Teslas viktige Full Self-Driving Beta v11-oppdatering er forsinket igjen

Feb 13, 2023 | Elbil og elbil ladere


Teslas viktige Full Self-Driving Beta v11 programvareoppdatering er forsinket igjen da bilprodusenten ser ut til å ha alvorlige problemer med å sende den.

Tesla FSD Beta v11 er både et spennende og skummelt skritt ettersom det er ment å slå sammen Teslas FSD- og Autopilot-motorveistabler.

FSD Beta gjør det mulig for Tesla-kjøretøyer å kjøre autonomt til en destinasjon som er lagt inn i bilens navigasjonssystem, men føreren må være årvåken og klar til å ta kontroll til enhver tid.

Siden ansvaret ligger hos sjåføren og ikke Teslas system, regnes det fortsatt som et nivå to førerassistentsystem, til tross for navnet. Det har vært en slags “to skritt fremover, ett skritt tilbake” type program, ettersom noen oppdateringer har sett regresjoner når det gjelder kjøreegenskapene.

Tesla har ofte gitt ut nye programvareoppdateringer til FSD Beta-programmet og lagt til flere eiere til det.

Siden den bredere utgivelsen av betaen i fjor, er det for tiden over 400 000 Tesla-eiere i programmet i Nord-Amerika – praktisk talt hver Tesla-eier som kjøpte FSD-pakken på kjøretøyene sine.

Imidlertid har hoveddelen av disse eierne ennå ikke mottatt betydelige FSD-betaoppdateringer ettersom Tesla skulle gi ut v11 til flåten i november 2022, men oppdateringen har stått fast i testing i Teslas lukkede flåte siden den gang.

Oppdateringen er et viktig skritt fordi den inkluderer mange nye nevrale nettverk, som Musk sa, men fra et forbrukerperspektiv er den også viktig fordi den forventes å slå sammen Teslas FSD Beta-programvarestabel som primært brukes på veier og bygater med Teslas Autopilot-programvarestabel. , som brukes som et nivå 2 førerassistentsystem på motorveier.

Senest sa administrerende direktør Elon Musk at v11 kom forrige uke, men forrige uke kom og forbi uten oppdateringen.

Nå sa Musk at det kommer denne uken, men han sa at det vil være i en “begrenset beta”:

v11.3 (single stack) går til begrenset beta denne uken. Sannsynligvis 11.3.2 før bred utgivelse i Nord-Amerika. Deretter tilpasser vi oss for EU-veier og sender til regulatorer. 90 % av det vi har gjort så langt for NA gjelder WW.

Det betyr generelt at oppdateringen bare blir sendt til noen få utvalgte tidlige betatestere.

Men det er også det Musk sier, og han har flere ganger sagt at oppdateringen kommer innen en uke eller så siden slutten av fjoråret.

Administrerende direktør innrømmet at v11 var “mye vanskeligere enn forventet” og skyldte på “re-arkitekturen av nevrale nett” som oppdateringen bringer til FSD Beta. Utover den kommentaren er det uklart hva som holder oppdateringen oppe, men i mellomtiden har de 400 000 Tesla-eierne med FSD Beta ikke sett meningsfulle forbedringer på en stund.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden