Xiaomi 4 Pro anmeldelse – Hva er nytt? sammenligning og oversikt

Sep 20, 2022 | Elbil og elbil ladere


Som vi allerede har fortalt deg, den etterlengtede Xiaomi Mi Kick Scooter 4 Pro endelig tilgjengelig i butikker (med gatelovlig i Tyskland). Du kan for øyeblikket bestille den fra Amazon for 799 euro. Dette gjør den litt dyrere enn sin direkte forgjenger, Xiaomi Mi AMG Pro 2, som for tiden er tilgjengelig hos Amazon for 730 euro (her).

Spørsmålet dukker selvsagt opp om 4 Pro virkelig er verdt tilleggskostnadene. Er denne nye e-scooteren så god at den kan sammenlignes med den billigere per 2 virkelig verdt det? Og hvis du allerede eier en Pro 2, er det fortsatt verdt å få den nye 4 Pro?

For å komme til bunns i dette spørsmålet, sammenlignet vi direkte ytelsesparametrene til begge e-scooterne. Vi håper å kunne hjelpe deg med din kjøpsbeslutning.

Xiaomi 4 Pro og Xiaomi Pro 2 i sammenligning

Først skal det sies at begge deler elektrisk scooter ser veldig lik ut ved første øyekast. Innovasjonene her er mer i detaljene. De viktigste tingene først:

 • Mer effektivt: Xiaomi 4 Pro har mer kraft. Dens 350 watt motor har en imponerende toppeffekt på 700 watt, med Pro 2 var den “bare” 600 watt maksimal effekt. Vel, ikke engang fra dårlige foreldre! Produsenten sertifiserer begge scooterne en klatreevne på 20 % – her bør 4 Pro med sin høyere ytelse absolutt gjøre det litt bedre. Begge modellene har forresten en forhjulsmotor.
 • Større dekk: Etter den nåværende trenden er dekkstørrelsen på den nye 4 Pro økt til 10″, sammenlignet med 8,5″ på Pro 2. Etter vår erfaring har større dekk vanligvis en umiddelbar positiv effekt på kjøreegenskapene.
 • Mer rekkevidde: I følge produsenten er maks rekkevidde til 4 Pro med sitt 474 Wh / 12 400 mAh batteri nå 55 km, mens Pro 2 “bare” var 45 km. Vel, det er litt mindre, men det bør fortsatt være tilstrekkelig for gjennomsnittlige utflukter. Uansett er rekkevidden på begge modellene mer enn tilstrekkelig for korte turer i byen. Med 4 Pro bør imidlertid lengre turer også være mulig.
 • Høyere nyttelast: Her fulgte xiaomi også i tråd med dagens trend og økte nyttelasten til 4 Pro til 120 kg sammenlignet med 2 Pro med sin lastekapasitet på 100 kg. En god ting, for ikke alle e-scooterentusiaster har en gjennomsnittsvekt på 75 kg.
 • Størrelse: Sammenlignet med den eldre Pro 2, er den nye 4 Pro litt større. Dimensjonene er 1240 x 1198 mm (høyde x lengde), mens Pro 2 er litt mindre med 1180 x 1130 mm (høyde x lengde). Den 19 mm brede slitebanen er også litt mer sjenerøs på 4 Pro – dette bør sikre litt mer fotsikkerhet, spesielt med store føtter.
 • Vekt: Det eneste punktet hvor Pro 4 er i en ulempe er at vekten på denne modellen nå har økt til 16,5 kg. Pro 2 var mye lettere med sine 14,2 kg. Økningen i vekt på Pro 4 er imidlertid ikke overraskende når du vurderer de betydelig bedre ytelsesparametrene. Du må inngå visse kompromisser. Rammen til begge modellene er forøvrig laget av aluminium.

Det vil være de viktigste nyvinningene i oversikten.

Men den nye Xiaomi 4 Pro har en rekke andre optimaliseringer som vi ikke ønsker å holde tilbake fra deg:

Xiaomi Pro 4 – Andre innovasjoner

 • Ny magnetisk ladekontakt. Forbindelsen er nå mellom slitebanen og styret, og ikke på siden under slitebanen som før. Kontaktens røde gummideksel er magnetisk og praktisk talt “holder av seg selv”. Siden Pro 4 har blitt utstyrt med et IPX4-sertifikat, bør den være godt beskyttet mot vannsprut.
 • De nye 10″ dekkene er slangeløse, men selvhelbredende. Til dette formålet er de utstyrt med en DuraGel selvforsegling.
 • Både 2 Pro og Pro 4 har E-ABS foran og skivebremser bak. Imidlertid er platen på nye Pro 4 forstørret til 130 mm.
 • Evnen til å restituere seg (energigjenvinning ved bremsing) skal også ha blitt forbedret i Pro 4, slik at enda mer kraft nå skal mates tilbake til batteriet.

Xiaomi Pro 4Vår konklusjon

På grunn av de forbedrede ytelsesparametrene, bør Xiaomi 4 Pro definitivt være overlegen Pro 2. Spesielt den høyere toppeffekten og de større dekkene skal sørge for betydelig bedre kjøreegenskaper. 4 Pro bør definitivt være den mer passende scooteren, spesielt hvis du ofte vil kjøre på kuperte ruter med mange stigninger.

I tillegg har 4 Pro hele 10 km større rekkevidde enn Pro 2 på 55 km, så den burde også passe bedre for lengre turer. På grunn av den betydelig høyere belastningen på 120 kg, kan vi også anbefale Pro 4 til ryttere som veier litt mer. 4 Pro er definitivt den overlegne modellen, selv om den er litt tyngre enn Pro 2.

Etter vår mening er det ganske tvilsomt om det er verdt å kjøpe den nye 4 Pro hvis du allerede eier Pro 2. Forskjellene er ikke så store, selv om forbedringene ikke kan avvises uten videre.

Men kjøper du nye Xiaomi 4 Pro gjør du definitivt ikke noe galt – du får en rimelig e-scooter av høy kvalitet med gode ytelsesparametere som ellers kun finnes i mye dyrere modeller.

Tips: Du kan nå bestille Xiaomi Mi Kickscooter 4 Pro spesielt billig fra Amazon, til en pris på bare 799 euro – “her“.

Vårt tips: Du kan bestille begge de nye Xiaomi-scooterne til en spesielt rimelig pris fra Amazon:

 • Xiaomi Kickscooter 3 for 549 euro”her
 • Xiaomi Kickscooter 4 Pro for 799 euroherSe her

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge

EV Mythbusting: EV-er er ikke trygge En ærlig titt på sikkerhet for elektriske kjøretøy Neste generasjon kjøretøy ser ut til å bli elektrisk. Disse bilene er bedre for miljøet, men er de tryggere for sjåføren eller andre? Det er noen misoppfatninger om...