Tesla 8-K-innlevering avslører at JB Straubel fikk 84 % positiv stemme for utnevnelsen av styret

May 24, 2023 | Elbil og elbil ladere


Et av de mest interessante investorforslagene som aksjonærene stemte på under Cyber ​​Roundup i 2023, var tillegget av Teslas medgründer og tidligere teknologisjef JB Straubel til elbilprodusentens styre. Et skjema 8-K fra Tesla avslører nå at Straubels utnevnelse til Teslas styre fikk en betydelig mengde støtte fra aksjonærene.

Som det fremgår av skjema 8-K, var Straubels utnevnelse til Tesla-styret en del av forslag 1. Sammen med Straubel var også administrerende direktør Elon Musk og styreleder Robyn Denholms plass i styret til avstemning. Alle tre ble godkjent av selskapets aksjonærer.

JB Straubel fikk totalt 1.629.080.812 stemmer for utnevnelsen til Teslas styre, noe som er betydelig høyere enn de 261.498.153 stemmene som var imot utnevnelsen hans. Det er omtrent 84 % av aksjene som stemte. Disse resultatene er ganske interessante med tanke på at fullmektigrådgivningsfirmaet Glass Lewis hadde anbefalt Tesla-aksjonærene å stemme mot den tidligere CTOens nominasjon.

Da den publiserte sin rådgivning, bemerket Glass Lewis at den hadde bekymringer om Straubels uavhengighet med tanke på hans rolle som medgründer og tidligere CTO for Tesla. Fullmektigrådgivningsfirmaet tok også et problem med det faktum at Straubels avgang fra stillingen som Teslas CTO bare skjedde for noen år siden.

«Avviklingen av motstridende forhold mellom tidligere ledelse og styremedlemmer er mer sannsynlig å være fullstendig og endelig etter fem år. Som sådan tror vi ikke at aksjonærer bør vurdere denne direktøren for å være uavhengig på dette tidspunktet, bemerket Glass Lewis.

I likhet med Straubel fikk Elon Musk og Robyn Denholm nok stemmer fra aksjonærene til at de kunne forbli som medlemmer av Teslas styre. Stemmene på Elon Musks utnevnelse var spesielt imponerende, med administrerende direktør som fikk 1.804.966.970 stemmer for og bare 86.064.052 stemmer mot hans utnevnelse. Det er omtrent 95 % av aksjene som stemte. Robyn Denholm, derimot, mottok 1.399.563.540 stemmer som støttet hennes posisjon og 482.406.961 stemmer mot hennes verv som medlem av Teslas styre.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til [email protected] for å gi oss en heads-up.

Tesla 8-K-innlevering avslører at JB Straubel fikk 84 % positiv stemme for utnevnelsen av styret
Se Kilden