Tesla planlegger “tusenvis av menneskelige roboter i fabrikker”

Sep 23, 2022 | Elbil og elbil ladere


Tesla planlegger å ha «tusenvis av Humanoid-roboter i sine fabrikker», ifølge en ny stillingsliste for Tesla Bot-programmet.

Siden science fiction lover oss flyvende biler og robotbutlere i flere tiår, tar folk ikke teknologiselskaper som annonserer humanoide roboter på alvor.

Da Elon Musk tok med en danser i robotkostyme til scenen for å annonsere Tesla Bot-programmet på Tesla AI Day i fjor, hjalp det ikke folk til å ta det på alvor; mange så det som en spøk og trodde ikke at Tesla var seriøs med å utvikle en menneskelig robot.

Musk gjorde det imidlertid klart at det humanoide robotprogrammet har blitt en prioritet hos Tesla.

Under en produktoppdatering av veikart tidlig i 2022 sa Musk at Tesla prioriterer produktutvikling av den humanoide roboten Optimus i 2022 fremfor nye produktlanseringer, som alle ble forsinket til 2023.

Ved flere anledninger siden den gang har Musk sagt at folk ikke setter pris på verdien som Tesla Bot kan bringe til verden. Han sa til og med at det kunne endre verdensøkonomien fullstendig.

Men Tesla trenger ikke engang kunder for at Optimus-roboten skal bevise sin verdi; bilprodusenten planlegger å være sine egne beste kunder ved å sette robotene i arbeid i sine fabrikker.

I en stillingsannonse for «Motion Planning & Navigation, Tesla Bot» skriver Tesla at de planlegger å bruke «tusenvis av humanoide roboter i sine fabrikker»:

Tesla er på vei til å bygge humanoide bipedalroboter i stor skala for å automatisere repeterende og kjedelige oppgaver. Kjernen til Tesla Bot, bevegelsesplanleggingsstabelen presenterer en unik mulighet til å jobbe med toppmoderne algoritmer for bevegelsesplanlegging og navigasjon, som kulminerer med deres distribusjon til virkelige produksjonsapplikasjoner. Våre programvareingeniører for bevegelsesplanlegging utvikler og eier denne stabelen fra oppstart til distribusjon. Viktigst, du vil se arbeidet ditt gjentatte ganger sendt til og brukt av tusenvis av Humanoid-roboter i våre fabrikker.

Selskapet sa at den første versjonen av Tesla Bot vil være fokusert på å fullføre enkle repeterende oppgaver, noe som vil gjøre roboten nyttig i en fabrikksetting.

Tesla skal avduke den første fungerende prototypen av sin humanoide robot på AI-dagen 30. september.

Electrek’s Take

Hvis Tesla kan lykkes med å lage en humanoid robot som er nyttig, er fordelene åpenbare, spesielt midt i den nåværende mangelen på arbeidskraft.

Men det er spørsmålet: hvor avansert skal roboten være?

Vi vet at Tesla har lagt mye ressurser i AI, og det har gjort store fremskritt innen datasyn, som også kommer til å være nyttig for roboten.

Imidlertid vil det også være behov for fremskritt innen robotikk for å virkelig gjøre roboten nyttig. Har Tesla oppnådd det? Vi vet ikke ennå, men vi får vite det snart.

Når tror du vi vil se Tesla Bots jobbe inne i Tesla-fabrikker? Gi oss beskjed i kommentarfeltet nedenfor.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.


Abonner på Electrek på YouTube for eksklusive videoer og abonner på podcasten.Se Kilden