‘What goes around comes around’ – hva gjør ROBUS for å takle den sirkulære økonomien?

Mar 5, 2023 | Diverse


Vi lærer mer om veien ROBUS tar for å bidra til å forbedre sirkulærøkonomien.

Som ordtaket sier: “det som går rundt kommer rundt.” Og når man tenker på en sirkulær økonomi, passer dette ordtaket perfekt.

En ‘sirkulær økonomi’ opererer på prinsippet om restaurering og regenerering ved design. Det er drevet av et behov for overgang til mer fornybar energi og materialer. Siden jorden har en begrenset mengde ressurser, er målet å skape og utvikle praksiser som gjør oss i stand til å utvikle produkter som reduserer avhengigheten av disse ressursene og i stedet optimerer produktets livssykluser.

For å forstå nødvendigheten av en sirkulær økonomi, må vi først se på vår nåværende tilstand – en lineær økonomi. I et lineært økonomisystem tar vi materialer fra jorden, lager produkter og kaster dem til slutt som avfall når vi ikke lenger trenger dem.

I en sirkulær økonomi er det motsatt. Vi bruker mindre råvarer, designer produkter for lang levetid og resirkulerbarhet, vi deler produkter, vi bruker dem lenger og reparerer ting før vi resirkulerer eller kaster dem.

Tanken er å holde komponentene i bruk så lenge som mulig og dermed vil ROBUS-beslag vare lenger som et resultat. Dette kan innebære å forbedre syklusen for produktutvikling og designe for produktintegritet. Dette betyr utforming for lang bruk, utvidet bruk og gjenoppretting. Her har vi et spenstig system som frikobler økonomisk aktivitet fra forbruk av råvarer, noe som er med på å komme næringsliv, mennesker og miljø til gode.

Hva gjør ROBUS for å takle sirkulær økonomi?

Som en del av vårt forslag om miljø, sosial styring (ESG) tar vi skritt for å bygge sirkulær design inn i prosessene våre. Ved å bli et karbonnøytralt selskap i 2022, er oppdraget å fortsette å bevege seg mot muligheter som lar oss fortsette å skape mer bærekraftig praksis og produkter. For å nå denne bragden har vi utviklet et sett med prinsipper for å hjelpe oss å oppnå en sirkulær økonomi.

Våre tre hovedprinsipper er:

  • Design ut avfall og forurensning (grønne/øko-produksjonsmetoder og komponentmaterialer)
  • Hold produkter og materialer i bruk (service og re-produserbarhet)
  • Regenerer naturlige systemer (Design for bærekraftige produkter)

De første trinnene

Vårt oppdrag om å engasjere seg i en sirkulær økonomi betyr at vi nå må ta nødvendige skritt for å sikre at det vi produserer blir laget med bærekraft i tankene. Alt dette starter med design.

Når vi utvikler nye produkter eller ser på nøkkelserier kan vi fullstendig kontrollere utformingen av nye armaturer og se på eksisterende nøkkelserier for å se hva vi kan endre, utvikle og forbedre. Dette kan innebære å gjøre armaturer modulære slik at brukere har fleksibiliteten til å bytte ut komponenter eller inkludere brytere til armaturer for å gjøre dem i stand til å være dobbel wattstyrke, CCT valgbar eller dobbel test slik at brukere kan velge en armatur som passer til en rekke formål.

Som sådan må vi gå bort fra å stole på engangsprodukter og ha større vekt på innovasjon for å holde materialene i bruk og forlenge levetiden og oppsyklusen. ROBUS GOLF Modular og LUNATE Quad pro beslag er to eksempler på beslag som drar nytte av å ha modulære deler og valgbare brytere.

I tillegg til dette har det vært et stort fokus å øke levetiden til produktene våre ved å ha lengre garantier. Dette vil sikre at armaturene våre har mer holdbare komponenter, og behovet for å erstatte dem vil reduseres. For eksempel har vår ROBUS CAPELLA nå 10 års garanti, vår lengste garanti til nå.

Ingenting skaper avfall som emballasje. Som vi alle vet, når vi kjøper noe, kommer det vanligvis pakket inn i plast, bobleplast eller ekstra film. Hos ROBUS har vi forpliktet oss til å takle dette ved å gjøre emballasjen vår så bærekraftig som mulig. Dette arbeidet har betydd å redusere all unødvendig plast, ikke-resirkulerbare materialer og eliminere behovet for ekstra film i vår interne emballasje.

Over 760 av våre produkt-SKUer har sett redusert plast i emballasjen, noe som resulterer i redusert plast som kommer inn i Storbritannia med 1 tonn per måned og bare øker over tid! Resultatene taler for seg selv, men vi er ikke ferdige der da vi jobber med å gjøre ytteremballasjen vår mer bærekraftig og fullstendig resirkulerbar.

Fremtidsplaner

Når vi ser på veien videre, er et sentralt skritt for å sikre at vi deltar i en sirkulær økonomi som ROBUS fokuserer på, standardisering av batterier, drivere og tilbehør. Dette nøkkelprosjektet vil redusere antall tilgjengelige tilbehør og vil sikre at et lite antall drivere, batterier og tilbehør vil fungere på tvers av flere av våre serier og vil være utskiftbare i stedet for at sluttbrukeren må kjøpe en helt ny armatur. Dette vil holde armaturene i bruk lenger, og dermed bidra til å skape en sirkulær økonomi.

ROBUS fortsetter å se på flere måter å fortsette på veien mot å skape en sirkulær økonomi, med planer om å undersøke andre veier som å “selge belysning som en tjeneste”. Vi gleder oss til å se hvilke andre spennende innovasjoner og planer sirkulærøkonomien bringer med seg.

For å utforske hele ROBUS-produktutvalget, klikk herKilde