Spelsbergs utvalg av kapslinger opprettholder sikkerheten i opptil 90 minutter ved brann

Feb 10, 2023 | Diverse


Spelsbergs utvalg av kapslinger opprettholder sikkerheten i opptil 90 minutter ved brann

Spelsbergs Lifeline-serie av kabinetter bidrar til å sikre sikkerhet i opptil 90 minutter i tilfelle brann ved å gjøre det mulig for kritiske systemer å fortsette driften. Lifeline-kapslingene beskytter kabelforbindelser, koblingsbokser og fordelingstavler, og lar alarmer, belysning og brannslokkingssystem fungere selv under flammer og ekstrem varme.

De lette, svært holdbare polykarbonatkapslingene muliggjør fleksibel veggmontering og ettermontering i bygninger og tunneler.

Ved brann i en bygning eller tunnel er funksjonen til alarmer, røykvarslere og branndempende enheter avgjørende. Det er også avgjørende for noen sikkerhetssystemer å fortsette driften lenge etter at en brann har startet. Dette inkluderer vannforsterkersystemer for å forsyne brannslukningsapparater, samt røyk- og varmeavsugssystemer, til brannvesenets heissystemer som kan evakueres.

For å beskytte den elektriske forsyningen til disse systemene, må kapslingene som sikrer kabelforbindelser, tilkoblinger og fordelingstavler, gi en barriere mot ekstreme varme og flammer i opptil en time eller mer. Betong har tradisjonelt blitt brukt som en barriere for å omslutte elektriske ledninger, men ulempen er mangel på fleksibilitet i installasjonen og påfølgende ettermontering.

Alternativt gir Spelsbergs Lifeline-system opptil 90 minutters brannbeskyttelse i en fleksibel og svært slitesterk innkapsling som kan monteres utvendig på bygnings- eller tunnelvegger. Dette muliggjør rask og enkel installasjon og ettermontering av brannbeskyttede enheter og kabler når det er nødvendig.

Spelsbergs brannbeskyttelsesskap bruker varme- og brannbestandige materialer for å oppnå elektrisk funksjonell integritet. Sertifisert mellom E30, E60 og E90, garanterer dette funksjonsintegriteten til skapene i minst 30, 60 eller 90 minutter, og hjelper til med fortsatt elektrisk forsyning til tilkoblede enheter og er testet i henhold til DIN 4102-12, den europeiske standarden for brann motstanden til elektriske kabelsystemer som kreves for å opprettholde kretsintegriteten. De har også sertifisering fra VDE, den tyske elektrostandarden og testforeningen.

Konstruert av termoplastisk polykarbonat, som er ikke-ledende under brann eller varmeeksponering, forhindrer kapslingene også risikoen for kortslutning. Inne i kabinettet sørger høytemperaturbestandige keramiske klemmeklemmer for integriteten til husstrukturen. Ved brann og bruk av sprinkleranlegg eller slanger er kapslingene beskyttet til IP66 og hindrer inntrengning fra sterke vannstråler. IK08-klassifisering betyr også at skapene gir høy motstand mot fysisk påvirkning.

Lifeline brannbeskyttelseskapsler dekker kablingskrav inkludert tilkoblinger og koblinger, sikre koblinger med sikringer, kommunikasjonskabler for signal- og kontrollsystemer, samt kraftige kabeltilkoblinger for tunneler med Rapid-Box-kapslingen. Alle Spelsberg Lifeline-bokser er forhåndsmontert for å spare tid ved installasjon, med kun veggmontering og ledninger som kreves. Kabelen og koblingsboksene er enkelt festet med et par forhåndsmonterte ører som tillater 90° rotasjon og rekkeklemmen kan stilles inn i en rekke posisjoner.

“Lifeline-kapslingene er designet for å møte de strenge EU- og Storbritannias forskrifter for brannbeskyttelse for bruk i både bygninger og tunneler,” sier Chris Lloyd, administrerende direktør, Spelsberg UK. “Selv om boksene oppnår dette, og gir beskyttelse i opptil 90 minutter, er de raske og enkle å installere. Fordelen med Lifeline-kapslinger for bygg- og infrastrukturforvaltere, så vel som elektroentreprenører, er at brannbeskyttede forbindelser raskt kan legges til, etter behov.»

For mer informasjon, klikk herKilde