Teslas nyeste programvareoppdatering viser at den ikke hviler på laurbærene

May 19, 2023 | Elbil og elbil ladere


Tesla har lansert sin 2023.12.9-programvareoppdatering for sine kjøretøyer over hele verden, og viser at det fortsatt er en innovasjonsleder, selv som et etablert selskap.

Mens Tesla fortsetter å forbløffe sine kunder med regelmessigheten til programvareoppdateringene, er kanskje mer bemerkelsesverdig dens evne til kontinuerlig å innovere på sin allerede bransjeledende programvareopplevelse. Slik er det med bilprodusentens siste oppdatering, 2023.12.9, som ble lansert tidligere denne måneden, men som først nylig har gitt ut sin liste over endringer, opprinnelig rapportert av NotATeslaApp.

Den siste Tesla-programvareoppdateringen kommer med en rekke endringer, som varierer i effekt på kjøreopplevelsen, men fem skiller seg ut som genuint produktdefinerende. Mest bemerkelsesverdig, ettersom Tesla fortsetter å forbedre sin utmerkede kjøretøysikkerhet, har systemet for automatisk nødbremsing (AEB) blitt oppdatert for bedre å oppdage vinkelrett bevegelse, noe som kan bidra til å forhindre t-beinkollisjoner i kryss, blant andre situasjoner. Dessuten opererer AEB nå opp til 124 mph, opp fra 90 mph.

For ytterligere å forbedre sine autonome tilbud, spesielt utenfor USA, har Teslas autopilotsystem også fått en betydelig oppdatering, som legger til trafikkbevisst cruisekontroll, autostyring (beta) og navigering på autopilot (beta). Teslas Speed ​​Assist har også blitt forbedret, og hjelper mer nøyaktig å vise førere fartsgrensen innenfor forskjellige områder, takket være forbedringer i visuell databehandling.

Tesla har også introdusert ytterligere forbedringer av førerkontroll, noe som gir sjåfører uovertruffen kontroll over kjøretøyene sine uansett omstendigheter. Overveiende kan Teslas “anonyme datainnsamling” deaktiveres, noe som gir betydelig forbedret personvern.

I tillegg til å gi føreren kontroll over kjøreopplevelsen, har Tesla lagt til vekslere til luftfjæringsinnstillinger som er tilgjengelige på Model S og Model X. Nærmere bestemt kan sjåførene velge å midlertidig heve eller senke fjæringsinnstillinger for å forbli på plass i opptil 35 mph, og kan til og med angi suspensjonsinnstillinger for spesifikke steder.

Den siste store endringen kommer til Tesla Model S Plaid, som nå kan utstyres med “Track Package”, noe som gjør kjøretøyet mer potent på banen enn noen gang. Det viktigste er at denne oppdateringen inkluderer endringer i banemodus, som vil tillate Model S Plaid å nå topphastigheten på 200 mph når banepakken er utstyrt.

Med resten av endringene som kommer i 2023.12.9-oppdateringen enten er kosmetiske eller forbedrer programvarebrukbarheten generelt, fortsetter Tesla å gjøre sitt infotainmenttilbud bransjeledende med bred margin. Etter all sannsynlighet, med et økende antall bilprodusenter som investerer i systemer som ligner på Teslas tilbud, vil det fortsette å være et salgsargument for verdens beste EV-merke.

Hva synes du om artikkelen? Har du kommentarer, spørsmål eller bekymringer? Send meg en e-post på [email protected]. Du kan også nå meg på Twitter @WilliamWritin. Har du nyhetstips, send oss ​​en e-post på [email protected]!

Teslas nyeste programvareoppdatering viser at den ikke hviler på laurbærene


Se Kilden