SpaceX tar over Space Launch Complex 6 ved Vandenberg Space Force Base

Apr 26, 2023 | Elbil og elbil ladere


Etter å ha oppnådd en avtale med Space Launch Delta 30, vil SpaceX overta leiekontrakten av Space Launch Complex 6 (SLC-6). SLC-6 ble tidligere brukt av United Launch Alliance for å skyte opp rakettfamilien Delta IV fra vestkysten, først og fremst for National Reconnaissance Office.

SLC-6 ble opprinnelig bygget i 1966 for å være vert for utskytningsfartøyet Titan III for å lansere Manned Orbital Laboratory. The Manned Orbital Laboratory ble deretter kansellert i 1969 før noen oppskytinger skjedde, og arbeidet ble satt på pause. Det var ikke før i 1979 at arbeidet fortsatte etter at SLC-6 ble valgt ut som et av stedene for romfergeoppskytinger for det amerikanske flyvåpenet. Byggingen på planen for fremtidige romfergeoppdrag ble avsluttet i 1986. Den tragiske ulykken som var Space Shuttle Challenger-katastrofen endret imidlertid drastisk utsiktene for romfergeprogrammet og resulterte i kansellering av romfergeoppskytinger fra SLC-6.

Space Shuttle Enterprise ved SLC-6 (US Air Force)

Oppskytningskomplekset fortsatte med å være vert for forskjellige oppskytninger i løpet av 1990-tallet før det ble ettermontert for å være vert for raketterfamilien Delta IV. Delta IV fortsatte med å fly ti ganger fra 2006 til 2022, hvorav fem var Delta IV Heavy bærerakett. Den siste Delta IV Heavy-oppskytningen fra SLC-6 skjedde i september 2022.

I juli 2011 kunngjorde SpaceX sin intensjon om å skyte opp både Falcon Heavy og Falcon 9-rakettene fra Vandenberg Space Force Base. Opprinnelig lanserte selskapet bare Falcon 9 fra Vandenberg, men det vil snart begynne å ettermontere SLC-6 for å støtte både Falcon Heavy og Falcon 9 bæreraketter for fremtidige oppdrag. Dette vil gi enda et oppskytningssted for SpaceX for å øke den utrolige oppskytningshastigheten.

2011 SpaceX Ground Breaking ved Vandenberg Space Force Base (US Air Force)

Det er fortsatt usikkert om SpaceX vil bygge enda en Starship-utskytningsrampe på SLC-6 som ligner på hvordan de har gjort det ved LC-39A ved Kennedy Space Center i Florida. Med Polar Orbit-lanseringer som et alternativ fra østkysten nå, kan de bare velge å fokusere på Falcon Heavy og Falcon 9 fra SLC-6 foreløpig. Det som er sikkert er at dette vil gi enda et oppskytningssted for SpaceX for å fortsette å øke sin imponerende oppskytningsfrekvens, og det vil være et verdifullt oppskytingssted for SpaceX for å lansere National Security-oppskytinger for forsvarsdepartementet og National Reconnaissance Office.

Spørsmål eller kommentarer? Send meg en e-post @ [email protected], eller tweet meg @RDAnglePhoto.

SpaceX tar over Space Launch Complex 6 ved Vandenberg Space Force Base


Se Kilden