WELOCK Smart Lock Review – PCB10KEY34

Aug 30, 2022 | Smarthus


Økonomisk kompensasjon ble ikke mottatt for denne stillingen. Et prøveprodukt ble imidlertid gitt av WELOCK for formålet med denne anmeldelsen. Meningene som uttrykkes her er mine egne.

Fordeler Ulemper
✔ Rask og enkel installasjon
✔ Unik design
✔ Valgfri hub lar deg låse opp fra hvor som helst
➖ Vanskelige instruksjoner
➖ Passer ikke på døren

Viktige funksjoner

  • Smart nøkkelfri inngang
  • Mulighet for å sette opp til 10 brukere
  • Midlertidige brukerinnstillinger
  • Lås deg aldri ute
Smart Deadbolt Lock, WELOCK 6-i-1 storskjerm smart dørlås med Bluetooth APP, nøkkelfri dørlås, smarte låser for inngangsdør hjemmeleilighet, WiFi smart dørlås kompatibel med Alexa

Se på WELOCKs nettside

Når det kommer til smarte hjem gadgets, er smarte låser en av de største, men ofte oversett moderne bekvemmelighetene. Det er så mange hjemmeautomatiseringsteknologier som er mer en nyhet enn en luksus. Faktisk ser de alle ut til å starte på den måten.

Men dette er ikke tilfelle med smarte låser. Seriøst, når du ikke lenger trenger å famle med nøklene dine, eller enda verre, må du bekymre deg for å låse deg ute – du vil aldri se tilbake! Du vil aldri spare på en tradisjonell inngangsdørlås igjen.

Ikke alle smarte låser er skapt like. Det er mange å velge mellom og de har hvert sitt design og funksjonsutvalg. I denne artikkelen skal jeg gjennomgå WELOCK PCB10KEY34 sammen med deres valgfrie WiFi-gateway.

Design

Det første du vil legge merke til med WELOCK er formen. De fleste andre modellene har et design som ligger i flukt med døren, spesielt deadbolt-versjoner. Jeg var først usikker på hva jeg følte om utvendig design. Maskinvaren føles imidlertid laget av ganske solid, og det horisontale tastaturet gjør det faktisk lettere å skjule passordet ditt.

Du har flere tilgjengelige metoder for å låse opp denne modellen. Du kan bruke tastaturet, smarttelefonen, et NFC-kort eller til og med en tradisjonell nøkkel. Hvis du velger å kjøpe den valgfrie WELOCK WiFi Gateway, kan du bruke smarttelefonen til å låse opp døren fra hvor som helst. Du kan da også integrere WELOCK med Alexa hvis du velger det.

SHGs høyest rangerte smartlåser

Priser hentet fra Amazon Product Advertising API på:

Installasjon

Installasjonen gikk som en lek. Hvis du kan bruke en skrutrekker, kan du enkelt sette opp installer WELOCK. Veibeskrivelsen er imidlertid mindre enn ønskelig.

Med en moderne smarthjemenhet som du har brukt gode penger på, vil du sannsynligvis forvente et fint glanset hefte med sømløse trinnvise veibeskrivelser, inkludert ganske fargerike illustrasjoner. Disse instruksjonene er mer en 1 side (foran og bak), svart-hvitt rot av ødelagt engelsk.

Når du kommer i gang, må du sørge for å kopiere ned låsens unike ID-kode før du begynner installasjonen. Dette finnes ofte på pakkeboksen din, men du må kanskje kopiere det fra innsiden av selve mekanismen.

Bortsett fra det, vil du begynne med å fjerne din eksisterende dørhåndtak (eller låsebolt, avhengig av modell) og bolt/låsemontering. Så er det bare å posisjonere og skru den nye låseenheten fast og deretter feste det indre og utvendige håndtaket.

Igjen, siden min modell er en deadbolt, er den indre komponenten bare en tommellås. Hvis du installerer dørhåndtaket, vil oppsettet ditt være stort sett det samme, bortsett fra at du også har et håndtak inni.

Ved installasjon innså jeg 2 designfeil. Basen på låsen dekker ikke helt et 2 1/8″ borehull som er standard for en dør i USA. Løsningen er at de inkluderer et selvklebende deksel for å fylle gapet. Jeg forstår ikke hvorfor ikke legge til en halv tomme til bunnen av mekanismen?

Og så var det problemet at silikondekselet ikke ville holde seg lukket i mer enn et par minutter. Det er ganske mulig at min er den eneste med det problemet.

Du kan se gapet der borehullet er på toppen av låsen.
Her ser du det sorte selvklebende dekselet.

Oppsett

Når du fysisk har installert smartlåsen, må du sette inn 4 AAA-batterier. Standardpassordet vil bli satt til 123456, så du vil endre det med en gang.

Deretter er det på tide å laste ned appen. Du kan skanne låsen med mobiltelefonen din, som vil føre deg til en side med et annet alternativ for nedlasting. Når du har lastet ned, følg bare instruksjonene på skjermen for å binde enheten. Det er her den låse-ID-koden kommer til å komme godt med!

Når låsen er integrert med WELOCK-appen din, er du i gang. Du kan deretter bestemme deg for å tildele individuelle låsekoder eller NFC-kort til brukere i husstanden. Med denne modellen inkluderte de 3 NFC-kort og 2 fysiske nøkler også.

