Sono Motors er på vei til å levere over 32 000 solcellebiler

Sep 8, 2022 | Elbil og elbil ladere


Sono Motors prøver sitt beste for å holde seg på toppen av alles nyhetsfeed denne uken. I tillegg til å kunngjøre at de har mottatt over 20 000 reservasjoner for sin kommende Sion solar EV, har Sono Motors annonsert et nytt partnerskap for ettermontering av solenergiimplementering på bybusser. I tillegg har bilabonnementsplattformen FINN økt sin tidligere Sion-reservasjon med opptil 12 600 enheter, noe som bringer Sonos etterspørsel etter elektriske solcellekjøretøy opp over 32 000 enheter.

Sono Motors ($SEV) er en tysk biloppstart som ble grunnlagt i 2016 og en av de få lovende bilprodusentene som har fokusert spesifikt på å levere solcellebiler og implementerbar solcelleteknologi. Gjennom en integrering av proprietære solcellepaneler i utsiden av flaggskipmodellen, Sion, kan SEV samle ytterligere 70 til 150 miles rekkevidde per uke fra solen alene.

Sono Motors debuterte produksjonsdesignet til det elektriske solcellekjøretøyet Sion under et feiringsarrangement i juli, som viste frem flere forbedringer av design og funksjonalitet. Når Sion nærmer seg produksjon i andre halvdel av 2023, fortsetter forventningen om den å vokse blant europeiske forbrukere og bedrifter.

Tidligere denne uken kunngjorde Sono Motor at antallet direkte forbrukerreservasjoner hadde passert 20 000. Den gjennomsnittlige forskuddsbetalingen på rundt 2000 euro utgjør over 40 millioner euro i uforpliktende reservasjoner, og over 502,5 millioner euro skulle alle disse reservasjonene stivne til kjøp.

Som om det ikke er nok, kunngjorde Sono Motors også en intensjonsavtale om å samarbeide med ÖPNV-Service Hagen for å hjelpe med å implementere førstnevntes Solar Bus Kit. ÖPNV-Service Hagen forventes å tilby installasjons-, service- og logistikktjenester for å støtte ettermonteringen av kollektivtransportsektoren med solcelleteknologi.

I dag har Sono Motors annonsert en ny avtale med en tidligere kunde som ytterligere utvider etterspørselen, og potensielt rekkevidden, til oppstartens Sion solcellebil.

Sono elektriske kjøretøy
Produksjonsintensjonsdesignet til Sion solcellebil / Kilde: Sono Motors

Sono nabs-bestilling på 12 600 Sion solcellebiler

Sonos siste ordre på solcellebiler kommer nok en gang i form av en signert intensjonsavtale. Den siste iterasjonen av reservasjoner kommer fra FINN – en München-basert bilabonnementsplattform som opererer i både Tyskland og USA, som også tilfeldigvis er Sono Motors første B2B-reservasjonsinnehaver, som dateres tilbake til 2020.

FINNs første, uforpliktende reservasjon var for 5500 Sion solcellebiler, men abonnementsleverandøren ser opp til å øke denne forpliktelsen til 12 600 SEV-er for å skape en hel flåte av bærekraftige kjøretøytilbud til sine egne kunder.

30 prosent av FINNs nåværende flåte er elektrisk, men den håper å bli mer miljøvennlig med sin økte rekkefølge på solcellebiler fra Sono Motors – den trenger bare å være tålmodig. Selv om Sion-produksjonen forblir i rute for 2023, sier Sono at den ikke vil levere sine første SEV-er til FINN før i 2024, og det vil bare være 100 enheter å starte.

Når det er sagt, har Sono Motors til hensikt å levere ytterligere 2500 Sion-kjøretøyer til FINN hvert år deretter, som skal fullføre den nåværende bestillingen innen 2029 hvis alt går etter planen. Kombinert med de 20 000 forbrukerreservasjonene som allerede er på bok, har Sono Motors potensial til å levere over 32 000 solcellebiler til kunder før slutten av tiåret.

Selv om det mest sannsynlig ikke vil være den første som leverer en SEV til markedet, kan Sono Motors meget godt levere den første massemarkedet, solenergi til verden. Vi bør ha en bedre måler på leveringstall neste år når produksjonen starter og reservasjoner hardner til konkrete bestillinger.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.


Abonner på Electrek på YouTube for eksklusive videoer og abonner på podcasten.Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...