SunPower gjør taket vårt til et kraftverk på 30 MWh/år

Nov 6, 2022 | Elbil og elbil ladere


SunPower kom innom i slutten av september og la til 21 paneler på mitt sørvendte tak. Dette er bare mulig siden SunPower forstår den forrige installasjonen og vet hvilke skritt som skal tas for å oppgradere systemet. Du kan oppgradere din solcelle i trinn, ettersom du ser hvordan regningen endres. Jeg anslår at taket kan generere 30 MWh i året. Dette er ikke en liten sum. Jeg har for mye strøm generert fra solen for øyeblikket. Når du legger til et fremtidig elektrisk kjøretøy, elektriske romvarmere, en varmepumpevannvarmer og en varmepumpeluftovn, blir denne summen raskt redusert. Legg merke til ordspillet i tittelen: kraftsenter. 🙂

Hvorfor legge til mer solenergi?

Denne sommeren var brutal i Texas, med høye temperaturer på dagtid, høye nattevikarer og AC jobbet hardt. I løpet av dagen stiller vi begge termostatene til 78 °F grader (25,6 °C). Om natten er det elendig å sove ved 78 °F, så klokken 23:00 ville AC-en starte og redusere temperaturen til 73 °F. Vårt første solcelleoppsett var godt nok til å dekke 50 % av sommerens energibehov. Resten skyldtes lading av Teslaen vår og nattkjøling. Jeg har naboer og venner som betalte oppover $500 til $700 i måneden på sommerenergiregningen.

Den nylige inflasjonsreduksjonsloven, som er mye omtalt på disse sidene, gir 30 % som en potensiell skattefradrag basert på kostnaden for installert solcelle. Hvis du forventer lengre hetebølger, høyere sommernatttemperaturer, høyere sommerdagtemperaturer og kaldere vintre, er det mye fornuftig å ha mer sol. Det er konsensus om at naturgassprisene og strømprisene vil være høyere på den nordlige halvkule om vinteren. Ofte ikke nevnt som en av faktorene er Russlands invasjon av Ukraina, som tvang Europa til å søke etter naturgassforsyninger. Slava ukrainsk!

US EIA skriver: «Mange husholdninger over hele USA vil sannsynligvis bruke mer på energi vinteren 2022–23 sammenlignet med de siste vintrene. Høyere prognoser for energiforbruk er et resultat av høyere drivstoffpriser, kombinert med høyere etterspørsel etter oppvarming på grunn av en prognose om litt kaldere vær enn forrige vinter.”

De NYTimesi “Winter Forecast: Gas and Electric Bills Will Soar,” skriver: “Forsyningsselskaper advarer om at kunder kan forvente økninger på så høye som 32 prosent i det kalde været.”

De eneste som vil unngå den økningen er de som har solenergi om vinteren.

SunPower-forbedringer

SunPower-appen har store forbedringer, som tillater sanntidsovervåking av hjemmeforbruk, solenergiproduksjon og nettbruk (import eller eksport). Det er langt bedre enn å sjekke den gamle SunPower-appen og vår lokale verktøy-app, som sakket etter med 2 til 3 dager. Jeg håpet å beholde mine solcelleproduksjonsdata fra mars til august, det ble utslettet da de byttet ut overvåkingsboksen.

August var en merkelig måned, siden det var overskyet, regnfullt, fuktig og veldig varmt. Dette reduserte vår solenergiproduksjon. September tok seg opp som forventet. Etter hvert som vi produserte mer, gikk kostnadene for solenergi i kWh ned, og nettkostnadene gikk også ned. Nettenergiavgiften vår i september var $101,80, og vi hadde et nettoforbruk på 720 kWh. Det ga oss en rate på $0,14 per kWh. Hvis jeg multipliserte det med 1979,3 (vårt totale nettforbruk + solenergiproduksjon), ville regningen vår være nær $280. Det er en besparelse på $42,27 for måneden.

Estimater er at prisen på elektrisitet i Texas vil gå opp til 18,5 cent per kWh, en økning på 70 % år over år. Se dette Dallas Morning News og denne tilleggsanalysen av denne rapporteringen (nøkkeldeler nedenfor). Det mytisk billigere deregulerte Texas-elektriske nettet ble slått i ansiktet av virkeligheten. Texas har tilleggskostnadene for vinterfrysingskonkursene i februar 2021 og 1 milliard dollar ekstra for værdannelse på hendene. Forbrukerne vil betale for alt.

“Denne måneden var gjennomsnittlig boligpris oppført på nettstedet 18,48 cent per kilowattime. Det er opp fra 10,5 cent i juni 2021, ifølge data levert av Association of Electric Companies of Texas.

“Det ser også ut til å være den høyeste gjennomsnittsprisen siden Texas deregulerte elektrisitet for over to tiår siden.

“‘Vind og sol redder lommeboken vår,” sa Silverstein, og flere fornybare prosjekter, inkludert lagringsbatterier, er i pipelinen.

Jeg forventer å betale en fast strømavgift på $20 i oktober, og omtrent $265 for begge settene med solcellepaneler. Dette vil være sant frem til sommermånedene. Ja, jeg betaler mer, og ja, jeg har det bra med den ekstra kraften som strømmer til nettet. Det betyr at vårt verktøy ikke trenger å kjøpe den strømmen fra grossister, noe som betyr lavere marginalkostnader for alle. Eller et driftig batteri kan lagre energien billig for bruk om natten. Den gode nyheten er at energiprisen vår er fast i flere tiår ettersom verden tilpasser seg forverret klimapåvirkning og høyere energipriser. Australia har bevist hva som skjer når fornybar energi dominerer – boligkostnadene går ned. Vi var heldige som låste inn lave solenergikostnader. Når rentene øker, øker også finansieringskostnadene for panelene. Dette setter et hakk i prisen på solenergi. Vi trenger billigere panelkostnader, høyere effektivitet per kvadratmeter og billigere finansieringskostnader for å nå de mest sårbare når det gjelder energisikkerhet.