Apperfaring

For den mest grunnleggende funksjonen med å låse og låse opp døren, er appen flott. Utover det, omtrent som veibeskrivelsene, er det også litt rot.

Når appen åpnes for første gang, kommer du til en startskjerm hvor du kan velge mellom enheter. For eksempel, kanskje du har kjøpt en WELOCK til inngangsdøren din og en til bakdøren. Du vil også se WiFi-gatewayen din hvis du har valgt å legge til en. Appen ser ikke akkurat moderne ut, men enkel nok på dette tidspunktet.

Når du velger låsen din, blir du ført til en skjerm med en gigantisk knapp for å låse opp døren din. Dette er perfekt, og kanskje alt du trenger. Når det kommer til å dykke inn i den indre funksjonen til de andre funksjonene, blir ting imidlertid forvirrende.

Det er en umiddelbar følelse av forvirring med de engelske oversettelsene, og det har en tendens til å etterlate deg med noen spørsmål som ellers ville blitt enkelt besvart med andre smarte låser.

Når det gjelder hjelpefunksjoner, er det en Help-fane som trekker opp 7 spørsmål og svar, som også er skrevet med merkelige ordlyd.

Det er også et hjelpealternativ som gir en kort beskrivelse av hva hver knapp skal gjøre:

Men i dette tilfellet, for eksempel, er det ingenting som forklarer hva “Autorisasjonsinformasjon” og “Kort lagt til” betyr. Jeg trodde dette muligens ville være dørkoder og NFC-kort? Men når jeg går til denne delen, ser jeg ingen kort jeg har tildelt eller dørkoder:

Jeg ser det som ser ut som profilen min, men jeg kan ikke klikke på den. Så neste gang klikker jeg selvfølgelig på plussknappen for å legge til en ny autorisasjon for å se hva den gjør. Jeg la nummeret til en annen telefon jeg har og prøvde å opprette en annen bruker. Jeg regner med at dette vil hjelpe meg å forstå hva det gjør.

Men i stedet, når jeg trykker på send, får jeg en feilmelding som sier “Bruker eksisterer ikke” (igjen, merkelig formulering).

Jeg har vært borti et par ting som dette, men her er et annet raskt eksempel. Jeg prøvde å legge til et “passord” gjennom appen. Jeg tippet det betydde “passord” siden de er tall og ikke bokstaver som skrives inn. Men igjen, hva er “bemerkning”? Kanskje et navn? Uansett, jeg prøvde å lage en kode, men det fungerte ikke for meg.

Jeg er sikker på at det er noe jeg ikke forstår, men det er ingen reell forklaring noe sted. Og selv om det er tilfelle, burde det ikke være så vanskelig å forstå.

Integrasjoner – WELOCK WiFi Gateway

Med den valgfrie WiFi-gatewayen vil WELOCK integreres med WiFi-hjemmet ditt. Dette gir deg noen flere alternativer, for eksempel å kunne låse opp døren fra praktisk talt hvor som helst med en Internett-tilkobling.

Den lar deg også koble Alexa til WELOCK, som er et kult tillegg. Husk at hvis du ber Alexa om å låse opp døren din, vil hun be om en firesifret stemme-PIN for sikkerhetsformål.

Produktbeskrivelsen sier at det er en Google Assistant-integrasjon også, men WELOCK-appen sier at den “kommer snart”. Forhåpentligvis er det i horisonten.

Opptreden

WELOCK yter faktisk ganske bra når det kommer til de mer nødvendige applikasjonene. Døren låses og låses opp raskt og ganske enkelt. Nye passord er enkle nok til å settes inn manuelt på låsen, og NFC-kort er et raskt tillegg, selv i appen.

WELOCK sier at du kan få omtrent et år av 1 sett med batterier, og jeg tviler ikke på det. Selv om jeg tydeligvis ikke kunne teste det på et år, brukte jeg det kontinuerlig i en måned uten batteriproblemer, og det leste fortsatt 100%.

WELOCK Gateway er i stor grad effektiv til å opprettholde en forbindelse og lar deg utføre kommandoer som designet. Der jeg først mistenkte at gatewayen kunne svikte, ville være etter et strømbrudd. Noen ganger må sammenlignbare enheter manuelt kobles til igjen etter strømbrudd.

Dette var ikke tilfelle med WELOCK Gateway. Jeg kuttet strømmen flere ganger, og den koblet seg fortsatt til igjen innen bare et par minutter automatisk – hver gang.

Konklusjon

Det var en fornøyelse å anmelde WELOCK PCB10KEY34 smartlås den siste måneden. Mens de mekaniske funksjonene til låsen fungerte bra, lot opplevelsen som helhet noe å være ønsket.

De har grunnlaget for et godt produkt, men detaljene teller virkelig. Jeg vil gjerne se denne låsen med en litt bredere base, slik at den passer til et 2 1/8″ borehull. Appen og instruksjonene trenger definitivt en overhaling, og med en engelsktalende konsulent. Selvfølgelig bare hvis de planlegger å fortsette å distribuere i USA.

Ellers ser det ut til at den vanskelige delen er gjort. WELOCK har riktig mekanikk og enhetsteknologi for å gå videre med stor suksess. Jeg er ikke helt solgt på den ennå. Forhåpentligvis vil fremtidige oppdateringer endre det.Her er kilden til saken

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...