Unicrimp legger til en helt ny kategori av produkter til utvalget av kabeltilbehør

Feb 16, 2023 | Diverse


Unicrimp legger til en helt ny kategori av produkter til utvalget av kabeltilbehør

Unicrimp fortsetter å utvide sitt utvalg av kabeltilbehør og har introdusert en helt ny kategori av produkter til sin portefølje.

Markedsført under det nye Q-NECT-merket, består den nye serien av spakkoblinger og koblingsbokser. Målet med lanseringen er å samle et utvalg produkter som fungerer sammen for å gi installatørene sterke, raske og pålitelige løsninger som vil gi dem allsidighet når de utfører sine daglige oppgaver.

Totalt 10 produkter utgjør hele Q-NECT-serien, som omfatter to-, tre- og femveis spakkoblinger, IP66 værbestandig koblingsboks, to- og treveis IP-koblingsbokser og fempolet, treveis IP68 ‘T’ og til vei inline kontakter.

Spakkoblinger

Disse spakbetjente koblingene er egnet for solide, flertrådete og fleksible kabeltyper, og bruker skrueløs fjærklemmeteknologi, noe som betyr at det ikke er behov for verktøy. De har et inspeksjonsvindu som er plassert på toppen av spakkontakten og muliggjør rask og enkel testing mens spakkontakten er installert.

De tilbyr en sterk og pålitelig forbindelse, med et lederområde på 0,2-4 mm. Fordi de er gjenbrukbare, er de den perfekte løsningen for midlertidige eller mobile installasjoner.

Huset på alle Unicrimp Q-NECT spakkoblinger er transparente, noe som gjør at installatørene enkelt kan se om ledningene på innsiden er riktig plassert for å sikre best mulig tilkobling.

Værbestandig koblingsboks

Tilgjengelig i svart og antrasittgrå finish, IP66-koblingsboksen er designet for å gjøre installasjonene mer effektive. Den kan huse fire av 3-ports spakkontaktene ved hjelp av den 360° avtakbare vuggen, og med et buet lokk gir det ekstra plass til ledninger. Lokket låses ved hjelp av kvartomdreiningsfester.

Koblingsboksen har 10 membraninngangspunkter. Beskyttelsen mot fuktighet og støv er forbedret med de selvforseglende membranene, som gir en raskere og sikrere kabelinnføring samtidig som den opprettholder IP66-klassifiseringen.

Flere festealternativer er tilgjengelige – enten festes direkte til veggen ved hjelp av fire skruer i de forhåndsstøpte hullene i basen eller ved hjelp av den avtakbare veggklemmen som krever bare to skruer.

Installatører har mulighet til å bruke opptil åtte M20 kabelgjennomføringer med koblingsboksen. De gjengede M20-inngangene med membran sikrer at IP-klassifiseringen opprettholdes uten å måtte bruke verktøy eller låsemuttere.

IP tilkoblingsbokser

Det er tre produkter innenfor IP-tilkoblingsboksserien – den firepolede toveis 24A IP68 inline-tilkoblingsboksen; firepolet treveis 24A IP68 (M16+M20) koblingsboks og trepolet toveis 16A IP66 koblingsboks.

Begge IP68-klassifiserte boksene leveres forhåndsinstallert med IP68-klassifiserte nylonkjertler. Nylonglandsene gir en støv- og vanntett forsegling, samt utmerket strekkavlastning og kabelbeskyttelse. For å lette installasjonen gir det hengslede lokket rask og enkel tilgang med passende festepunkter. Dette gjør at koblingsboksen kan festes der den passer.

IP68-koblingsboksen forhindrer eksponering med en sterk tetningsytelse. Den tåler støv, smuss og sand, og er også motstandsdyktig mot nedsenking opp til en maksimal dybde på 1m i opptil 60 minutter. Den mer kompakte IP66-tilkoblingsboksen er også beskyttet mot direkte høytrykksstråler.

‘T’ og inline-kontakter

Høykvalitets og robuste materialer produserer en tøff nylonkropp som bidrar til å sikre at kontaktene tåler de tøffeste miljøer. Uansett installasjonsforhold vil kablene være helt sikre.

‘T’- og inline-kontaktene leveres med fempolede terminaler. Dette gir installatøren en rekke kablingsalternativer, som dekker et stort spekter av installasjoner. ‘T’-formen på IP68 ‘T’-kontakten letter installasjonen av en inline-bryter eller ekstra strømutgang, samtidig som den tilbyr IP68 værbestandig beskyttelse, noe som gjør den perfekt for flere installasjoner.

IP68 inline-kontakten gir en rask og enkel løsning for utendørsarmaturer. Den kan brukes til å forlenge eller reparere eksisterende kabler samtidig som den opprettholder sin IP68 værbestandige beskyttelse.

Unicrimp har laget en omfattende brosjyre som gir detaljerte detaljer om hvert av produktene i Q-NECT-serien, og denne kan lastes ned fra Unicrimp-nettstedet så vel som fra Scolmore Group-appen.

For å se en video om Unicrimps Q-NECT-serie, klikk her

Finn ut mer herKilde