Tesla knuser USAs registreringer av luksusbiler hittil i år

Aug 16, 2022 | Elbil og elbil ladere


Nye data fra Experian har avslørt at Tesla dominerer USAs luksusbilsektor. Teslas nye kjøretøyregistreringer i USA vokste med 61 % i første halvdel av 2022, noe som gjorde det mulig for elbilprodusenten å slå veteranrivaler som BMW og Lexus i det totale salget, ikke bare i EV-segmentet.

Experian bemerket at alle store luksusbilmerker bortsett fra Tesla og Genesis så lavere registreringer i første halvår. Men selv om denne trenden kan virke negativ for den totale bilsektoren som helhet, bør det bemerkes at salget av helelektriske kjøretøy så en betydelig økning i samme periode. Dette gjaldt ikke bare for Tesla, men også for andre elbilprodusenter.

Robby DeGraff, industrianalytiker hos AutoPacific, bemerket at mens Teslas dominans forventes, er økningen av elektriske kjøretøy fra andre bilprodusenter et oppmuntrende tegn. “Teslas vekst forventes, men det som er mer spennende å se er det brennende hoppet i salget for eldre bilprodusenter som har introdusert nye elbiler på scenen bare nylig,” sa DeGraff, ifølge Bilnyheter.

I løpet av første halvår nådde Teslas nye kjøretøyregistreringer i USA 228.989, en merkbar økning fra de 142.543 som selskapet postet i fjor. Til sammenligning så den tyske luksusbilprodusenten BMW en nedgang på 13 % i registreringer av nye kjøretøy til 157 838 enheter, og den japanske luksusbilprodusenten Lexus så en nedgang på 19 % til 133 616 biler i 1H22.

ExperianDataene viste ikke bare at Tesla har tatt førsteplassen i USAs luksusbilsegment. Den viste også at Tesla fortsatt regjerer på markedet for helelektriske kjøretøy, både luksus og mainstream. Tesla har for tiden en andel på 68 % i det amerikanske segmentet for elektriske kjøretøy, et tall som er likt året før.

Teslas vekst har vært betydelig, spesielt i California, dens tidligere hjemstat. Som nevnt i en tidligere CNBC rapporten dominerte Tesla Model Y og Model 3 i California i første halvdel av 2022, med de to kjøretøyene som ble to av statens bestselgende biler, elektriske eller andre. Dette var en bemerkelsesverdig prestasjon for Tesla, hvis California-baserte Fremont Factory også har fått tittelen USAs mest produktive bilfabrikk.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til simon@teslarati.com å gi oss en heads up.

Tesla knuser USAs registreringer av luksusbiler hittil i år


Se Kilden