Tamlite oppfordrer til handling mot belysning før innstramming av britiske energiforskrifter

Mar 20, 2023 | Diverse


Tamlite oppfordrer til handling mot belysning før innstramming av britiske energiforskrifter

Å akselerere investeringer i energieffektivitet er avgjørende hvis Storbritannias næringseiendomssektor skal oppfylle de styrkede Minimum Energy Efficiency Standards (MEES) som trer i kraft 1. april, sier belysningsprodusenten Tamlite Lighting.

MEES-lovgivningen ble introdusert for åtte år siden at eiendomseiere eller utleiere ikke kunne gi et leieforhold til nye eller eksisterende leietakere av eiendommer med en Energy Performance Certificate (EPC) rating på F eller G. Fra april i år vil disse kravene gjelde for eksisterende leieavtaler også, noe som betyr at det vil være ulovlig å fortsett å la eiendommer med F- eller G-rating.

Tamlite har lenge forkjempet ettermontering av eldre eiendom med lavkarbonteknologier, inkludert moderne LED-belysningssystemer, kombinert med intelligente kontrollnettverk. Selskapet mener at med utskifting av utdatert belysning kan bygninger bli mer effektive og generere energibesparelser på mellom 60 % og 80 %. For kommersielle utleiere kan dette være forskjellen mellom at en bygning er utleiebar, eller uutleielig under de kommende lovendringene.

‘8 % av kommersielle eiendommer i London uleielig’

Nyheten om at alle utleide kommersielle eiendommer må ha en minimums EPC-rating på E har sendt sjokkbølger over hele det britiske eiendomsmarkedet. Nyere forskning utført av eiendomsfirmaet Savills (1) har indikert at endringene kan bety at 185 millioner sq ft av all butikklokale i Storbritannia snart kan bli “uutleielig”. Mens en 2023-studie fra BNP Paribas Real Estate (2) fokusert på indre London antydet at 8 % av eksisterende kommersielle aksjer i den regionen kan være umulig å leie etter 1. april 2023.

Manglende overholdelse av den styrkede MEES-lovgivningen betyr betydelige bøter for de som ikke klarer å bringe sine utleide næringseiendommer opp til standard. Det påhviler eiendomsbesittere og utleiere å gjøre de nødvendige endringene – og det raskt. Det viktigste første steget er å bygge en sterk dialog (også med leietaker) for å sikre at ansvarslinjene er transparente, og at det etableres en effektiv timeplan.

Når disse aspektene er definert, må interessenter vurdere bruken av teknologi og hvordan den hjelper – eller hindrer – effektiviteten til bygningene deres. Totale operasjonelle karbonutslipp fra alle bygninger utgjør rundt 17 % av Storbritannias totale utslipp; og når du tenker på at belysning står for nesten 5 % av globale CO2-utslipp (3), viser det at tiltakene som settes i verk av MEES-lovgivningen vil utgjøre en stor forskjell for det totale energiforbruket. Og uten tvil er en av de viktigste faktorene belysning.

Dramatiske reduksjoner

Tamlite designer og produserer et omfattende utvalg av LED-systemer for å passe et bredt spekter av kommersielle bruksområder, inkludert detaljhandel og bedriftslokaler. I tillegg kan den også tilby intelligente kontroller og sensorer som lar bedrifter overvåke hvordan deres områder blir utnyttet og gjøre endringer i lysinnstillingene. Ved å sikre at belysning kun er i bruk når det er nødvendig, kan eiendomseiere sette scenen for en ytterligere dramatisk reduksjon i energiforbruket.

Tamlite-teamet sier de er klare til å hjelpe eiendomseiere og utleiere med å implementere endringer som vil hjelpe dem med å forberede dem på MEES-tiltakene som trer i kraft i april – og utover. For om fire år skjerpes regelverket nok en gang, noe som betyr at ytterligere en betydelig andel (eventuelt opp mot 40 %) av eksisterende næringseiendom blir uutleielig.

“De forestående endringene i MEES-regelverket har understreket hvor viktig det er for byggesystemer å være så effektive som mulig,” sier Tamlites Debbie-Sue Farrell. “Ikke bare representerer belysning en av de største enkeltmåtene som energiytelsen til en bygning kan forbedres på, den er også en stor faktor for å forbedre den langsiktige velværen og produktiviteten til leietakere og ansatte.”

Kilder:

  1. https://www.punchline-gloucester.com/articles/anews/uk-retail-reaches-epc-cliff-edge-with-185-million-sq-ft-at-risk-of-being-unlettable-by- neste år
  2. https://propertyindustryeye.com/almost-a-quarter-of-commercial-property-stock-unlettable-as-mees-legislative-changes-loom/
  3. https://www.theclimategroup.org/led

Finn ut mer om Tamlite Lighting herKilde