Tesla (TSLA) leverte rekordhøye 343 000 elbiler i 3. kvartal

Oct 2, 2022 | Elbil og elbil ladere


Tesla (TSLA) annonserte at de leverte rekordhøye 343.000 elbiler i løpet av tredje kvartal.

Bilprodusenten ødela også sin tidligere produksjon. Ta opp og bekreftet en endring i leveransen ved slutten av kvartalet.

I dag offentliggjorde Tesla sine leverings- og produksjonstall for tredje kvartal 2022.

Selskapet bekreftet at det slo både leverings- og produksjonsrekordene med betydelige marginer med mer enn 343.000 leverte kjøretøy og over 365.000 produserte kjøretøy i løpet av de siste 3 månedene.

I tredje kvartal produserte vi over 365 000 kjøretøy og leverte over 343 000 kjøretøy.

Tesla bekreftet at de produserte nesten 346 000 Model 3 og Model Y-kjøretøyer og leverte omtrent 325 000 av dem.

Når det gjelder flaggskipet og dyrere Model S og Model X, leverte Tesla 18.672 enheter på en produksjon noen få enheter under 20.000.

Dette betyr at Tesla har over 20 000 nye kjøretøy på lager ved slutten av kvartalet, noe som er høyt for bilprodusenten. Imidlertid er alle disse kjøretøyene allerede solgt og er under transport.

Tesla bekreftet at de ikke kunne sikre transport til rimelige priser under leveringsrushet ved slutten av kvartalet, og det resulterte i flere kjøretøy i transitt:

Historisk sett har leveringsvolumene våre skjevt mot slutten av hvert kvartal på grunn av regional batchbygging av biler. Ettersom produksjonsvolumene våre fortsetter å vokse, blir det stadig mer utfordrende å sikre kjøretøytransportkapasitet og til en rimelig pris i disse logistikkukene. I 3. kvartal begynte vi å gå over til en jevnere regional blanding av kjøretøybygg hver uke, noe som førte til en økning i antall biler i transitt på slutten av kvartalet. Disse bilene er bestilt og vil bli levert til kundene ved ankomst til destinasjonen.

Tesla har tidligere kommunisert til ansatte at de ønsker å prioritere kostnadene fremfor leveringstall under utgangen av kvartalet.

Bilprodusenten klarte fortsatt å oppnå en leveringsrekord – og slo den siste med over 30 000 enheter.

Imidlertid resulterte disse kjøretøyene i transitt i et forventningsbrudd da de fleste av dem var mellom 350 000 og 370 000 kjøretøy dette kvartalet. Med kjøretøyene i transitt ville Tesla ha truffet den høyere enden av forventningene.

Electrek rapporterte nylig at Tesla fokuserte på flåteleveranser på slutten av kvartalet.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.


Abonner på Electrek på YouTube for eksklusive videoer og abonner på podcasten.Se Kilden