Tesla Investor Day var polariserende, men tidligere Ford-sjef var imponert

Mar 7, 2023 | Elbil og elbil ladere


På godt og vondt var Tesla Investor Day en teknisk tour de force som innebar dyptgående diskusjoner om elbilprodusentens planer for fremtiden. I likhet med andre livebegivenheter i Tesla endte imidlertid Investor Day opp med å polarisere både Wall Street-analytikere og medlemmer av EV-fellesskapet. Så polariserende var Investor Day at selv noen mangeårige Tesla-okser på sosiale medier var uenige om hvorvidt arrangementet var gunstig for selskapet eller en grov feilberegning.

Tidligere Ford-sjef Mark Fields ser ut til å være i den tidligere leiren om Tesla Investor Day. I de siste kommentarene bemerket Fields at han så på begivenheten som en måte for selskapet å bekrefte sin regjeringstid over elbilsegmentet. Selv om arrangementet ikke inkluderte spesifikke detaljer om nye kjøretøy, uttalte den tidligere Ford-sjefen at den fortsatt viste Teslas lederskap på kritiske områder.

Fields delte kommentarene sine under et segment med CNBC etter Investor Day. Fields uttalte at mens konkurrenter som Ford og Hyundai gjør store fremskritt i sine respektive elbilprogrammer, var Tesla i stand til å fremheve at det er én generasjon foran konkurrentene.

“Og Tesla er akkurat nå en generasjon foran de andre bilprodusentene. Tesla har fortsatt et forsprang på konkurrentene, og jeg tror de demonstrerte det i går, sa Fields.

Fields bemerket også at det sannsynligvis vil være flere vinnere i EV-løpet, spesielt ettersom markedet for elektriske kjøretøy fortsetter å øke tempoet. “Det kommer til å være en rekke vinnere, og det kommer til å være en rekke tapere fordi, når du ser på bruken av elbiler over tid, mener jeg, dette er et enormt adresserbart marked,” sa Fields.

Den tekniske karakteren til Investor Day og dens mangel på fokus på innovasjonene bak etableringen og produksjonen av neste generasjons bil – ikke spesifikasjonene til selve kjøretøyet – resulterte delvis i at Tesla-aksjen tok et dykk på 7 % etter arrangementet. Annen kritikk om arrangementet gjaldt stilen og lengden på selve Investor Day-presentasjonen, som har blitt sammenlignet negativt med den raffinerte kvaliteten på keynotes fra selskaper som Apple.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til [email protected] å gi oss en heads up.

Tesla Investor Day var polariserende, men tidligere Ford-sjef kom imponert derfra
Se Kilden