Verden hadde en rekordvekst på 9,6 % i fornybar energi i 2022

Mar 21, 2023 | Elbil og elbil ladere


Ved utgangen av 2022 utgjorde den globale fornybare produksjonskapasiteten 3372 gigawatt (GW), noe som økte beholdningen av fornybar kraft med 295 GW eller 9,6 %, ifølge International Renewable Energy Agency (IRENA).

Fornybar energi produserte overveldende 83 % av all kraftkapasitet lagt til i fjor.

Fornybar kapasitetsstatistikk 2023utgitt i dag av IRENA, viser at fornybar energi fortsetter å vokse på rekordnivåer til tross for global usikkerhet, og bekrefter den nedadgående trenden for fossilt brensel.

Francesco La Camera, generaldirektør for IRENA, sa:

Denne fortsatte rekordveksten viser motstandskraften til fornybar energi midt i den vedvarende energikrisen.

Den sterke forretningssaken til fornybar energi kombinert med muliggjørende politikk har opprettholdt en stigende trend av deres andel i den globale energimiksen år for år. Men årlig tilskudd av fornybar kraftkapasitet må vokse tre ganger dagens nivå innen 2030, hvis vi ønsker å holde oss på en vei som begrenser global oppvarming til 1,5C.

Mens mange land økte sin fornybare kapasitet i 2022, er den betydelige veksten av fornybar energi konsentrert i Asia, USA og Europa. IRENA rapporterer at nesten halvparten av all ny kapasitet i 2022 ble lagt til i Asia, noe som resulterte i totalt 1,63 terawatt (TW) fornybar kapasitet innen 2022. Kina var den største bidragsyteren, og la til 141 GW til Asias nye kapasitet.

Fornybar energi i Europa og Nord-Amerika vokste med henholdsvis 57,3 GW og 29,1 GW. Afrika hadde en økning på 2,7 GW, litt over 2021. Oceania fortsatte sin tosifrete vekst med en utvidelse på 5,2 GW, og Sør-Amerika hadde en kapasitetsøkning på 18,2 GW. Midtøsten registrerte sin høyeste økning i fornybar energi noensinne, med 3,2 GW ny kapasitet lagt til i 2022, en økning på 12,8 %.

Selv om vannkraft sto for den største andelen av den globale totale fornybare produksjonskapasiteten med 1250 GW, fortsatte sol og vind å dominere ny produksjonskapasitet. Til sammen bidro begge teknologiene med 90 % til andelen av all ny fornybar kapasitet i 2022. Solenergi ledet med en økning på 22 % (191 GW), etterfulgt av vind, som økte produksjonskapasiteten med 9 % (75 GW).


UnderstandSolar er en gratis tjeneste som kobler deg til topprangerte solcelleinstallatører i din region for personlige solestimater. Tesla tilbyr nå prismatching, så det er viktig å handle for de beste tilbudene. Klikk her for å lære mer og få tilbud. — *annonse.

FTC: Vi bruker inntektstjenende auto affiliate-lenker. Mer.Se Kilden