Tesla blir sett i gang med å sette sammen en gigantisk støpemaskin for Cybertruck-produksjon

Jan 16, 2023 | Elbil og elbil ladere


Tesla har blitt sett i gang med å sette sammen sin gigantiske nye støpemaskin for Cybertruck-produksjon på Gigafactory Texas.

I fjor ertet Idra, produsenten av Teslas store støpepresse, en ny 9000 tonns Giga Press som ville ta prisen som størst i verden. Med tanke på Teslas forhold til Idra, ryktes det at den nye maskinen skulle være for bilprodusenten.

Tesla-sjef Elon Musk har siden bekreftet at maskinen skal brukes til Cybertruck-kroppen på Gigafactory Texas.

Teslas investering i større støpte deler har vært ekstremt vellykket så langt. Bilprodusenten klarte å produsere Model Y med et enkelt bakre karosseri som erstattet 70 forskjellige deler i kjøretøyet, og det gjør det samme med undervognen foran.

Dette forenkler produksjonsprosessen og reduserer kostnadene.

Etter suksessen med integreringen av stor støpeteknologi, ser flere andre bilprodusenter tilsynelatende etter å følge i Teslas fotspor.

Idra rapporterte i fjor at et halvt dusin andre bilprodusenter for tiden er i samtaler om å ta i bruk teknologien, men det kan ta år før de kan integrere den i noen kjøretøyprogrammer.

Men når det gjelder Tesla, beveger bilprodusenten seg allerede inn i en bredere integrering av teknologien, inkludert med Cybertruck, som kommer til å ha enda større enkeltstøpte deler.

I løpet av de siste månedene har Tesla blitt sett å få leveranser av deler av den massive pressen fra Idra.

Nå viste en ny droneovergang fra Gigafactory Texas som klarte å titte inn i fabrikken at Tesla for tiden setter sammen den nye 9-tonns Giga Pressen:

Den gigantiske maskinen har blitt sett delvis montert i en del av fabrikken der Tesla planlegger å bygge Cybertruck-kroppen:

Det er mange øyne på Cybertruck-produksjonsprogrammet.

Det er rundt 1,5 millioner mennesker som er interessert i Tesla Cybertruck, og de har vært sultne på informasjon en stund.

En oppdatering på produksjonsversjonen med endelige spesifikasjoner og priser har vært forventet det siste året, men bilprodusenten har bestemt seg for å være stille om den elektriske lastebilen, som allerede hadde noen forsinkelser.

Da Tesla avduket Cybertrucken tilbake i 2019, sa Tesla at den elektriske pickupen ville komme på markedet innen utgangen av 2021. Da fristen nærmet seg, bekreftet bilprodusenten at produksjonen falt til 2022.

Administrerende direktør Elon Musk sa senere at Tesla hadde som mål å starte produksjonen for den elektriske pickupen i “sent 2022” på Gigafactory Texas. Med tydelig fokus på å bringe Model Y til produksjon på fabrikken (som også ble forsinket), virket det sannsynlig at Cybertruck-produksjonens tidslinje også kunne glippe.

I mars 2022 ble det bekreftet at Tesla har som mål å fullføre Cybertruck-utviklingen i år for produksjon i 2023, og i juni sa Musk at Tesla har som mål at produksjonen skal starte i midten av 2023.

I sin kommunikasjon har Tesla holdt seg til en tidslinje fra midten av 2023 de siste månedene. Derfor er det viktig å se Tesla gjøre fremskritt med noen av de kritiske nye produksjonsverktøyene som denne Giga Press for at bilprodusenten skal holde seg til sin tidslinje.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden

139 euro inkludert i kupongen

139 euro inkludert i kupongen

Kjøp en Egret X high-end e-scooter og få en kabellås av høy kvalitet verdt 139 euro (!) GRATISEn ny vil gjelde fra 1. april 2023 Egret-kupongsom vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:Med Egret X-kupongkoden LÅST du kan når du kjøper en Egret X E-scootere av...