Tro det eller ei, Amish elsker elektriske sykler

Mar 12, 2023 | Elbil og elbil ladere


Elektriske sykler har funnet gunst i et økende antall lokalsamfunn. Fra jegere til surfere og til og med soldater, e-sykler og deres rimelige, vidtrekkende transportmuligheter har gjennomsyret et overraskende antall forskjellige grupper og bruksområder. Det siste fellesskapet som tar i bruk e-sykler i massevis, kan være enda mer av en overraskelse: Amish.

Amish-samfunn, oftere kjent for sine svarte vogner trukket av hester, har i økende grad vendt seg til elektriske sykler som en alternativ form for transport.

Men hvordan kan det være?

Det er en vanlig misforståelse at Amish-samfunn fullstendig unngår elektrisitet og teknologi. Snarere bestemmer hver Amish-kirke og dens omkringliggende samfunn sine egne regler for hvor mye teknologi som er integrert i dagliglivet. Det er ingen enkelt Amish-doktrine eller regelverk, siden disse reglene bestemmes på individuelt samfunnsnivå.

Det betyr at elektriske sykler, som har blitt en mye mindre effektløsning enn biler, blomstrer i mange Amish-samfunn.

David Mullet, medlem av Old Order Amish Church og eieren av E-bikes of Holmes County, en populær sykkelbutikk i et tett Amish-befolket område i Ohio, forklarte at e-sykler ganske enkelt er raskere og enklere enn hester:

«Det er mye raskere å hoppe på sykkelen og gå inn til byen enn det er å bringe hesten inn i fjøset, sele den til vognen og gå. Det er mye raskere, og du reiser raskere også.»

Noen Amish bruker sparkesykkel, mens andre har tatt i bruk e-sykler

Mange Amish har lov til å kjøre i biler som de ikke eier eller driver selv, noe som betyr at det kan være vanlig å leie en sjåfør for bestemte turer. Men praksisen kan bli dyr, som alle som bruker Uber på jevnlig basis allerede vet.

El-sykler har dermed blitt en effektiv løsning på problemet med å pendle lengre avstander uten å leie inn sjåfør.

Som Mullet fortsatte:

“Pendling til jobb er sannsynligvis den viktigste måten elsykler brukes på. Noen mennesker pendler åtte til ti mil, noen bare en eller to mil, men de hopper på sykkelen og går. Med en tradisjonell sykkel ville det aldri vært vurdert. De ville ha måttet ansette en sjåfør eller arbeidsstedet måtte ansette en sjåfør for å få inn sine ansatte. Det skjer fortsatt, men det er flere som pendler til jobb hver dag på e-sykler.»

Amishs bruk av scootere, sykler og e-sykler varierer mye mellom Amish-samfunnene (CC-bildekreditt: Don Sniegowski)

Det er vanlig for Amish-områder å unngå avhengighet av omverdenen, og dermed vil samfunnene som bruker elektrisitet ofte stole sterkt på solcellepaneler og andre lokale former for elektrisitetsproduksjon.

Det stemmer godt med elsykler, som har små batterier som enkelt lades av like små solcellepaneler.

Mullets sykkelbutikk er helt off-grid, med to dusin solcellepaneler på taket for å drive butikkens strøm. Offentlige ladestasjoner for elsykkel blir også mer populære i Amish-landet, som er enkle å lage med en rekke utendørs værbeskyttede 120VAC-uttak.

Drevet av et solcellepanel og batteribank hjelper uttakene syklister med å lade opp elsyklene sine uten å stole på en strømtilkobling fra utenfor deres eget samfunn.

En Amish-ladestasjon for elsykkel som nylig ble delt på Reddit ser ut til å være ganske travel, og sykkeltyveri i samfunnet er sannsynligvis ikke-eksisterende.

Electrek’s Take

Vel der, nok et eksempel på at e-sykler forandrer livet til det bedre.

Det er flott å se hvor mange forskjellige typer mennesker som har oppdaget nytten av elektriske sykler, og av så forskjellige grunner.

Muligheten til å gå helt utenfor nettet med sine e-sykler er også et godt aspekt ved Amish-samfunnets bruk av e-sykler. Det er et godt eksempel på hvordan disse kraftige transportalternativene kan utgjøre en forskjell i områder av verden uten pålitelig strømforsyning, for eksempel i tredjeverdensland.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...