Topptips for å holde deg trygg mens du jobber i dårlig vær | Jernvarehandel Direct

Jan 6, 2023 | Diverse


Topptips for å holde deg trygg mens du jobber i dårlig vær |  Jernvarehandel Direct

Dårlig vær kan være et mareritt for de som jobber i bygg og anlegg, og forårsake forsinkelser som kan øke både kostnadene og tidsrammen for gjennomføringen av et prosjekt, samtidig som det kan være potensielt farlig å jobbe på stedet hvis passende forholdsregler ikke tas.

Nyere forskning fra IronmongeryDirect fant at den gjennomsnittlige håndverkeren taper £1300 per år på grunn av dårlig vær og går glipp av i gjennomsnitt en ukes arbeid årlig.

Blant handelene som er mest påvirket av dårlig vær er rørleggere, som taper 1723 pund per år, elektrikere som taper 1570 pund, og byggherrer som går glipp av 1548 pund.

Selv om det kan være fristende å unngå forsinkelser og tape penger ved å jobbe gjennom dårlig vær, er det viktig å sørge for at sikkerheten til deg selv og andre blir prioritert.

Av denne grunn har IronmongeryDirect gitt noen eksperttips for å hjelpe deg med å holde deg trygg når du jobber under dårlige forhold.

Du bør sørge for at du hele tiden holder et øye med været for å finne ut hva slags arbeid du kan utføre trygt.

For eksempel, hvis det er tordenvær, bør du prioritere jobber som kan gjøres innendørs for å unngå å bli fanget i regnet. Tilsvarende er det i kraftig regn viktig å unngå arbeid der glatte overflater kan utgjøre en helserisiko.

Å jobbe i en utsatt stilling uten noen form for beskyttelse eller ly kan være en alvorlig fare, så det er viktig å sørge for at du overvåker forholdene og justerer arbeidet ditt deretter.

2. Unngå arbeid i høyden

De fleste typer dårlig vær kan gjøre arbeid i høyden spesielt farlig, så det er viktig at du unngår denne typen jobber under dårlige forhold.

Enten det er sterk vind som gjør det mer ustabilt å jobbe på utsatte stillinger i høyden, eller kraftig regn som skaper glatte overflater som er farligere å stå eller gå på, er jobber lavere til bakken tryggere under dårlig vær.

3. Vær oppmerksom på omgivelsene dine

Byggeplasser er farlige i de beste tider, og potensiell risiko øker i dårlig vær. Når du jobber og utsettes for elementene, sørg for at du er klar over potensielle farer som kan være rundt deg.

Sjekk om stillas eller utstyr er sikkert og ikke utgjør en fare for deg eller noen andre, hold et øye for å se om verktøy eller materialer kan utgjøre en snublefare og fjern dem i så fall. Du bør også prøve å være oppmerksom på andre mennesker eller aktiviteter som foregår rundt deg, slik at du trygt kan unngå dem.

4. Sikre løse materialer og utstyr

I sterk vind og kraftig regn kan løse materialer og utstyr utgjøre en alvorlig risiko hvis de ikke er ordentlig sikret.

I dårlig vær kan usikrede gjenstander flytte rundt og potensielt forårsake forstyrrelser på en arbeidsplass, noe som kan resultere i enten ekstra tid brukt på å rydde opp og erstatte materialene, eller i verste fall kan de utgjøre en fare for deg selv eller andre på stedet .

5. Ikke nøl med å stoppe

Været kan gradvis bli verre etter hvert som dagen går, og det som kan ha startet som brukbare forhold kan forverres til et punkt hvor det ikke lenger er trygt å fortsette å jobbe.

Hvis dette skjer, er det viktig å stoppe arbeidet utendørs til været blir bedre. Selv om en forsinkelse til arbeidet aldri er ønskelig, er det alltid bedre enn å måtte håndtere en katastrofal situasjon som oppstår ved å velge å fortsette å jobbe i dårlig vær.

For mer informasjon om forskningen, klikk herKilde