Teslas sjåførovervåking er nettopp blitt strengere og mer robust, og det er ikke bare for autopilot

May 14, 2023 | Elbil og elbil ladere


Tesla gjør sjåførovervåkingen mer streng og robust i et forsøk på å spore føreradferd mens bilen er i drift, og den vil til og med spore kjøretøyets operatører mens den ikke opererer på autopilot.

Tesla har brukt en rekke strategier i et forsøk på å få slutt på distrahert kjøring, og en av de største var introduksjonen av kameraet som vender mot kabinen, som vil fange opp ting som sjåfører som sover ved å spore øyebevegelsene deres. Den kan også fortelle når en sjåfør blir distrahert av en telefon.

All innsats spores av Teslas kabinvendte kamera, som ble installert nær bakspeilet på modeller for flere år siden. Siden den gang har Tesla gjort forskjellige forbedringer av sjåførsporingen, inkludert å øke straffene for distrahert kjøring ved å deaktivere bruken av autopilot for de som kanskje drar nytte av det.

Tesla aktiverer sitt kamerabaserte sjåførovervåkingssystem

Distrahert kjøring forårsaker ofte ulykker, men når det kommer til Tesla er det litt annerledes. På grunn av selskapets utvikling av førerassistansepakker som Autopilot og Full Self-Driving, når ulykker inntreffer, antyder mediaartikler raskt at funksjonene er ansvarlige for krasjene. Tesla har blitt frikjent for lovbrudd i flere saker nylig.

Imidlertid ser det ut til at Tesla kommer til å begynne å spore mer sjåføratferd, ifølge hackeren Greentheonly.

Tesla oppgraderer sjåførovervåkingssystemet ved å spore hvor mange ganger sjåføren har gjespet under en tur, hvor mange ganger de blinket og hvor lenge, og sjåførens holdning, alt i et forsøk på å beregne hvor døsig de kan være.

Endringene er også på vei til ikke-AP-brukende sjåfører, og har til hensikt å holde et øye med de som kjører bilen under deres fulle kontroll.

Greentheonly sa at kode blir lagt til, men Tesla har ikke formidlet noe til brukergrensesnittet foreløpig, så endringene har ikke trådt i kraft da denne artikkelen ble skrevet.

Forsinkelsen i å gjøre koden aktiv kan ha å gjøre med flere ting. Green bemerker at Tesla kan ha som mål å bestemme antallet eller frekvensen av atferd som vil anse en sjåfør uegnet til å betjene et kjøretøy mens han ikke bruker autopilot.

Oppgraderingene, når de brukes, vil bare være en av flere sikkerhetsfunksjoner Tesla har gjort i nyere minne, inkludert endringer i det automatiske nødbremsesystemet.

Jeg vil gjerne høre fra deg! Hvis du har kommentarer, bekymringer eller spørsmål, vennligst send meg en e-post på [email protected]. Du kan også nå meg på Twitter @KlenderJoeyeller hvis du har nyhetstips, kan du sende oss en e-post på [email protected].

Teslas sjåførovervåking er nettopp blitt strengere og mer robust, og det er ikke bare for autopilot


Se Kilden