Snømåte! Hyundai erter IONIQ 5 N under arktiske forhold [Video]

Mar 30, 2023 | Elbil og elbil ladere


Når vi nærmer oss april, begynner mye av USA akkurat å tine opp etter de harde vintermånedene. Snart vil våren blomstre inn i varme, solrike somre når vi forventer å se den offisielle debuten til den kommende firehjulsdrevne Hyundai IONIQ 5 N. Før da erter imidlertid Hyundai sin rødglødende ytelses-EV som driver gjennom snødekt terreng i nærheten av polarsirkelen. Sjekk ut videoen nedenfor.

Hyundais N og N Line ytelsesvarianter er et undermerke av den koreanske bilprodusenten, lansert i 2017 med Hyundai i30 N. Med sin andre 800 V E-GMP-modell på randen av første ordre, fortsetter Hyundai Motor Group å vise frem hvordan den går all-in på elektrifisering.

Vi vet mye om bilprodusentens innledende fase av skreddersydde EV-modeller som begynte med IONIQ 5, som snart vil få selskap av 6 strømlinjeformer, deretter IONIQ 7 SUV. Med et slikt fokus på elbiler, har fans av bilprodusenten konsekvent spekulert i muligheten for en helelektrisk N-ytelsesmodell.

Under den globale premieren på IONIQ 6 i fjor sommer, fikk publikum svaret – N-merket IONIQ EV-er kommer. Slutten av videoen viste de tre modellene nevnt ovenfor plutselig sammen med ytterligere to bilprodusenten beskriver som «rolling lab» N-modeller – RN22e, basert på IONIQ 6-konseptet og Vision 74, et nikk til Hyundais 1974 Pony Coupe-konsept.

Til tross for å vise frem disse to rullende laboratoriekonseptene, bekreftet Hyundai at IONIQ 5 EV ville være den første produksjonsmodellen som bærer ytelsesmerket “N”. I dag begynte selskapet å vise frem noen av de skarpe hjørnene som fremtidige IONIQ 5 N-eiere vil kunne oppleve, enten det er på en vei, en bane eller vinterens isete terreng.

Se Hyundai IONIQ 5 N drive gjennom minusgrader

I tillegg til videoopptakene du kan se nedenfor, delte Hyundai en pressemelding som skisserer noe av ytelsesdesignet og teknologien som gikk inn i den kommende IONIQ 5 N for å optimere EV til å levere høy ytelse under alle forhold.

Opptakene viser Hyundais første masseproduserte, helelektriske, ytelses N-modell som tåler vintertesting i temperaturer så lave som -22F på Hyundai Mobis Proving-bane i Arjeplog, Sverige – ved siden av polarsirkelen.

Hyundai sa at det isete terrenget er perfekt for testing under de mest ekstreme lavfriksjonsforholdene, noe som gjør det mulig for ingeniører å finjustere AWD EV til å kjøre på en balansert måte som er sporty og morsom, men også trygg og forutsigbar. N-merkets visepresident for ledelse og motorsport, Till Wartenberg, utdypet:

Akkurat som våre N-modeller er finslipt i de skarpe hjørnene på Nürburgring, er våre N-modeller også finslipt i de skarpe hjørnene og isete overflatene på prøvebanen vår i Arjeplog, noe som sikrer maksimal ytelse under de mest ekstreme vinterforhold. Vi er stolte av å demonstrere at IONIQ 5 N perfekt oppfyller våre brede ytelseskriterier, og sikrer N Brand suksess som vår første EV-produksjon N-modell

For IONIQ 5 N spesifikt har ytelsesundermerket kombinert Hyundais eksisterende E-GMP-teknologi med sin egen motorsportsentriske ekspertise for å “heve standarden i elektrifisert høy ytelse.” Enda bedre, teamet spår at den første N-modellen vil bli mange entusiaster sitt beste valg for en ytelses-EV som leverer året rundt.

I likhet med forbrenningsmodellen Ns som kom før den, sier Hyundai-teamet at ytelsesversjonen av IONIQ 5 vil imøtekomme undermerkets tre avgjørende pilarer: hjørneslyngel, racerbaneevne og hverdagssportsbil.

Motorsportentusiaster kommer til å stå i kø for å sette seg bak rattet på Hyundai IONIQ 5 N når den kommer ut, fordi den ikke bare vil være N-merkets første firehjulsdrevne modell, men fordi den vil inneholde tonnevis av ny teknologi som ikke finnes i den nåværende IONIQ 5 produksjons-EV:

  • N Drift Optimizer – Integrerer dreiemomentfordeling foran og bak, dreiemomenthastighet, fjæringsstivhet og styring.
  • e-LSD – Står for elektronisk-Limited Slip Differential. Den forbedrer håndteringen under svinger og høyhastighetskjøring på racerbanen eller under vanskelige veiforhold som glatt is eller dyp snø.
    • e-LSD komplimenterer N Drift Optimizer ved å tilby en kjøremodus spesielt dedikert til drifting. Hyundai sier at alle driftere vil nyte denne teknologien, enten det er deres første gang eller deres 1000.
  • N Momentfordeling – Lar føreren velge dreiemomentnivåer for både for- og bakhjulene og kan arbeide sammen med e-LSD for å fordele kraften til hjulene i varierende forhold.

EV-tuning. Vi har alltid visst at denne dagen ville komme. I forbindelse med de nye detaljene ga Hyundai ut episode 1 av IONIQ 5 N teaser-opptakene med fokus på hjørneutskjæring. Se den nedenfor mens vi venter på den fullstendige avsløringen av IONQ 5 N i juli 2023.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden