Slik bruker du en Firestick på datamaskinen

Oct 25, 2022 | Smarthus


Amazon Fire Stick er en fantastisk strømmeløsning som lar deg gjøre omtrent hvilken som helst TV om til en komplett smart mediestasjon. Alt du trenger er en anstendig WiFi-tilkobling og høyhastighetsinternett. Men hva om du ville bruke en Firestick med datamaskinen?

Først av alt kan dette spørsmålet tolkes på 2 måter. Enten:

  1. Du vil se på TV på datamaskineneller
  2. Du vil speile datamaskinen til TV-en din ved å bruke Firestick.

I denne artikkelen skal vi dekke begge deler. Vi vil fortelle deg hvordan du bruker en Firestick med datamaskinen (eller skjermen), slik at du kan få tilgang til omtrent alt innhold selv uten TV. Vi skal også snakke om muligheten for å speile dataskjermen på en TV gjennom WiFi-tilkoblingen din via Firestick. I løpet av denne prosessen vil vi dekke eventuell tilleggsmaskinvare du måtte trenge for din spesielle situasjon og hva den brukes til.

La oss starte med et grunnleggende spørsmål:

Kan jeg bruke Fire TV Stick til å streame innhold på datamaskinen min i stedet for TV-en min?

Ja, du kan bruke Fire TV-pinnen til å streame innhold på datamaskinen din i stedet for TV-en. Hvis du bare ønsker å bruke en dataskjerm, vil det være ganske enkelt, forutsatt at du har de riktige tilkoblingene og skjermoppløsningen. Men hvis du bruker en faktisk stasjonær eller bærbar datamaskin, bør du vite at det ikke er helt nødvendig.

Hvis du har internettilgang, er nettleseren din fullstendig i stand til å koble til alle de samme strømmetjenestene. Det ville virkelig ikke vært verdt tiden din, eller bekostning av en Fire Stick, å bruke den til å streame innhold på datamaskinen din.

Er du ny på Fire Stick? Slik fungerer det…

Bruk nettleseren din i stedet for en Fire Stick for å se på TV på datamaskinen

Når du bruker PC eller Mac, kan du få tilgang til alle online-abonnementene dine direkte i nettleseren. Dette inkluderer tjenester som Netflix, Hulu, Amazon Prime Video, Sling, Xfinity og Fios. Prosessen er mye enklere, sømløs og effektiv.

Åpne nettleseren din og logg inn på hvert av nettabonnementene i forskjellige faner. Du kan legge til hver av dem på bokmerkeverktøylinjen, og du kan få enkel tilgang til hvert abonnement hver gang du har lyst til å se noe.

Se strømmetjenester på datamaskinen eller bærbar PC uten Fire Stick

Når du spiller av en film eller et TV-program, kan du forstørre visningsområdet til fullskjerm, slik at du fortsatt kan nyte den samme kvalitetsopplevelsen. Selv om dette ikke er din Fire TV, vil den oppnå det samme.

La oss nå komme til de mindre enkle metodene.

Slik ser du Apple TV på Firestick …

Koble en Amazon Fire TV Stick til datamaskinskjermen

Noen mennesker vil kanskje bruke Firestick-en sammen med dataskjermen, da de ville koblet til et vanlig TV-apparat. I denne situasjonen kan du enkelt koble Fire Stick til dataskjermen hvis modellen din har en HDMI-inngang.

De fleste moderne dataskjermer kommer med en HDMI-tilkobling. Forutsatt at det gjør det, må du bare sørge for at skjermen din har en skjermoppløsning på minst 720p*.

Hvis datamaskinen din har flere innganger med mulighet til å bytte mellom dem, er det mulig å holde både Firestick og datamaskintårn koblet til skjermen slik at du kan bytte mellom de to**. Du må koble datamaskintårnet til en annen inngang mens du kan holde Firestick tilkoblet via HDMI-porten.

En ting å huske er at skjermen må ha HDCP-støtte. HDCP-aktiverte skjermer lar deg dekryptere og se innholdet uten problemer. De fleste moderne skjermer har dette, men det vil være lurt å sjekke før du kjøper en dataskjerm.

*Du kan sjekke skjermoppløsningen ved å klikke her. Ellers kan du Google skjermens modellnummer, og du vil kunne finne det på den måten.

** Du kan bruke en HDMI-svitsj (finnes her på Amazon) hvis skjermen din ikke lar deg bytte mellom flere kilder. Det eneste kravet er at skjermen din har en HDCP-aktivert HDMI-port.

Koble til en Amazon Fire Stick ved hjelp av en VGA-adapter

Hva om dataskjermen ikke har en HDMI-inngang? Eldre skjermer har VGA-porter for å koble til dataskjermen. Du kan omgå dette problemet ved å koble til Amazon Fire Stick ved hjelp av en VGA-adapter som denne fra JideTech (finnes her på Amazon).

HDMI til VGA-konverter med 3,5 mm lyd støtter 1080P for PC bærbar PC-skjerm Datamaskin Mac-projektor

Denne enheten har også en lydutgang slik at du kan koble til en ekstern høyttaler. Dette vil være spesielt nyttig hvis skjermen din ikke har innebygde høyttalere.

