Spør Ovia: hva er de riktige lyskravene for snookerbord?

Mar 19, 2023 | Diverse


Spør Ovia: hva er de riktige lyskravene for snookerbord?

Spalten der du kan stille belysningsspørsmålene dine til lederen av Ovias belysningsvirksomhet, Mike Collins, og hans team av tekniske eksperter.

SPØRSMÅL VI ER BLITT BLETT OM Å SITERE FOR BELYSNING SOM SKAL SUSPENDES OVER ET ANTALL SNOOKERBORD. TILSYNET ER DET ET CIBSE OG SPORTS ENGLAND (LG4) KRAV OM AT LYSVERDIEN SKAL VÆRE 500 LUX PÅ BORDET MED EN MAKS PÅ 0,8 REDUKSJONSFAKTOR. KUNDEN ER BEKYMT FOR AT FULL LED KAN HA ET HØYT BLINDING FOR SNOOKER-SPILLERE OG AT DELER AV EKSTERNE (LOMMER) KAN STÅ I SKYGGE. KAN DU FORESLÅ KATTE 2 ELLER DIFFUSERT BELYSNING SOM KAN REDUSERE BLINDING? BORDENE ER FULL STØRRELSE (12 FT X 6 FT), MED EN REFLEKTSINDEKS PÅ LAVE 40- ELLER SENE 30-TALE.

Retningslinjene for snooker er delt inn i tre kategorier basert på konkurransenivået som spilles.

Forutsatt at dette ikke er snooker på elitenivå og er mer mot rekreasjon, kreves det for denne applikasjonen 500 lux på bordet med en ønsket ensartethet på 0,8. Dette er et ganske høyt nivå av ensartethet og bør sikre praktisk talt ingen skyggelegging.

Ensartethet er forholdet mellom minimumslysnivå og gjennomsnittlig lysnivå i et spesifikt område, i dette tilfellet et snookerbord. Jo høyere jevnhetsnivå, jo mindre forskjell er det mellom minimum og gjennomsnittlig belysningsnivå. Hvis kunden har bekymringer angående gjenskinn, vil vi styre mer mot en UGR-vennlig armatur. UGR står for unified glare rating og måler mengden ubehag som forårsaker blending. UGR 19 regnes som et godt blendingsnivå for arbeid ved en datamaskin og er i den nedre delen av blendingsgraden.

Oppsummert vil vi ha som mål å oppnå 500 lux med en jevnhet på 0,8 ved bruk av en UGR 19-armatur. Ovia Inceptor Slate er en førsteklasses serie av LED-panellys med lav UGR19 diffuser, noe som gjør dem ideelle for denne typen installasjon.

Still spørsmålene dine til Ask Ovia-teamet her

For å besøke Ask Ovia-mikrosiden, klikk herKilde

Solenergi |  Ekspert elektrisk blogg

Solenergi | Ekspert elektrisk blogg

24. mars 2023 Solcellepaneler er ikke bare for store eiendommer nå. Enten du er ute etter å gå utenfor nettet, ønsker å gi eiendommen din backup elektriske muligheter, eller bare ønsker å betale mindre (og muligens tjene penger) for strømregningene dine,...