoen for kuldestress, spesielt under ekstreme værforhold, er beredskap avgjørende. Mens kuldestress bare er starten på mer alvorlige problemer som kan følge, kan det forebygges hvis arbeidsgivere og ansatte tar de nødvendige skritt og følger de riktige retningslinjene for å beskytte seg selv når de trener i kalde temperaturer.

For å finne ut mer om hvordan CHAS kan hjelpe din bedrift, ring 0345 521 9111 eller besøk nettsiden herKilde