Dette bringer oss til lydalternativer.

Skjermen min har ikke innebygde høyttalere, hva med lyd?

Fordi det å koble Fire Stick direkte til skjermen ikke involverer den eksterne høyttaleren som kan være koblet til PC-en, må du vurdere lyd. Hvis skjermen din ikke har innebygde høyttalere og du ikke bruker en HDMI-adapter som allerede har en lydutgang i seg, trenger du en HDMI Audio Extractor (finnes her på Amazon).

Du kobler brannpinnen til enheten, en HDMI-kabel fra enheten til skjermen og en lydledning til lydplanken eller eksterne høyttalere med strøm.

Det er en hel artikkel her om bruk av dataskjermen som en TV-skjerm.

Slik bruker du en Firestick på datamaskinen

Selv om metodene ovenfor skal hjelpe deg med å koble enheten til skjermen, kan det være lurt lær hvordan du kobler Fire TV Stick til en PC, Mac OS eller til og med Linux-basert datamaskin. Dette kan imidlertid gjøre ting litt komplisert for deg. Jeg vil anbefale å bruke metodene ovenfor, men jeg vil fortelle deg denne metoden bare fordi det er mulig.

For å koble Firestick til PC-en din, må du sørge for at datamaskinen har en HDMI input spor. De fleste datamaskiner har ikke HDMI-inngang allerede installert. De kommer med HDMI-utganger. Du må installere en ekstern HDMI-videoopptaksenhet.

Dette lar deg koble Fire Stick til datamaskinen din via denne eksterne enheten. Når du har koblet Fire TV-enheten til HDMI Video Capture Card, vil du deretter koble Capture Card til datamaskinen med en USB-ledning.

LEADNOVO Audio Video Capture Card, HDMI USB3.0 4K 1080P 60fps Pålitelig bærbar videokonverter for spillstrømming av direktesendinger Videoopptak (svart)

Denne på bildene som vi anbefaler heter LeadNovo Audio Video Capture Card (finnes her på Amazon). Dette vil hjelpe deg å se Fire TV-en din uten en HDMI-inngang på datamaskinen eller bekymre deg for HDCP 2.2-kompatibiliteten. Lyd- og videoopptakskortet tar i hovedsak inngangssignalene fra Firestick-en din, fjerner den fra HDCP-krypteringsprotokollen og ruter den deretter til PC-en din ved hjelp av en vanlig USB-port.

Dette vil også fjerne lyden hvis du vil koble en ekstern høyttaler eller hodetelefoner rett inn i enheten.

LEADNOVO Audio Video Capture Card, HDMI USB3.0 4K 1080P 60fps Pålitelig bærbar videokonverter for spillstrømming av direktesendinger Videoopptak (svart)

Slik kobler du Firestick til en bærbar datamaskin

Hva om du ikke har en stasjonær PC og du vil bruke den bærbare datamaskinen? Det er mulig å lære å koble en firestick til en bærbar PC. Prosessen din vil være den samme som den forrige delen.

Igjen, den beste måten å gå på er å bruke nettleseren til å logge på favorittabonnementene dine, bokmerke dem og trykke på spill etter å ha valgt fullskjermsalternativet. Hvis det ikke fungerer for deg, kan du bruke LeadNovo Audio Video Capture Card (lenken er like over denne delen) for å koble den til den bærbare datamaskinen.

Når du har konfigurert det, vil LeadNovo Audio Video Capture Card fjerne HDMI-signalene fra Firestick, fjerne HDCP-krypteringen og rute signalene til den bærbare datamaskinen via USB 3.0-tilkoblingen.

Hvis du vil speile den bærbare datamaskinen til TV-en din ved hjelp av brannpinnen, er det det vi skal dekke i neste avsnitt.

Slik speiler du Windows-datamaskinen din på Firestick

Kanskje du prøver å vise det som er på datamaskinen din på TV-en? Du kan faktisk speile (eller “caste”) innhold fra den stasjonære eller bærbare datamaskinen til TV-en trådløst gjennom Firestick.

For å gjøre dette, sørg for at Firesticken er riktig konfigurert med TV-en. Det er også nødvendig at både Windows-datamaskinen og Firestick er koblet til det samme WiFi-nettverket.

Her er trinnene du må følge for å speile PC-en til Fire Stick.

Konklusjon

Å lære hvordan du kan utnytte all husholdningsteknologien til sitt fulle potensial effektiviserer livet ditt og øker produktiviteten. Om ikke annet lar den deg se film og unngå arbeidet ditt 😂.

Ved å koble Fire TV-pinnen til datamaskinen eller dataskjermen kan du bruke den som en TV. Det kan også tillate deg å speile Windows-PC-en din, slik at TV-en blir en ekstra skjerm.

Hvis du bare ønsker å se Netflix på datamaskinen din, kan du bare logge inn på nettstedet direkte på dashbordet for den samme opplevelsen.

Jeg håper du har funnet denne artikkelen nyttig.

Lykke til å se!Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...