TREND Networks tilbyr ny veiledning om testing og sertifisering av fiberoptisk kabling

Dec 27, 2022 | Diverse


TREND Networks tilbyr ny veiledning om testing og sertifisering av fiberoptisk kabling

TREND Networks har publisert en gratis White Paper, med tittelen ‘Alternativer for testing og sertifisering av fiberoptisk kabling’ som forklarer de to nivåene av feltsertifisering og ulike testgrenser for å bestemme bestått/ikke bestått ytelse.

Dette har som mål å møte de krevende kravene til dagens nettverksapplikasjoner, hvor feltsertifisering av fiberoptisk kabling er mer kritisk enn noen gang.

“I dagens verden med høy båndbredde kan tillatt signaltap i fiberoptisk kabling være så lavt at tilsynelatende små problemer kan forårsake overdreven feil i nettverksoverføring,” sier Dan Barrera, direktør for produktinnovasjon hos TREND Networks. “Som sådan er det svært viktig å forstå forskjellen mellom Tier1 og Tier 2-sertifisering, som bruker forskjellige typer testutstyr for å karakterisere ytelsen til fiberkabling, samt grenser for fibertap.”

Nivå 1-sertifisering dokumenterer innsettingstap og lengde på kabling ved bruk av et optisk tapstestsett (OLTS) og måles i desibel (dB). TREND Networks hvitbok tar og ser i dybden på grenser for fibertap og deres implikasjoner.

“Mens ISO- og TIA-standardorganene har definert dB-godkjenninger for fibertap, tilkoblinger og skjøter, krever et økende antall høybåndbreddeapplikasjoner i kommersielle installasjoner at tap er godt under det ISO/TIA-standardene tillater,” sier Dan.

Tier 2-sertifisering legger til en Optical Time-Domain Reflectometer (OTDR)-test til OLTS-testen som brukes for Tier 1. “Dette er ikke i stedet for en OLTS-test,” forklarer Dan. “Dette er et vanlig forvirringspunkt i bransjen. Mens OLTS måler fibertap over hele koblingen, kan OTDR “se” hendelser på koblingen, for eksempel tilkoblinger og skjøter, og måle tapet på hver.”

White Paper fortsetter med å beskrive hvordan OTDR-resultater presenteres og tolkes før den forklarer hvorfor Tier 2-testing bør være standard praksis.

“Selv om OTDR-testing kan ha vært uoverkommelig dyrt og vanskelig tidligere, er det ikke lenger tilfelle. Nivå 2-sertifisering bør vurderes av hver nettverksdesigner for best trygghet, avslutter Dan.

For å laste ned «Alternativer for testing og sertifisering av fiberoptisk kabling» White Paper, klikk her

Finn ut mer om FiberTEK IV Tier 1-sertifiseringer eller FiberMASTER OTDR for Tier 2-sertifisering herKilde