Slik utvider du rekkevidden til elbilen din

May 3, 2023 | Diverse


Flere og flere velger å skaffe seg elbiler, noe som er kjempebra for miljøet, men det kan være en skikkelig tilpasningsperiode å venne seg til hvordan de fungerer. Et ofte stilt spørsmål vi ofte hører er: “Hvordan kan jeg få det elektriske kjøretøyet mitt til å gå lenger?” Så vi har samlet dette settet med tips for å hjelpe. Hvis du har andre spørsmål om denne eller installasjon av elbillader, kontakt Root Electric i dag for hjelp.

1. Velg det største batteriet du har råd til

Premium elektriske kjøretøybatterier er ikke billige, vi vet. Men jo større kapasiteten er, desto sjeldnere trenger du å avbryte dagen for å lade opp, spesielt på lange turer eller mens du pendler. Fordi tid = penger i det virkelige liv, vil du spare begge deler ved å velge det større batteriet i det lange løp.

2. Vær forsiktig med å bruke varmen

I klassiske gassmotorer lager forbrenningsprosessen varme naturlig, som du kan bruke til å varme opp bilen din. Dette skjer ikke i elektriske kjøretøy, så det er veldig lite varme som genereres uten å trekke ekstra juice fra batteriet for å fyre opp motstandsvarmeren eller varmepumpen. Til og med Tesla anbefaler å prøve å begrense bilens HVAC-system. Kle deg varmt og stol på setevarmerne på virkelig kalde dager.

3. Ikke slå den for akselerasjon

Det samme gjelder for biler som går på bensin. Jo mer du “slår det”, jo mer belaster du batteriet, som kan slites ut raskere. Så bare kjør og akselerer i et fornuftig tempo med mindre du har en situasjon som krever rask akselerasjon for å holde deg trygg.

Flere artikler om elektrisk kjøretøyforsyningsutstyr (EVSE)

faq-elektriske-kjøretøyer

Vanlige spørsmål om elektriske kjøretøy

Kilde