Z-Wave Alliance kunngjør ny Z-Wave lang rekkevidde spesifikasjon

Sep 26, 2022 | Smarthus


Z-Wave Long Range tilbyr 4x trådløs rekkevidde, 10x nodeskalerbarhet for større nettverksstøtte, 10 års myntcellebatterilevetid, og opprettholder Z-Wave bakoverkompatibilitet og interoperabilitet.

Beaverton, OR – 8. september 2020, 11:00 ET – Z-Wave Alliance, en standardorganisasjon dedikert til å utvikle og fremme den populære Z-Wave® trådløse smarthus-protokollen, kunngjør den nye Z-Wave Long Range (Z-Wave LR)-spesifikasjonen.

Konstruert for å gi betydelig utvidet trådløs rekkevidde og støtte robuste nettverk, utvider Z-Wave LR Z-Wave-tilkobling utover de indre grensene til hjemmet for å forbedre den trådløse overføringsrekkevidden for perifere Z-Wave-enheter som dørlåser, garasjeportsensorer, porttilgang løsninger og mer, samtidig som den øker skalerbarheten til over 2000 noder på ett enkelt smart hjemmenettverk.

Utviklet og administrert av den nye Z-Wave Alliance Technical & Certifications-arbeidsgruppen, innleder Z-Wave LR en ny æra av Z-Wave-tilkobling og gir utvidede muligheter for smarthus, flerboligenheter og gjestfrihetsbruk.

Økt dekning
For å sikre fullstendig bolig- eller bygningsdekning, eller for å utvide nettverket inn i gården, benytter de fleste Z-Wave-installasjoner i dag Z-Wave-repeatere for å styrke og utvide dekningen. Z-Wave LR eliminerer behovet for en repeater i nettverket ved å øke overføringsrekkevidden som finnes i Z-Wave. Økt rekkevidde åpner for nytt potensial for Z-Wave-nettverk, noe som gjør det enklere enn noen gang før å registrere smarthjem- og IoT-enheter som er distribuert i enden av gården eller utover for forbedret funksjonalitet.

Økt skalerbarhet
Ettersom det gjennomsnittlige antallet installerte smarthusenheter fortsetter å øke, øker også belastningen på nettverket. For å støtte den oppadgående trenden i antall sensorer og IoT-enheter i hjem og MDU-miljøer, øker Z-Wave LR også skalerbarheten på et enkelt smart hjemmenettverk til over 2000 noder – en 10x økning fra Z-Wave.

Optimalisert batterilevetid
Med dynamisk strømkontroll for å optimalisere driften, øker Z-Wave LR typiske sensorbrukstilfeller på et myntcellebatteri opp til ti år.

Interoperabilitet og bakoverkompatibilitet
Som med alle sertifiserte Z-Wave-enheter, kan Z-Wave LR-enheter installeres i alle Z-Wave-nettverk og har interoperabilitet og bakoverkompatibilitet med alle tidligere installerte Z-Wave-enheter.

Sertifisering
Z-Wave LR-spesifikasjonen vil bli administrert og sertifisert under Z-Wave Plus V2-sertifiseringsprogrammet, som for øyeblikket krever inkludering av det forbedrede S2-sikkerhetsrammeverket samt SmartStart, en oppsettfunksjon som muliggjør ekte plug and play for forbruker-smart. hjem.

“Z-Wave LR-spesifikasjonen er den første av mange tekniske utviklinger som kommer fra den nye organisasjonsstrukturen for utvikling av Alliance-standarder,” sa Mitchell Klein, administrerende direktør, Z-Wave Alliance. «Når smarte hjemmenettverk fortsetter å vokse, modnes og legge til mer komplekse enheter, er det behov for mer robust teknologi for å støtte dem. Med Z-Wave LR bygger vi videre på Z-Waves arv av sterke nettverk ved å støtte flere enheter i et hjem eller en bygning med økt nodeantall og større rekkevidde. Det er viktigere enn noen gang at IoT-enheter lever på sterke, pålitelige nettverk, og vi er glade for å støtte dette med den nyeste Z-Wave-spesifikasjonen.”

Tekniske detaljer og en introduksjon til Z-Wave Long Range vil bli fremhevet i en økt på Works With av Silicon Labs Virtual Conference denne uken, 9.–10. september 2020.

For mer informasjon om Z-Wave Alliance, vennligst besøk https://z-wavealliance.org. Følg Z-Wave Alliance på Facebook, Twitter og på LinkedIn for de siste oppdateringene.

Om Z-Wave Alliance

Z-Wave Alliance er en standardutviklingsorganisasjon dedikert til å utvikle og fremme Z-Wave® teknologi som en åpen og internasjonalt anerkjent ITU-standard (G.9959) for smarthus- og IoT-løsninger. Alliansens medlemmer leder markedet for hjemmekontroller, og tilbyr ledende produkter og systemer som gir økt komfort, bekvemmelighet, energisparing, sikkerhet og sikkerhet. Z-Wave® er et registrert varemerke for Z-Wave Alliance.

Pressekontakt:
Caster Communications, Inc.
401.792.7080
[email protected]

Her er kilden til saken

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Android 2023.3: Flere servere og Windows 11-app

Den er endelig her, en av de vanligste funksjonsforespørslene for Home Assistant Android Companion-appen: du kan nå konfigurere flere Home Assistant-servere. Appen kan sende sensoroppdateringer til alle servere og enkelt blande og matche widgets, fliser og...

Smart Occupancy Sensor vet alt

I løpet av de siste tiårene har bygningsingeniører og arkitekter gjort enorme fremskritt i å forbedre effektiviteten til ulike bygninger og enhetene som holder dem trygge og komfortable å bo i. Tilsetningen av ny teknologi som varmepumper er en viktig faktor,...

Et smart hjem som kan gjøre alt

I et ideelt smart hjem har eksplosjonen av billige WiFi- og Bluetooth-brikker tillatt hundrevis av små trådløse enheter å kontrollere bryterne, lysene og alt annet som kreves for et "smarthjem" til en relativt lav pris. Men hva om du ikke vil at hundrevis av...