Vent-Axia feirer Global Recycling Day og forbedrer inneluften bærekraftig

Mar 18, 2023 | Diverse


Vent-Axia feirer Global Recycling Day og forbedrer inneluften bærekraftig

Ventilasjonsindustriens leder Vent-Axia feirer Global Recycling Day, som finner sted 18. mars 2023, ved å vise sin forpliktelse til å utvide sitt utvalg av resirkulerte plastventilasjonsprodukter og oppfylle miljømålene.

Vent-Axia er ledende innen ventilasjonssektoren med en markedstransformasjon til produksjon fra resirkulert materiale for å forbedre inneluften på en bærekraftig måte. Dette inkluderer den prisbelønte Lo-Carbon Multivent MEV-serien som bokstavelig talt brøt formen som den første MEV som ble laget av resirkulert plast. Dette har nå utvidet seg til et bredt spekter av produkter, inkludert Positive Input Ventilation (PIV)-enheter og Mixed Flow In-Line-vifter, og hjelper kunder i et bredere spekter av sektorer å ta mer bærekraftige valg.

Selskapet er forpliktet til å redusere sin miljøpåvirkning ved å sette og oppfylle nøkkelmål: innen utgangen av FY2025 vil over 70 % av produktene være fra en av Lo-Carbon™-seriene, og 90 % av produktene de produserer vil være laget av en resirkulert kilde. Ved å produsere ventilasjonsaggregater av resirkulert plast gjennom gjenvinning i åpen sløyfe, bruker Vent-Axia en bærekraftig kilde til råmateriale; det er en reduksjon i det legemliggjorte karbonet; det reduserer plast som går til deponi; unngår forbruk av oljelagre; bruker mindre energi enn å produsere nye virgin polymerer; og følger bærekraftige verdier som reduserer menneskelig miljøpåvirkning.

Den sjette Global Recycling Day, organisert av The Global Recycling Foundation, finner sted 18. mars 2023. Resirkulering er en sentral del av den sirkulære økonomien, og bidrar til å beskytte naturressurser. Hvert år sparer resirkulerbart over 700 millioner tonn CO2 utslipp, og dette er anslått å øke til 1 milliard tonn innen 2030. Oppdraget til Global Recycling Day er: å fortelle verdens ledere at resirkulering rett og slett er for viktig til ikke å være et globalt problem, og at en felles, samlet tilnærming til resirkulering er påtrengende nødvendig; og å be folk over hele planeten om å tenke ressurssterke og ikke være sløsende når det gjelder varene rundt oss.

«Bærekraft har alltid vært kjernen i vår produktinnovasjon. Vi er forpliktet til å tilby mer bærekraftige valg for våre kunder gjennom kontinuerlig å forbedre produktenes energiytelse, redusere avfall gjennom produktenes livssyklus og betydelig øke bruken av resirkulert plast fra den sirkulære økonomien i produksjonen av produktene våre”, sa Lena Hebestreit, markedssjef i Vent-Axia.
“Denne globale resirkuleringsdagen dobler vi ned på å sikre at vi oppfyller våre ambisiøse mål, slik at ved utgangen av FY2025 vil nesten tre fjerdedeler av produktene våre være fra vår svært energieffektive Lo-Carbon-serie og det store flertallet av produktene som vi produserer vil være laget av resirkulert plast. Vi er stolte av det vi har oppnådd så langt og spente på utviklingen vi vil gjøre de neste årene.»

Å bruke resirkulert plast er en sann innovasjon. Vent-Axia har tidligere redusert sitt engangsplastavfall og produsert kanaler av resirkulert plast. Men denne innovasjonen går nå over til Vent-Axias kjerneventilasjonsprodukter, lærer å jobbe med resirkulert materiale, utvikler og produserer et robust produkt som yter til samme høye standarder som de som er laget av ubrukt materiale, samtidig som de oppfyller alle sikkerhetsstandarder. Transformasjonen fra ny til resirkulert plast fulgte betydelig FoU, inkludert omfattende material- og produkttesting, CFD-analyse, FEA-analyse og FMEA-analyse samt investering i spesialutstyr til produksjon.

Vent-Axias markedsledende Multivent MEV-serie er nå produsert av en pålitelig, regelmessig tilgjengelig, resirkulert kilde av ABS-plast. Dette markerer en bransjeendring i ventilasjonsproduksjonen, og lar Vent-Axia produsere serien i resirkulert plast uten å påvirke enhetens funksjon eller prisvinnende ytelse. Designet for å gi en enkel og effektiv løsning for å hjelpe husbyggere med å oppfylle Future Homes Standard, gir Multivent MEV-serien den ideelle løsningen for nybyggede boligprosjekter, og hjelper husbyggere med å møte DER-kravene gjennom markedsledende energieffektivitet og forbedret innendørs luftkvalitet (IAQ) for huseiere. På toppen av dette forbedrer overgangen til resirkulert plast ytterligere miljøegenskapene til produktet for husbyggere og huseiere.

Ved dagens salgsvolum brukes 34 440 kg resirkulert plast i stedet for ny plast per år for MEV-serien. Dette tilsvarer rundt 41 328 kg mindre CO2 skapes av produksjonsprosessen. Det tilsvarer 3 444 000 moderne 500 ml vannflasker som veier 10 g hver. Og med volumveksten i MEV på 17 % de siste tre årene, er disse tallene satt til å vokse.

Multivent er bare det første trinnet – Vent-Axia viser ytterligere sin forpliktelse til å nå sine mål når den ruller ut flere produkter laget av resirkulert plast, inkludert Lo-Carbon PoziDry ProTM Loft Positive Input Ventilation (PIV) – nøkkelen til å hjelpe sosiale boligleverandører med å nå sine miljømål. Denne overgangen til å bruke resirkulert plast i PoziDry ProTM Loft PIV er en del av selskapets forpliktelse til å bli stadig mer bærekraftig, inkludert bruk av resirkulert plast i et stadig større antall produkter. Siden Vent-Axia begynte å bruke resirkulert materiale på PoziDry ProTM Loft PIV i juni 2022 har selskapet brukt 43 897 kg resirkulert plast i stedet for ny plast. Dette tilsvarer 52 676 kg mindre CO2 skapes av produksjonsprosessen. Bruker resirkulert plast for PoziDry ProTM Loft PIV er designet for å redusere sosialboligers karbonavtrykk også, og hjelpe leverandører med å nå sine karbonmål, samtidig som det gir effektiv ventilasjon og en løsning for vanskelig å behandle mugg.

I tillegg er et annet nylig produkt for å gjøre overgangen til resirkulert plast Vent-Axias ACM100 energieffektive Mixed Flow In-Line-vifter, som hjelper kommersielle og industrielle lokaler til å bli mer bærekraftige også. Dette grepet betyr at Vent-Axia lager vifter i resirkulert plast for å hjelpe kunder i alle sektorer med å ta mer bærekraftige valg, og de fortsetter å legge til flere vifter til sine resirkulerte serier.

Hvis du ønsker å lære mer om Vent-Axias drivkraft mot bærekraft, besøk https://www.vent-axia.com/about-us/sustainable.

For ytterligere informasjon om alle produkter og tjenester som tilbys av Vent-Axia, telefon 0844 856 0590 eller besøk www.vent-axia.com.

For å finne ut mer om Global Recycling Day, klikk herKilde