Termiske kameraer: Hvilke funksjoner betyr mest? | HIKMICRO

Oct 29, 2022 | Diverse


Termiske kameraer: Hvilke funksjoner betyr mest?  |  HIKMICRO

Brent Lammert fra HIKMICRO utforsker funksjonene som betyr mest når det kommer til termiske kameraer.

Termiske kameraer er allsidige verktøy, men de kan også innebære en betydelig investering. Å forstå nøkkelfunksjoner hjelper deg med å definere dine behov og forventninger slik at du kan få mest mulig for pengene.

Vurder nåværende og fremtidige behov

Det er så mange applikasjoner for termisk bildebehandling at det er viktig å vite hvordan du vil bruke det og hvorfor du vil legge det til verktøykassen. I stedet for å forsøke å møte mange behov, fokuser på å møte behovene til primærbrukerne. Ellers risikerer å velge en termisk bildeapparat for generell bruk å ende opp med en som ikke dekker noens behov og derfor ikke brukes.

Termiske kameraer har et bredt spekter av funksjoner. Design kan måle temperaturer på bestemte punkter eller presentere et øyeblikksbilde av varmesignaturene i et område. Noen kameraer er for å måle objekter på avstand eller fokusere på et begrenset temperaturområde. Størrelse, portabilitet og til og med filtypene som lages varierer fra enhet til enhet.

Bruk tid på å evaluere behovene dine og spesifisere funksjonene som best vil møte dem. Konkrete spesifikasjoner og detaljer om hvordan verktøyet skal brukes kan brukes til å prioritere funksjoner og begrense kjøpsalternativene dine.

Nøkkelfunksjoner å se etter

Noen funksjoner er viktigere enn andre. De viktigste påvirker et bildes detaljnivå, men bestemmer også nøyaktighet, pålitelighet og presisjon. Disse seks funksjonene bestemmer kvaliteten på målingene tatt av et termisk bildekamera:

1. Infrarød oppløsning

Oppløsning er vanligvis den første spesifikasjonen folk vurderer når de velger et termisk bildekamera, og av en god grunn – det bestemmer bildedetaljer og måleytelse.

Oppløsning er basert på antall detektorelementer på fokalplanet og uttrykkes vanligvis som pikselantall eller med horisontal og vertikal oppløsning som 160×120. Et 160×120-kamera har en detektor med 160 piksler på tvers, 120 piksler høyt og et pikselantall på 19 200 piksler. En annen standardoppløsning er 384×288 (110 592 piksler).

Den høyere IR-oppløsningen forbedrer detaljene i bildet og muligheten til å måle mål (selv små) fra lengre unna.

2. Visuell kameraoppløsning

Mange termiske kameraer inkluderer også et innebygd visuelt kamera. Et optisk kamera med lav oppløsning er nyttig for å legge til grafiske detaljer til det termiske bildet med bilde i bilde- eller fusjonsmodus.

Se etter kameraer med høyere oppløsning, for eksempel 8 MP hvis du planlegger å inkludere visuelle og termiske bilder av høy kvalitet i rapporteringen. Det enkle å ta både termiske og visuelle bilder samtidig vil spare deg for tid i felten og i rapporteringen.

3. Fokus

Det er tre typer fokus – fast, manuell og automatisk – hver med et bestemt formål. Fast fokus reduserer kostnader og kompleksitet og gir mindre klarhet over arbeidsavstanden. Kameraer med fast fokus kan være et godt valg for profesjonelle som trenger raske målinger mens de jobber nært utstyr eller når detaljert rapportering ikke er nødvendig.

På den annen side gir manuell fokus og autofokus skarpe bilder over et bredere spekter av avstander med merkbare forbedringer i bildekvalitet. Kvaliteten og typen objektiv, kombinert med muligheten til å justere fokus manuelt eller automatisk, bestemmer ikke bare bildets klarhet, men også målenes presisjon.

Et ufokusert bilde vil uskarpe bakgrunnstemperaturer med målet som måles og kan føre til betydelige feil. Det er en viktig funksjon som utvider allsidigheten til kameraet.

4. Bildehastighet

Kameraets bildefrekvens indikerer antall bilder som tas per sekund. De fleste produktene på markedet tilbyr en bildefrekvens på 9 Hz eller lavere. Til sammenligning er HIKMICRO-kameraer 25 Hz eller raskere. Høyere bildefrekvenser gir jevnere video og enklere visning for operatøren. Dette er spesielt viktig for målinger på objekter i rask bevegelse eller for panorering over en scene for å inspisere et større område.

5. Garanti

Som med enhver betydelig utstyrsinvestering, er garantien og kundeservicen viktig. Mens den beste garantien er den du aldri trenger å bruke, hjelper en sjenerøs garanti å sikre kjøpet ditt. Hos HIKMICRO tilbyr vi tre års garanti på systemet og 10 år på detektoren.

6. Batterilevetid

En funksjon som ofte går ubemerket hen under kjøpsbeslutninger er batterilevetiden. Når du er i felten eller på en arbeidsplass, kommer lang batterilevetid godt med. Du vil ikke at termokameraet ditt skal dø når det fortsatt gjenstår arbeid.

Termiske kameraer tilbyr enten interne batterier eller utskiftbare (verktøystil) batterier. For interne batterier, sørg for at driftstiden vil være tilstrekkelig for en hel dag med drift. For systemer med utskiftbare batterier, sørg for at det inkluderer minst to batterier og at laderen kan lade begge.

Målet når du kjøper et termisk kamera er å få de mest ønskede funksjonene for målprisen. Å velge det beste alternativet krever omtanke og forskning. Selv om funksjoner som laserpekere og innebygd belysning kan være nyttige, har de liten innvirkning på bildekvaliteten eller kameraets pålitelighet.

Høy IR-oppløsning, grei optisk oppløsning, flere fokusmoduser, høye bildefrekvenser og en garanti som viser at selskapet støtter produktet sitt er langt viktigere.

For å bla gjennom HIKMICROs utvalg av termiske kameraer, klikk herKilde