SunPower-appen viser solsystemproduksjon, hjemmebruk og energiendringer til nettet

Den nye appen ligner på Teslas app. Vi kan se hvor mye vi produserer fra solenergi, hvor mye boligen forbruker, og eksport til eller import fra nettet.

SunPower solcellesystem panel produksjon for 10/14/2022

SunPowers oppdaterte app viser solproduksjon, hjemmeforbruk og nettbruk (eksport eller import) i sanntid. Jeg foretrekker Power-visningen fremfor Energi for å jevne ut grafen.

Vår tidligere produksjon var på ca 45 kWh om dagen i sommerhalvåret. De nye panelene drar nytte av at de vender mot sør, og genererer nesten 10 % ekstra for samme systemstørrelse. Prioriter alltid sydvendte paneler! Det var min feil, først installerte West. Det fungerte imidlertid til vår fordel, siden de nye sørvendte panelene har større kapasitet enn de vestvendte.

Fra og med augustdata utgjør solenergimiksen vår 87 % av det totale forbruket vårt. Jeg forventer at det vil øke for resten av 2022

SunPower-appen viser 2022-besparelser for solsystemet

Appen legger nå til estimerte kostnadsbesparelser. Jeg er ikke sikker på hvordan det beregnes. Det fortsetter å inkludere CO2-utslipp som er unngått, trær plantet og fullvokst, mil som ikke er kjørt, og liter bensin som ikke er brukt.

Individuell solcellepanelproduksjon i sanntid fra SunPower-appen

Dette er en betafunksjon i appen. Jeg elsker det. Det er unikt. Du kan se hvilke paneler som produserer strøm for øyeblikket. Jeg vedder på at det er mulig fordi hvert panel har en mikroinverter.

Betabildet ovenfor er nytt. Du kan se i sanntid hvor mye hver av panelene produserer. Det er en kul videovisning med solen og månen, som viser hvordan panelene lyser opp når solen beveger seg gjennom dagen. Jeg håper disse detaljerte paneldataene vil tillate arkitekter å bedre designe hus for solenergi og vil tillate solenergiteam å minimere kostnadene samtidig som produksjonen maksimeres.

Den verste delen

Datteren min og jeg anslår at bare 6 hus i samfunnet vårt av 300 har solenergi på taket. Det er en solinntrengningsrate på 2 %, noe som er forferdelig for et sted som er rangert høyt for å få sol. Det er mye interesse, ikke mye bevegelse. Folk liker å kaste pengene sine for å holde liv i fossilselskapene og bankene som finansierer dem i virksomheten.

Den beste delen

Den nylige inflasjonsreduksjonsloven, som er mye dekket på disse sidene, gir 30 % av den installerte kostnaden for solenergi som en potensiell skattefradrag. Denne kreditten er god til 2032.

På en personlig note er jeg glad for at vi vil spare rundt 24 tonn karbondioksid fra å bli generert hvert år. Den nåværende besparelsen på 251 liter bensin er omtrent 6 fat olje som ikke forbrukes. Dette vil øke i oktober med mer solproduksjon. Flere spør oss om solenergi, som er bra rundt omkring.

Hvis du er kjedelig med å gjøre den store investeringen som vi gjorde i solenergi, ta motet – du kan bygge ut solenergi gradvis med det rette selskapet. Etter hvert som du blir mer komfortabel, kan du øke størrelsen på systemet. Fordelen med å vente er at du kan få bedre paneler til lavere pris. Ulempen er at finansiering kan bli dyrere. Hvis du vil ha et solenergitilbud fra SunPower, prøv her: https://gtrfl.us/gkfQf9. Hvis du liker Tesla, har jeg dekket deg der også: https://ts.la/vijay59877.

Noen tips

  • Den ideelle takvinkelen på den nordlige halvkule er 30 grader, vendt helt sør. Det motsatte er tilfellet på den sørlige halvkule – 30 grader med taket vendt helt nord. Jeg har aldri sett et Texas-tak bygget med solenergi i tankene.
  • De fleste selskaper lar deg ha de tradisjonelle stilpanelene med prikker, eller paneler uten prikker for samme pris. Gå uten prikkene. Det er et slankere utseende.
  • Send inn solcelleplanen til din HOA selv. Følger nådeløst opp.
  • I Texas, hvis du kan vise at flytting av solcellepaneler andre steder på taket ditt resulterer i 10 % lavere produksjon, kan ikke HOA tvinge deg til å flytte fra det bedre stedet. Dette kan hjelpe de av dere der husets front vender mot sør.
  • Sjekk flere leverandører. Forhandle. Dette er et stort kjøp.
  • I min neste artikkel skal jeg gå over solinnstråling, faktorene som spiller inn i den, og hvor du bør begynne først for å maksimere solproduksjonen til lavest mulig kostnad.

Merk: Vi eier aksjer i SunPower og Tesla. Det fremhevede bildet viser våre 21 nye paneler, noe som bringer systemstørrelsen til 16.119 kW.


 

Setter pris på CleanTechnicas originalitet og cleantech-nyhetsdekning? Vurder å bli CleanTechnica-medlem, supporter, tekniker eller ambassadør – eller beskytter på Patreon.


Vil du ikke gå glipp av en cleantech-historie? Registrer deg for daglige nyhetsoppdateringer fra CleanTechnica på e-post. Eller følg oss på Google Nyheter!


Har du et tips til CleanTechnica, vil du annonsere eller foreslå en gjest til vår CleanTech Talk-podcast? Kontakt oss her.


Annonse
Se Kilden