Tesla utvider ordrestoppen for Model S og Model X til flere Asia-Stillehavsområder

May 1, 2023 | Elbil og elbil ladere


For noen dager siden dukket det opp rapporter om at Tesla hadde stoppet bestillinger på sine to flaggskipbiler, Model S sedan og Model X SUV, i Australia. En titt på Teslas offisielle nettside viser nå at stansen i bestillinger er utvidet til en rekke andre land.

I henhold til Teslas offisielle nettsted har ordrestoppen blitt utvidet til land som New Zealand, Thailand og Singapore. Fra og med denne helgen har både Model S sedan og Model X SUVs offisielle nettsider i disse landene kun muligheten til å “Få oppdateringer” på kjøretøyene.

I likhet med Australia, er bestillingssidene for Model 3 sedan og Model Y SUV fortsatt aktive i Thailand, Singapore og New Zealand. Som nevnt i a Reuters rapport, er det uklart hvorfor Tesla valgte å stoppe bestillinger av Model S og Model X i spesifikke Asia-Stillehavsland, og selskapet har ikke gitt en nevneverdig forklaring på saken.

Tesla Model S og Model X er Teslas to flaggskipkjøretøyer, selv om de har vært på markedet en stund nå. I dag er salget av Model S og Model X imidlertid stort sett overskygget av Model 3 sedan og Model Y SUV.

Dette var spesielt tydelig i selskapets Q1 2023 billevering og produksjonsrapport, som indikerte at Tesla var i stand til å selge totalt 422 875 fra januar til mars. Dette var en ny rekord for selskapet, selv om dette antallet besto av 412 180 Model 3 og Model Y. Leveransene av Model S og Model X gikk ned med 38 %.

Når det er sagt, har Tesla aggressivt justert prisene på kjøretøyutvalget i år, og under inntjeningssamtalen for 1. kvartal 2023 forklarte administrerende direktør Elon Musk at Tesla teknisk sett kunne selge bilene sine for liten fortjeneste i dag siden kjøretøyene kunne tjene mer senere, kl. minst når selskapet oppnår autonomi.

«Tesla er i en unik sterk strategisk posisjon. Fordi vi er de eneste som lager biler som teknisk sett kunne selges for null fortjeneste for nå og da faktisk gir en enorm økonomi i fremtiden gjennom autonomi, kan ingen andre gjøre det. Jeg er ikke sikker på hvor mange som vil sette pris på dybden i det jeg nettopp har sagt, men det er ekstremt viktig, sa Musk.

Ikke nøl med å kontakte oss med nyhetstips. Bare send en melding til [email protected] å gi oss en heads up.

Tesla utvider ordrestoppen for Model S og Model X til flere Asia-Stillehavsområder
Se Kilden