uvex avduker vernesko med resirkulert granulat i mellomsåle

Mar 11, 2023 | Diverse


uvex avduker vernesko med resirkulert granulat i mellomsåle

uvex er det første selskapet som har lykkes med å integrere granulat laget av polyuretanoverskudd fra sine egne produksjonsprosesser i den direkte injiserte mellomsålen på verneskoene og lansere det fullt sertifiserte produktet på markedet.

uvex 1 G2-planeten ble introdusert på det tyske markedet i fjor med et resirkulert innhold på 25 %, men den har siden blitt enda mer bærekraftig med et resirkulert innhold på 30 % takket være det resirkulerte materialet i mellomsålen og denne nyeste modellen er for tiden lanseres i Storbritannia.

uvex i-PUREnrj-materialet som brukes til mellomsålene til uvex vernesko har lenge vært kjent for sine støtdempende og energireturnerende funksjoner. Etter flere år med utvikling og prosessoptimalisering har uvex lykkes med å supplere sitt i-PUREnrj-materiale med PU-granulat fra eget produksjonsoverskudd. “Vi er glade for at vår innsats for å gjenbruke PU-granulatet vårt endelig har gitt resultater og er synlige i skoen”, sier Laurent Rebstock, Head of Product Management Footwear hos uvex safety.

Prosessen med å injisere en grovkornet forbindelse i en såleform har eksistert i mange år. Men på grunn av de spesielle prosessene som kreves for å produsere uvex vernesko, er det nødvendig å bruke horisontale lukkede former. Som et resultat er det ikke mulig å gjenskape den konvensjonelle prosessen nøyaktig. Rebstock forklarer: “Granulatet gjør PU-blandingen vår tykkere, noe som blokkerte injeksjonsdysene da vi først prøvde å bruke den”.

Mange justeringer av kanalene og produksjonsprosessene hadde vært nødvendig for å nå dagens markedsmodenhet. “Det var virkelig en stor utfordring”, sier Konrad Piechulek, prosessingeniør ved uvex Arbeitsschutz GmbH.

Et ytterligere skritt mot økt bærekraft

“Takket være denne innovasjonen kan vi nå gjenbruke og resirkulere PU-overskuddet vårt, som allerede er redusert i mengde. Det virkelige høydepunktet er imidlertid at denne mellomsålen også har bestått alle nødvendige tester for vernesko og, kombinert med vår i-PUREnrj-teknologi, har utmerket støtdemping og energireturegenskaper, sier Rebstock. Ved å tilsette granulat i mellomsålen kan uvex 1 G2 planet, som ble introdusert i fjor med et resirkulert innhold på 25 % (målt ved vekten av de enkelte delene og i henhold til DIN EN ISO 14021), nå erstattes av samme modell, men med et resirkulert innhold på 30 %.

“Å forbedre vår mest bærekraftige skomodell er veldig i tråd med planene våre og er en stor prestasjon”, sier Rebstock. “Vi kan nå bruke denne mellomsåleteknologien i de andre uvex 1 G2-modellene for å gjøre hele serien mer bærekraftig og dermed drive bærekraftløftet vårt om å beskytte planeten. Vi har fortsatt flere prosjekter i tankene og feirer hvert videre skritt vi kan ta for å forbedre arbeidssikkerheten og ta vare på planeten vår.”

protecting planet: fottøy på uvex safety

Skoavdelingen ved uvex safety har jobbet med å produsere grønnere produkter siden 2011. I tillegg til den uvex-omfattende listen over forbudte farlige stoffer, som inkluderer flere stoffer enn dagens REACH-forskrift, er det installert et solcelleanlegg på taket av uvex Cagi produksjonssted i Ceva, Italia. Siden 2013 har avdelingen gjennomført prosjekter for å redusere avfall, som så langt har redusert mengden årlig avfall med ca. 20 %. Siden 2017 har det italienske produksjonsstedet blitt sertifisert i henhold til DIN EN ISO 14001 takket være sitt miljøstyringssystem, og siden 2019 har stedet kun brukt grønn strøm og grønn gass til produksjon.

I 2021 introduserte uvex planeten uvex 1 G2 – verneskoen med den største andelen bærekraftige materialer til dags dato. For første gang beregnet selskapet også CO2-avtrykket til dette produktet for å identifisere forbedringspotensiale langs hele verdiskapingskjeden. I år ble det introdusert uvex i-PUREnrj-mellomsålen, som er laget av opptil 20 % regranulert produksjonsoverskudd fra den italienske siden og kan nå brukes på tvers av hele uvex 1 G2-familien.

For mer informasjon, klikk herKilde