Testing: nye ideer som kan hjelpe elektrikere med å øke inntektene deres | Chauvin Arnoux

Nov 20, 2022 | Diverse


Testing: nye ideer som kan hjelpe elektrikere med å øke inntektene deres |  Chauvin Arnoux

Med nyhetene fulle av historier om galopperende inflasjon og skyhøye drivstoffkostnader, er det ingen overraskelse at mange elektrikere og entreprenører ser seg om etter måter å øke inntektene på. Men dette er ikke noe nytt, sier Julian Grant i Chauvin Arnoux.

Helt siden de første elektrikerne og entreprenørene begynte å rulle ut kabeltromlene sine, har de vært oppmerksomme på nye muligheter, og gjennom årene har det vært mange av disse.

Noen entreprenører, for eksempel, diversifiserte seg til å tilby brannalarmer og sikkerhetssystemer, og da forskriften for elektrisitet på arbeidsplassen trådte i kraft i 1990, og skapte et behov for testing av bærbare apparater (PAT), var mange glade for å tilby denne tjenesten og dra nytte av inntekter det ga. Så kom muligheter for å installere lyd- og videosystemer, sammen med Ethernet-kabling for datasystemer.

Nylig har det vært sterk vekst i etterspørselen etter solcelleinstallasjoner, ladepunkter for elbiler og varmepumper, som alle tilbyr elektrikere og entreprenører utmerkede måter å generere kjærkomne ekstrainntekter på. Det er sannsynlig at mange av dere allerede har utforsket noen, om ikke alle disse mulighetene, så hva med noen nye ideer? Hva med måter å tjene penger ved å teste, for eksempel?

  • Skjermbilde 2022-10-19 kl. 16.20.49
  • Skjermbilde 2022-10-19 kl. 16.17.52

La oss ta en titt på fire potensielt lønnsomme forslag:

  1. Energiundersøkelser

Sannheten er at de fleste bedrifter ikke har noen detaljert ide om hvor og når de bruker elektrisk energi. Med energikostnadene multiplisert med skremmende faktorer, ville de sannsynligvis blitt forferdet over å vite at 46 % av energien som brukes av små og mellomstore bedrifter brukes utenom åpningstidene når virksomheten er stengt, og at kontorutstyr som står i beredskap under helligdager og helger vil koste. gjennomsnittlig SMB rundt £6000 per år – og det er til de gamle energiprisene!

Med en bærbar energilogger (PEL) kan du tilby kundene dine energiundersøkelser og vise dem nøyaktig hvor og når de bruker energi. Du overvåker ganske enkelt forbruket deres på nøkkelpunkter (vanligvis en distribusjonstavle, over en periode) og din PEL vil gjøre alt arbeidet for deg før du presenterer en rapport. Du vil hjelpe kunden din med å spare verdifulle energiregninger, og det er sannsynlig at du også får litt ekstra arbeid, for eksempel montering av nærværssensorer for å kontrollere innendørs belysning og oppvarming, og tidsbrytere for å kontrollere utvendig lys.

2. Lastbalansetesting

Lastbalansering er lønnsomt på eksisterende installasjoner og er spesielt viktig når nye høyeffektlaster, som for eksempel elbilladere, skal installeres. Ingen tvil om at når en installasjon var ny, ville det blitt gjort forsøk på å balansere belastningene på tvers av alle tre faser av forsyningen. Men mye kan endre seg over tid, og hvis nytt utstyr er lagt til, kan belastningene nå være langt ut av balanse.

Dette kan føre til for store tap, for tidlig svikt i trefasemotorer og økte energiladninger. En undersøkelse med PEL over en uke (eller kanskje bare en dag) vil gjøre det enkelt å identifisere ubalanse. Handling, som å koble om belastningene for å spre dem mer jevnt over fasene, kan deretter iverksettes for å rette opp!

3. Effektfaktoranalyse

Effektfaktor er også et problem som har en tendens til å utvikle seg over tid fordi nye installasjoner sannsynligvis vil ha effektiv effektfaktorkorreksjon. Som tilfellet var med ubalanse, kan imidlertid nye laster ha blitt lagt til uten å vurdere om effektfaktorkorreksjonen trengte oppdatering. Eller det kan rett og slett være at kondensatorbanken som brukes til effektfaktorkorreksjon ikke lenger fungerer som den skal. Uansett årsak, er dårlig effektfaktor, som betyr mye reaktiv effekt, penger rett i avløpet.

Reaktiv effekt, som ikke gjør noe nyttig i det hele tatt, koster nøyaktig det samme som ekte kraft, så ved å tilby å sjekke effektfaktoren for kundene dine, tilbyr du potensielt å hjelpe dem med å gjøre virkelig store besparelser. Som med de fleste målinger, er det best å logge effektfaktoren over tid for å få et fullstendig bilde, siden noen belastninger kanskje bare fungerer på bestemte tider på dagen eller på bestemte dager i uken. Hvis det blir funnet dårlig effektfaktor, vil investering i et nytt eller oppgradert korrigeringssystem sikkert være godt brukt for kunden din, som vil få tilbake utgiftene sine på svært kort tid.

4. Harmoniske målinger

Til slutt, la oss gå til harmoniske som er strømmer ved hele talls multipler av tilførselsfrekvensen. For eksempel 100 Hz, 150 Hz, 200 Hz og så videre for en 50 Hz forsyning. I disse dager er ikke-lineære belastninger overalt. Dette er ting som stasjoner med variabel hastighet, strømforsyninger til datamaskiner, kontorutstyr og til og med LED-belysningsinstallasjoner. Og ikke-lineære belastninger har en uønsket tendens til å injisere harmoniske inn i kraftsystemet.

Dette betyr noe fordi harmoniske produserer overdreven varme i ledere og kan forårsake alle slags problemer med sensitivt elektronisk utstyr. Overtoner kan også få lys til å flimre og motorer til å surre, og de er en vanlig kilde til irriterende snubling i beskyttelsesenheter. Kort sagt, de er en ekte trussel, men hvis du er bevæpnet med din pålitelige PEL, vil du kunne sjekke ut kundenes installasjoner for å finne ut hvilke harmoniske som finnes og spore kilden deres. Når dette er gjort, kan utbedringstiltak, som utstyrsoppgraderinger eller installasjon av filtre, iverksettes.

Hvis du ikke måler noe, kan du ikke kontrollere det. Det er ofte blitt sagt, men det forblir like sant som alltid når det gjelder elektriske systemer. Kundene dine kan bare kontrollere energiforbruket (og regningene deres) hvis de vet hva som skjer i installasjonene deres. Testtjenester du enkelt kan tilby vil gi dem all informasjonen de trenger. Å tilby disse tjenestene er en flott mulighet for deg til å øke fortjenesten samtidig som du sparer penger til kundene dine. Som vi har sett, vil resultatene av testene sannsynligvis gi deg enda mer arbeid.

Bla gjennom Chauvin Arnoux sitt utvalg av PEL-utstyr herKilde