Trenger du Alexa for å bruke et ekko eller et ekkopunkt?

Sep 26, 2022 | Smarthus


Alexa, Echo, Echo Show, Echo Dot…. hva betyr alt dette? Trenger du Alexa for å bruke en Echo-enhet?

Det har en tendens til å være litt forvirring rundt Alexa og Amazons Echo-smarthøyttalere. Spesielt for de som ikke har brukt Alexa før.

Heldigvis, i denne artikkelen, skal vi få alt dette tilrettelagt for deg. La oss starte med å svare direkte på spørsmålet og forklare forskjellen mellom en Amazon Echo og Alexa.

Kan du bruke et ekkopunkt uten Alexa?

Teknisk sett må du bruke Alexa for å bruke hvilken som helst Echo-smarthøyttaler eller -skjerm. Dette inkluderer Echo, Echo Dot, Echo Show og enhver annen Echo-enhet. Dette bør imidlertid ikke være et problem for deg.

Alexa er helt gratis med en Amazon-konto. Hvis du ikke har en Amazon-konto – vel, det er også gratis!

Hvis du er bekymret for personvern, lar alle Echo-smarthøyttalere deg slå av enhetens mikrofon (og kamera i tilfelle et Echo Show). På denne måten vil den kun aktiveres etter eget skjønn.

La oss gå litt tilbake for å definere begrepene Alexa og Ekko.

Hva er Alexa?

Alexa er Amazons AI-drevne stemmeaktiverte virtuelle assistent. Hun kan svare på spørsmålene dine, fortelle deg været, slå på lysene, minne deg på å hente barna på skolen og mye, mye mer.

Så, Alexa er hjernen og personligheten bak som mange smarte enheter er drevet og kontrollert. Programvaren hennes er imidlertid ikke installert på en bestemt enhet. Hun bor på Amazons sky.

På grunn av det kan du ta henne med hvor som helst. Du kan til og med laste ned Alexa-appen til smarttelefonen din akkurat nå, og bruke funksjonene hennes uten å måtte foreta et eneste kjøp.

Hva om du vil ta ting utover telefonen din? Vel, det er der Amazon Echo kommer inn i bildet.

Ekko (4. generasjon) |  Med førsteklasses lyd, smarthushub og Alexa |  Kull

Hva er et Amazon-ekko?

Amazon Echo er en serie med smarte høyttalere og skjermer designet for å få tilgang til Alexas AI. I motsetning til en tradisjonell Bluetooth-høyttaler, inneholder disse enhetene flere komponenter, inkludert mikrofoner, høyttalere, en WiFi-modul, prosessor og en minnebrikke. Dette lar brukeren få tilgang til og kontrollere Alexa ved hjelp av talekommandoer.

Som nevnt ovenfor, er det en Echo Show-linje som alle inkluderer LCD-skjermer. Skjermmodellene har også et frontvendt kamera for ekstra funksjoner som videosamtaler. Andre fordeler med Echo Show inkluderer muligheten til å la Alexa spille filmer, vise oppskrifter og til og med ordene til favorittsangene dine.

Bare tenk på Amazon Echo som maskinvaren og Alexa som programvaren.

Amazon Echo Alternativer

Ikke for å øke forvirringen, men jeg bør ta opp det faktum at det finnes alternativer. Ekko-enheter er ikke de eneste enhetene med Alexa-støtte. Flere tredjepartsselskaper har bygget høyttalere med Alexa-stemmeassistenten.

Disse inkluderer, men er ikke begrenset til, Sonos One, Bose Home Speaker og til og med Ecobee SmartThermostat.

Min personlige mening er at du sannsynligvis bør holde deg til Amazon-merket Alexa-kompatible høyttalere. De har en tendens til å ha en mer sømløs integrasjon.

Sjekk ut de beste TV-ene med innebygd Alexa…

Trenger du Amazon Prime for å bruke Amazon Echo?

Nei, du trenger ikke Amazon Prime for å bruke Alexa-stemmeassistenten. Å ha et Amazon Prime-medlemskap har imidlertid forskjellige fordeler som går utover de grunnleggende funksjonene.

Prime-abonnenter har tilgang til Amazon Music Prime, i motsetning til Amazons gratis strømmetjeneste. De viktigste fordelene inkluderer reklamefri musikk, personlig tilpassede stasjoner, tilgang til over 2 millioner sanger og muligheten til å lage personlige spillelister.

Amazon Prime-medlemmer vil også opprettholde rabattene og fraktfordelene mens de handler med deres virtuelle assistent. Bare spør Alexa: “Hva er avtalene mine?” Hvis du eier et Amazon Echo Show, vil et Prime-medlemskap tillate deg å streame TV-serier og filmer via Prime Video.

Bruk ekkoet ditt som en Bluetooth-høyttaler uten Alexa

Det er verdt å merke seg at du teknisk sett kan bruke Echo-enheten din som en Bluetooth-høyttaler uten å bruke Alexa. Saken er at du må starte Alexa på enheten ved oppsett. Ellers vil den ikke fungere i det hele tatt.

Bortsett fra å unngå Alexa, er det andre grunner til at du kanskje vil gjøre det. Streaming direkte fra telefonen kan være nyttig hvis du ikke får tilgang til visse medier med Alexa. Besøkende kan også spille musikken sin på høyttaleren din.

Pare Amazon Echo med den trådløse enheten din

  1. Plasser den trådløse enheten i Bluetooth-paringsmodus.
  2. Si, “Alexa, par.” Alexa vil svare med å si “Søker…
  3. Den trådløse enheten din skal nå vise Echos enhetsnavn. Velg enheten og bekreft tilkoblingen.
  4. Alexa vil da muntlig bekrefte Bluetooth-paring

Hvis du bare leter etter Bluetooth-funksjoner, vil jeg ikke foreslå å kjøpe en Amazon Echo. Jeg ville bare tatt en kvalitetslydende Bluetooth-høyttaler som kanskje Bose SoundLink Color II.

Her er våre topp anbefalte ekko-smarthøyttalere:

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Konklusjon

Poenget er at Amazon Echo, Echo Dot og Echo Show egentlig ikke kan brukes uavhengig av Alexa. I det minste rimelig sett. Når det er sagt, er det ingen reell grunn til ikke å bruke Alexa på det tidspunktet.

Det er ingen ekstra kostnader forbundet med dette, og du kan ta forholdsregler hvis du er bekymret for personvernproblemer. Ekko-høyttalere, spesielt Echo Dot, er også veldig rimelige.

På den annen side, hvis Bluetooth er det du leter etter, er det mange gode alternativer.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...