Storbritannias konstruksjon ser den nest høyeste lønnsøkningen av alle sektorer

Sep 7, 2022 | Diverse


Storbritannias konstruksjon ser den nest høyeste lønnsøkningen av alle sektorer

Dominick Sandford, administrerende direktør i IronmongeryDirect og ElectricalDirect, sa:

“I løpet av sommeren steg gjennomsnittslønnen i byggebransjen i Storbritannia raskere enn alle unntatt én sektor, ifølge de siste dataene fra Office for National Statistics.

“I juni var den typiske ukentlige inntekten på £707, som var den fjerde måneden på rad hvor inntekten toppet £700, etter å ha aldri gjort det tidligere siden rekordene startet i 2000.

“Dette betydde at det sesongjusterte gjennomsnittet på tre måneder var 6,3 % høyere enn det var i 2021, og dette vekstnivået var nest etter grossisthandel, detaljhandel, hoteller og restauranter (7,7 %) i alle britiske sektorer.

«For sammenhengen så så hele økonomien en økning på 5,1 %, noe som førte byggingen godt foran trenden.

«Denne sterke ytelsen skyldtes i stor grad en massiv økning på 22,7 % i ukentlige bonuser (gjennomsnitt på tre måneder), som nå står på £39. Dette er mer enn det dobbelte av veksten i alle bransjer (10,4 %).

«Lønnen har økt i takt med arbeidstimer. De siste dataene viser at den typiske byggearbeideren nå jobber 36,2 timer i uken (april-juni), som er opp med en halvtime fra forrige periode (mars-mai: 35,7).

“Dette er til tross for den kontinuerlige økningen i antall personer ansatt i sektoren, noe som tyder på at det er mye arbeid å dele rundt. Sysselsettingen i bygg og anlegg steg med 22 000 til 2,2 millioner i april-juni, som er 125 000 flere enn det laveste punktet som ble opplevd under koronaviruset (oktober-desember 2020).

«Det nåværende sysselsettingsnivået er det høyeste det har vært siden pandemien begynte, noe som er gode nyheter for industrien. Imidlertid er det fortsatt 96 000 lavere enn januar-mars 2020, så utvinningen pågår absolutt fortsatt.

“De kommende månedene kommer til å bli vanskelige for hele landet, med levekostnadskrisen som biter hardt. Lønnsøkningene som er sett nylig vil absolutt være velkomne for de som jobber i britisk konstruksjon, men det er viktig at de fortsetter inn i vinteren for å bidra til å kompensere for økende kostnader og inflasjon.»

For mer informasjon om IronmongeryDirect, Klikk her

For mer informasjon om ElectricalDirect, klikk herKilde