Tesla underbyr rivaler, $7500 skattekreditt-kortliste, Polestar 4, Mercedes GLE PHEV-anmeldelse: The Week in Reverse

Apr 23, 2023 | Elbil og elbil ladere


Hva slags drivstoff tester Toyota i plug-in hybrider?

Hvilke elbiler fra Jaguar og Land Rover er under arbeid?

Dette er vårt tilbakeblikk på uken i revers – her på Green Car Reports – for uken som slutter 22. april 2023.

I en anmeldelse fant vi at Mercedes-Benz GLE 450e plug-in hybrid fra 2024 klarer å gå omtrent 40 mil uten at bensinmotoren starter. Det er takket være en større batteripakke på 23,3 kwh. Det er også en av få plug-in hybrider som kan hurtiglades – på omtrent 10 minutter.

2024 Mercedes-Benz GLE 450e 4Matic

2024 Mercedes-Benz GLE 450e 4Matic

GM ga på fredag ​​ut nye rekkeviddeanslag for GMC Hummer EV – nærmere bestemt 2023 GMC Hummer EV Pickup i 3X-form, og 2024 GMC Hummer EV SUV, og de understreket hvilken forskjell dekk kan gjøre på EV-rekkevidde. Med 3X-modellens mer veifokuserte dekk, oppnår den 355 miles, mot Edition 1s 329 miles. I mellomtiden returnerer Hummer EV SUV, med et noe mindre batteri, opp til 314 miles. Husk at begge ikke er offisielle EPA-numre, siden Hummer EV er for tung til at testen kan brukes (eller sammenlignes med andre modeller).

2024 GMC Hummer EV SUV

2024 GMC Hummer EV SUV

Hvilke amerikanskproduserte elbiler kvalifiserer for skattefradraget på $7500 for elbiler? En liste fra IRS først lagt ut mandag bryter ned den korte listen over amerikanskproduserte modeller. Rivian ble lagt til listen over modeller som er kvalifisert for skattekreditt på tirsdag, mens Volkswagen onsdag bekreftet at 2023 VW ID.4 er kvalifisert for hele $7500 Clean Vehicle Credit.

Onsdag brakte en ny runde med Tesla-prisreduksjoner – den sjette ennå i år – som brakte prisen på de fleste Model 3- og Model Y-versjoner ned med henholdsvis $2000 og $3000. Disse kuttene kom mindre enn en dag før Teslas presentasjon av kvartalsvise økonomiske resultater til analytikere og aksjonærer, så ble prisene igjen justert opp på Model S og X senere i uken. Og enten du utelukkende ser på elbiler eller ikke, koster Tesla Model Y nå mindre enn gjennomsnittlig nye kjøretøy. Ifølge en fersk analyse fra Bloomberg, med tanke på effektene av den føderale EV-skattefradraget, tyder Model Ys nylige priskutt på at Tesla har startet en priskrig med produsenter av forbrenningsbiler.

2023 Tesla Model Y – med tillatelse fra Tesla, Inc.

2023 Tesla Model Y – med tillatelse fra Tesla, Inc.

Som en del av en kunngjøring som bekreftet en investering på 18,7 milliarder dollar i Jaguar og Land Rover EV-er over fem år, bekreftet Jaguar Land Rover en elektrisk arkitektur for Range Rover SUV-er, inkludert en “mellomstor” Range Rover EV, den vil begynne å ta bestillinger for senere dette år. Den kunngjorde også den første av tre nye Jaguar elektriske modeller – en “4-dørs GT” som kommer til å koste rundt $125 000, med mer kraft enn noen tidligere Jaguar og en målrettet rekkevidde (WLTP) på 430 miles.

Og det så ut til at det var langt flere introduksjoner av nye kjøretøy og konsepter på den nylige Shanghai Auto Show enn på den nylige NY-messen. Mandag avslørte Nissan det elektriske SUV-konseptet Arizon. Designet av et kinesisk team, er den bygget på den samme globale plattformen som Ariya, men har som mål å pakke inn teknologi som vil appellere til det markedet.

Nissan Arizon konsept

Nissan Arizon konsept

Polestar 4 ble avslørt i Kina tirsdag, og i toppform ser den ut som en direkte, ytelsesorientert rival til blant andre Tesla Model Y Performance, Kia EV6 GT og Ford Mustang Mach-E GT. En startpris rundt $60 000 og en rekkevidde på opptil 300 miles kan også bidra til å gjøre den til merkets mest populære modell til nå.

2024 Lincoln Nautilus

2024 Lincoln Nautilus

2024 Lincoln Nautilus bøyde seg som Fords luksusmerkes første modell som skulle importeres fra Kina. Å lene seg på hybridteknologi for en stor del av utvalget i stedet for en V-6 kan gi EPA-rangeringer som nærmer seg 40 mpg, basert på systemet den delvis arver fra Lincoln Corsair Grand Touring. Men ikke forvent en plug-in hybrid her.

MG Cyberster elektriske roadster representerer kinesisk design fra morselskapet SAIC, sammen med arvesignaler fra sportsbiler som ble populært av det britiske merket fra 1940- til 1960-tallet. Sjansen er liten for at denne modellen noen gang kommer til USA.

2024 MG Cyberster

2024 MG Cyberster

Og en Volvo EX90 Excellence med fire passasjerer demonstrerte – for Kina, først – hvordan denne elektriske SUV-en kan brukes som limousin.

Over til Europa kunngjorde det britiske selskapet Ineos Automotive at det i 2026 vil lansere en robust Ineos elektrisk SUV, bygget av Magna i Østerrike, med “verdensklasses offroad-kapasitet.” Magna-anlegget bygger allerede Jaguar I-Pace og Fisker Ocean.

Toyota tester lavkarbondrivstoff fra ExxonMobil i sin RAV4 Prime plug-in hybrid, og ser dem potensielt som en fremtidig løsning i kombinasjon med PHEV-er – kanskje til og med de 125+ mile PHEV-ene den nylig ertet.

CATL avduker batteri for elektriske fly

CATL avduker batteri for elektriske fly

CATL avduket et “kondensert batteri” med en påstått energitetthet på 500 watt-timer per kilogram – mye høyere enn elbilbatterier – som effektivt trekker ut alle teknologistoppene for potensiell bruk i kommersielle fly. Økonomien i det ble ikke nevnt, kanskje en indikasjon på at dette kommer til en mye høyere pris.

Og på en spesiell lørdag stilte vi et Earth Day-spørsmål: Når vil kjøp av nye kjøretøy med enderør bli sett på som moralsk feil? Tenk på at mange kjøretøy varer i 15 eller 20 år, og utvalget av elbiler vokser raskt. Gi oss beskjed med din stemme.

__________________________________

Følg Green Car Reports på Facebook og Twitter

Se Kilden