Topp 5 vanlige spørsmål om livet i et smart hjem

Oct 5, 2022 | Smarthus


Topp 5 vanlige spørsmål om livet i et smart hjem

Hvis du finner deg selv forvirret om smarthusteknologi, har Z-Wave svarene.

Hva er de beste produktene å kjøpe for et smarthus?

Det er en grunn til at belysning og sikkerhet topper forbrukernes ønskelister for sine smarte hjem. De to teknologiene påvirker nesten alle aspekter av livet ditt – komfort, bekvemmelighet, sikkerhet, effektivitet. Derfor er det fornuftig for de fleste å begynne med disse to komponentene. Heldigvis er hjemmebelysning og sikkerhetsenheter noen av de enkleste smarthusalternativene å implementere; det er mange valgmuligheter, så uansett hvor grunnleggende eller omfattende planene dine er, kan du finne akkurat den rette løsningen.

La oss ta belysning. Du kan bytte brytere, pærer og stikkontakter for et intelligent Z-Wave-aktivert alternativ, og koble lamper inn i Z-Wave-moduler for å automatisere hvordan og når lysene lyser, dempes, slås på og av. Du kan starte i det små ved å investere i bare et par enheter og utvide systemet gradvis. Det er den perfekte måten å dyppe tåen inn i en smart hjemmelivsstil.

På samme måte kan du prøvekjøre et bredt utvalg av Z-Wave-sikkerhetsenheter – fra en videodørklokke og elektroniske dørlåser til bevegelsessensorer, vannsensorer og fullverdige sikkerhetssystemer. Uansett komfortnivå, budsjett eller behov, finnes det en Z-Wave-belysning eller sikkerhetsløsning som passer. På et tidspunkt kan du til og med integrere belysnings- og sikkerhetssystemene dine slik at visse lys slås på når et overvåkingskamera for eksempel oppdager bevegelse.

Hvordan vet jeg om smarthusprodukter kan fungere sammen?

Her kommer Z-Wave godt med. Du trenger ikke gjette og krysse fingrene for at enheter vil fungere sammen når de er Z-Wave-sertifisert. Sertifiseringsmerket på produktemballasjen er din garanti. Se etter det når du handler smarthusprodukter; Hvis det ikke er der, kan det bli komplisert å få produktene til å fungere sammen, noe som krever spesiell programvare, utstyr og konfigurasjon.

Hvilken smarthusprotokoll er best?

En smarthusprotokoll som er “åpen” kan betraktes som den beste. Som en åpen invitasjon ønsker en åpen kommunikasjonsprotokoll som Z-Wave alle typer og merker av smarthusenheter velkommen til “festen”. Dette gir deg et bredt spekter av produkter du kan velge mellom i stedet for å bli henvist til kun å bruke produkter fra én enkelt produsent som alle følger en lukket, proprietær kommunikasjonsprotokoll. Fra starten ble Z-Wave utviklet som en åpen kommunikasjonsprotokoll som i dag kan skryte av et økosystem av 4000+ sertifiserte enheter fra en bemerkelsesverdig rekke produsenter!

Kan Z-Wave-enheter fungere med Amazon- eller Google-enheter?

Absolutt, og for mange huseiere gjør en stemmeassistent fra enten Amazon eller Google det så enkelt å kontrollere Z-Wave-enheter som å si noen få talekommandoer. Du bruker kanskje allerede en av disse populære stemmeassistentene til å streame musikk og høre de siste værmeldingene, så hvorfor ikke også bruke den til å kontrollere Z-Wave lysbrytere, dørlåser, motorisert skyggelegging, termostater og mer? De fleste systemer krever en hub for å få enhetene til å koble til, men hubs er enkle å installere og er en kostnadseffektiv måte å forene ditt smarte hjem.

Hva skjer med smarthjemmet mitt hvis Internett er nede?

Ingen bekymringer! Alt vil fortsette å fungere normalt. Lysene, termostaten, sikkerhetssensorene, dørlåsene og andre enheter fungerer fortsatt. Du vil bare ikke kunne kontrollere dem via en mobilapp på smarttelefonen eller nettbrettet før Wi-Fi-tjenesten gjenopptas. Men hvis du har en lokal Z-Wave-kontroller som kan administrere driften av Z-Wave-enheter uten en Wi-Fi-tilkobling, er du heldig. Kontrolleren kan fortsatt utføre en scene eller automatiseringsrutine mens Wi-Fi-nettverket er nede. Uansett hva, kan Z-Wave-enheter alltid kontrolleres manuelt. Som alltid er det viktig å verifisere enhetens spesifikasjoner – noen Z-Wave-systemer krever sky- eller internettilgang.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...